Kapı Açılmama Sorunu


SB1907_23

Üye
Katılım
14 May 2015
Mesajlar
409
Tepkime puanı
266
Konum
Memleket Elazığ/İkamet Kayseri
İsim
Serkan
Yaklaşık 4 hafta önce kar yağdı ve sabahında sağ ön kapı 1 karış açıldıktan sonra önüne bir engel çıkmış gibi takılıp kalıyordu.

Birkaç gün açılmayınca kapalı bir otoparkta bir süre beklettim ve kapı açıldı. Ama ertesi gün sabah yine aynı şekilde açılmadı.

Servise 1. gidişimde yağlandı ama düzelmedi.

2. gidişimde su birikintisi vardı temizlendi yağlandı dediler ama düzelmedi.

3. gidişimde gergi değişti. 2-3 hafta sorun yoktu. bu olaydan sonraki ilk suyla teması olan yıkatmadan sonraki ilk sabahta yine aynı şekilde açılmama sorunu çıktı.

4. kez servis yolu göründü ve bu defa da menteşeler değişti.

tüm bu süreçte kapalı otoparkta bekletme veya hava ısınması gibi durumlarda kapı açılıyor ama gece soğuğuna maruz kaldığı an tekrar açılmaz oluyordu. Ayrıca açılmama sorunu soğuklar başladıktan sonraki suyla temas ettiği günlerde oldu hep. ama bunu servise, ustalara kabul ettiremedim. ısrarla kapıda başka parça yok. gergi ya da menteşeden başka çözüm yolu yok dediler. gergiye ve menteşeye su sızmış olma ihtimalini normal karşıladılar. her arabada su sızar oraya diyorlar. Ama "bu kadar yıllık ustayım ilk defa görüyorum böyle birşey dedikleri halde" her arabada su sızıyorsa neden her arabada olmuyor bu sorun, buna cevap vermiyorlar.

Anlattıklarımı duyan herkesin ilk aklına gelen su sızması ve orada donması oluyor ama ustalar hariç.

Bu açılmamalar esnasında 1 kere ustanın önerisi ile ben kapıyı biraz zorladım, bir kere de usta. her ikisinde de buz kırılması tarzında bir ses geldi ve sonrasında kapı açıldı.

Menteşe değişimi bugün yapıldı ve yarın kar yağacak görünüyor. bu sorun tekrar olursa sizce ne yapmalıyım?

 
@SB1907_23

Çok geçmiş olsun hocam. Sadece o kapıda sorun oluyor anladığım kadarıyla. Servisin asıl kabul etmesi gereken bu.

 
Değerli Hocam;

İlk kez duydum,

Doğuş merkeze mail atın hocam.

Mutlaka bilgi havuzunda benzer durum yaşanmış vaka vardır.

Yoksa ve siz ilkseniz

Gerekirse başka servise yönlendirsinler sizi bunu talep edin.

 
@yusuf

Teşekkürler hocam evet sadece sağ ön kapı ve ustayla direk konuştum. Donmaysa yapacak birşey yok diyor. Sol ön kapıda olsa bu problem, yapacak birşey yok 4-5 ay kullanma aracı diyecekti herhalde. Bilmem kaç yıllık ustayım diye başlıyor, fikirlerini ve yaşadıklarını önemsemiyor usta

@silvershadow

Yeni yağışı bekliyorum Murat hocam. Ümidim onlar haklı olsun da menteşe ile çözülmüş olsun. Tekrarlarsa dediğiniz gibi servise gitmeye gerek yok artık. Direk doğuşa haber vereyim

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@SB1907_23 Hocam aracınızı park ettiğiniz yer önemli,kuzeyden esen rüzgar,yağmur sonrası ayaz ve don,kapının donmasına sebeb olabilir. aracınızı aynı yerde diğer türlü park edin,kuzey cephe sağ taraf ise,sol taraf kuzeye baksın. Kapı içerisi fitillerinde de bir hata olabilir.
 
Hocam belki ilkel bir öneri olucak ama menetselerin üzerine ve yanlarına elektrik bantı ile sarsanız en azından su sızmasını engeller belki.

 
@Newerdais

daha önce yön değiştirme, başka yere park etme gibi şeyleri denedim. sorunun fitillerde olduğunu ben de düşünüyor ve söylüyorum ama ustalar yıllarını verdiği için kendi fikirleri dışında birşeyi kabul etmiyor. İlk gittiğimde zahmet edip bir de fitillere baksalar belki hiçbirsey yapmadan çözülecekti.

@mcanerol

menteşe değil de gerginin içinde su kalıyor ve donuyor büyük ihtimalle.

bu sabah itibariyle tekrar donmuş. menteşe dün değişti ve temizdi, suyla da temas etmedi. demek ki yapılan işlemde çözüm yokmuş, karışılmayan aksam da gergi. gerginin içindeki bilyelerde sıkıntı bence. oraya su sızıp da buz donduğu konusunda da hemen hemen %100 eminim.

deneme yanılma ile sorun çözmeye çalışıyorlar ve 40 kmlik yolu 4 kere gitmeme rağmen elime birşey geçmedi. boş yere gergi ve menteşe değişti

Doğuş merkezi aradım, durumu anlattım. Bayi ile görüşüp geri dönüş yapacaklar. beklemedeyim

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı durumu ben de yaşıyorum. Çok ilginç.

Arabayı sabah güneşini alacak şekilde park ediyorum. Malum Sivastayım.

Aracın sağ tarafı ve arkası güneş almıyor. Buzlanma oluyor. Bu durumda sağ ön kapı zorlamayla açılıyor.

Ama sadece sağ ön kapı arka değil.

Bunu donmaya bağlayıp önemsemiyordum. Burada okuyunca şaşırdım.

 
Aynı sizdeki gibi bir karış açıldıktan sonra direnç gösteriyor biraz zorlayınca açılıyor.

 
@alper32

servise giderseniz de çözüm bulurlarsa bana da haber verirseniz sevinirim. gergi ve menteşe değişimi çözüm olmuyor, bunları yapmaya kalkarlarsa izin vermeyin bence.

doğuş genel merkezden gelen cevap ve sonrasında yapılacağını umduğum uygulama işe yararsa da ben size haber vereyim, emsal gösterip sorunu çözmüş olun.

 
Açıkçası hiç servise götürmeyi düşünmedim. Sizin karşılaştığınız durumla serviste karşılacağımdan emindim.

Ancak sizdeki gibi hiç açılmama  durumu oluşursa mecburen baktırmak gerekecek.

Sizden gelecek bilgileri takip edeceğim.

 
şimdi düşünüyorum, kayserinin sivasın soğuğu, e almanyada daha soğuk yerler var, bu sorunun bizde çıkması enteresan, elbette soğuk hava etken olmuştur ama demek ki soğuk sadece tetikleyici unsur, parçada bir problem var, ama hangi parça?

 

@alper32

zorlayınca açılıyor zaten ama benim tahminim gergi üzerinde buz tutuyor ve zorlayınca bu buz kırılıyor. sonrasında da kapı açılıyor. fakat her zorlama, buzun gergiyi aşındırmasına sebep olacak ve gergiye zarar verecektir.

@magic

zaten kapıda gergi ve menteşe dışında parça yok ve ikisi de değiştiği halde düzelmedi. benim tahminim gergiye su sızmasına neden olan bir yer var ve sorunun çözümü de su sızan bu bölgeyi bulup düzeltmek kadar basit. çünkü aracın suya teması ve akabindeki soğuk hava bir araya gelmedikçe bu sorun olmuyor.

 

Geri
Üst Alt