Lastik basınç uyari sistemi aktif olmuyor


umutgolf7

Üye
Katılım
29 Mar 2020
Mesajlar
92
Tepkime puanı
81
İsim
Umut
Herkese saglikli gunler. Aracimi 2015 yilinda aldigimda cok sık lastik basinc uyarisi veriyordu en ufak durumdan etkileniyordu. Sonralari sadece yazlik kislik degisimlerinde uyari vermeye basladi veya lastikte patlama olursa. 1,5 - 2 senedir ise yazlik kislik degisimde de uyari vermiyor. Durumu takip etsem de arızaya yormadım bugune kadar fakat 1 hafta evvel 15 jant lastikten 17" e gectim yine hicbir uyari vermedi servise mi baktirmaliyim ne dersiniz?

 
lastiklerin durumu gözle veya benzincilerde bulunan hava istasyonuyla kontrol ettiğinizde sorun yoksa uyarı vermemesi normal.

 
Upvote 0
@umutgolf7. Hocam ayni sorun bendede var insallah çözüm buluruz gecen gün arabaya bindim lastik komple inikti ufak bi çivi girmis daha öncesinde hiç uyari vermedi

 
Upvote 0
@umutgolf7 ama normalde civi girince sensör haber vermiyormu bi önceki aracim 2017 megan di çivi girince hemen göstergeden haber veriyordu

 
Upvote 0
Golflerde ABS ve ESP ile falan ölçüyor lastik durumunu. Bu yüzden araç durduğu yerde inerse lastiğin dönüş hızını hesaplayamayacağı için uyarı vermemesi normal diye düşünüyorum. Onun haricinde lastikleri doğru basınca ayarladıktan sonra set yapıyor musunuz lastik basıncını?

 
Upvote 0
Aynen lastik hava kontrolunden sonra set yaptim 2 defa baktim arac uzun zamn kullanmayinca lastik havalari farkli oluyor ama hicbir uyari olmayinca bende artik set felan yapmiyorum

 
Upvote 0
Evet set tusuna basip mevcut basinc durumunu kaydettim kisliklar cikmadan evvel.. sonra yazlik ve farkli olcude jant lastik takildi arac hicbir uyari vermedi. 

 
Upvote 0
Bundan 1 yıl evvel, Türkiye'den Berlin'e geri dönerken Slovakya da sol ön lastiğim yırtıldı. Şu Şeridi kapattıklarında koydukları altı sert kırmızı şeritli trafik şeylerine çarptım, işin içerisi bayağı detaylı olduğundan es geçiyorum. 

80km ile giderken o şeyin üstünden geçmişim, tekerlek dış taraftan bir parmak girecek kadar yırtılmıştı o an ne yakınlık sensörü ne acil frenleme nede lastik basınç sensörü uyarı vermedi. Ben tekerlek patlak şekilde biraz ileriye doğru gitmeme rağmen ekranda hiç Bir uyarı görmedim. 

O olaydan sonra uzun zaman lastik sensörü hiç uyarı vermedi. Umudu kesmiştim ben sensörden, Taaki 3 gün önce sol arka tekerde basınç kaybı uyarısını verene kadar. Demekki çalışıyormuş. 

Bence fazla kafa takmayın gerektiğinde uyarıyı veriyor sanırım. Fazlada güvenemiyorum ama neyse...  :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Sensör arızası gibi gözüküyor ama ustası daha iyi bilir

 
Upvote 0
Konuyla ilgili genel bir bilgilendirme yapayım dostlar,

VW Sözlük der ki;

"Lastik basınç sistemi, ABS’nin tekerlek devir sensörleri ile ortaklaşa olarak çalışır. Lastik basıncının azalması sonucunda ilgili tekerleğin yuvarlanma yarıçapı küçülür ve aynı hızda seyir edilmesine rağmen diğer tekerleklere göre daha hızlı dönmeye başlar. Bu gibi bir durumda sistem gösterge panelinde belirtilen uyarı ikonu sayesinde sizi uyarır. Lastik basıncı sürücü tarafından kontrol edildikten sonra, torpido gözünde yer alan lastik basınç sistemi butonuna basılarak sistem sıfırlanır."

Sistem aynen anlatıldığı gibi çalışmaktadır. Eğer havası azalmış bir lastik varsa bir süre hareket edildikten sonra sistem ABS sensörleri vasıtasıyla tespit yapar ve uyarı verir. Genelde lastik havası azalır azalmaz uyarı vermiyor. Ayrıca sıcaklık durumuna göre, aracın güneş gören tarafındaki lastiklerin basınçları 1-2 psi daha yüksek olabiliyor. Sistem bu tür küçük dalgalanmaları önemsemiyor. 

Birde şöyle bir kusuru var, dört teker de eşit miktarda basınç kaybettiyse 4'ü eşit miktarda döndüğü için yine uyarı vermiyor.

Ancak Premium Lastik Basınç Sistemi ile anlık basınç durumunu görebilmek mümkün. Bu opsiyon Golf 7 modelinin opisyon listesinde bulunmuyor ancak sonradan uygulanabiliyor. 

IMG_2025.jpg

IMG_2023.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

@Recep Gül gecmis olsun uzun yolda can sıkıcı bir durum yaşamışsınız.  Soylediginiz gibi pek guvenilir bir sistem degil.

@MSE  bilgilendirme cok faydali tesekkurler 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt