Golf 7 Hasar Kaydı


sadikesk

Yeni Üye
Katılım
15 Nis 2020
Mesajlar
27
Tepkime puanı
8
İsim
Sadık
arkadaslar merhaba, kusura bakmayın konuyu nereye acacagımı bilmedigim icin bu baslıgı sectim umarım dogrudur. Benim sizlere bir sorum var;

aracım 2015 model golf 1.2 tsi dsg. Maalesef 1 ay önce talihsiz bir kaza yasadım önümdeki range rover aniden fren yapınca arkadan vurdum duramadıgım icin. Hemen cekiciyle dogus otoya kaldırdım, kaput, ön tampon, sag far degisimi istendi. Kaput katlanıp sag ön camurlugun üzerine cıktıgı icin ufacık bir cizik yüzünden boyandı. Bu islemlerden dolayı 19 bin liralık bir hasar kaydı olustu, ben aracım kazadan önce satmayı düsünüyordum fakat bu kaza büyük sanssızlık oldu benim icin. Motorda-dsg de her hangi bir problem yok.  Aracımın hatasız degeri ortalama 150 bin tl iken bu hasar yüzünden kac ortalama deger kaybı kac lira olur? (Aracım henüz 24 bin kmde)

 
@sadikesk Hocam geçmiş olsun. Gerçekten talihsiz bir olay başınıza gelmiş. Cana geleceğine mala gelsin diyelim. 

Piyasa fiyatı ile ilgili olarak genelde 2.el araçlarda bizim milletimiz afferdersiniz araç üzerinde kuş boku bile olmasın istiyor. Kabut da taş izi olsa bin dereden su getiriyor vs. Ben bu tarz yaklaşımları evlenmeden önce bir çok kız ile takılıp herşeyi yaşamış sonra da el değmemiş kız aramaya benzetiyorum.

Benim mantığım şöyle genelde;  araç piyasa değeri - tramer kaydı = satış bedeli 

 
@sadikesk hocam 2015 1.2tsi comfortline dsg için hasarsızken 150 bin çok ciddi rakam. şuanki hasar kaydıyla 120-130 arası gider diye düşünüyordum.

arkadaşımda 2015 1.2tsi comfort 25 bin km de sürül kofor paketli var nokta hatasız  kapalı garaj arabası140 istiyordu ama 130 bile vermiyorlardı. 135 vercem diyordu piyasa kötü olduğu için vazgeçti.

 
@tuncer_2632 hocam bana dod hatasız haliyle 20 bin kmde 137 bin lira fiyat verdi, kalanı ben tamamladım 150ye tabi bilmiyorum. Benim merak ettiğim konu 19 bin hasar kaydı aracın değerinde ne kadarlık bir düşüşe sebep olur aslında:)

 
@sadikesk alıcıdan alıcıya durum değişir hocam. Adamın işine geliyorsa 140 verir gelmiyorsa 130 bin verir. Şu kadar değer kaybeder bu kadar değer kaybeder desek sizi yanıltmış oluruz.

Benim tahminim aracınız 125-130 civarı gider diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun bu arada.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cok geçmiş olsun hocam

Arabam.com ‘da verdiğiniz bilgilerle sorgulama yapinca 130bin civarlarinda satış fiyati çıkıyor.

mezarcilara denk gelmezseniz o fiyatlara satabilirsiniz. Ama tabi yorar sizi baya bu süreç. 

 
Valla ne yalan söyleyeyim benim kafamda maksimum 10 lira aşağısına vermek vardı, gerçeklerle yüzleşince biraz daha üzüldüm... sırf ikinci elde satarken fazla zarar etmeyeyim diye doğuşta yaptırdım işlemleri o yüzden bu kadar fiyat çıktı dışarıda 7-8 e hallederiz dediler.. zaten şu sıralar piyasa durduğu için satamam en iyisi biraz daha beklemek sanırım.. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@sadikesk hocam bu işler böyle maalesef.

Sanayide yaptırırsınız beğenmezler, serviste yaptırırsınız trameri yüksek cikar ağız burun kıvırırlar 🤷🏼‍♂️

 
kaputu çıkmacıdan 1-2 bin tl ye farıda 300 tl gibi bir arakam halleder kendiniz bile takabilirdiniz. yazık olmuş :(  

 
@tuncer_2632 valla hocam ön kaput mevzubahis olduğu için de serviste yaptırmak daha sıcak geldi satın almayı düşünen kişi şüphe etmesin her şey şeffaf olsun diye:) hasar aslında tramer tutarı kadar ağır gelmedi bana o yüzden 20-25 değer kaybetmez diye umuyorum inşallah...:)

 
Bu arada range roverlara arkadan vurmayın aman diyim adamın egzoz korumalığı kırıldı sadece.... bizimkinin hali belli:d

 
Geçmiş olsun hocam. Benimde başıma gelmişti. Serviste bagaj değişecek falan filan dediler 17-18 bin hasar kaydı çıkar minimum . Bende hemen ilk çıkıştan kaçtım. Bir ustam vardı ona gittim değişecek bagajın yarısını boyadı. Tamponu tamir edip boyadı 2600 tramer çıktı. Hepimiz mutlu olduk. Hep demişimdir özel ekipman isteyen onarımlar haricinde servis pişmanlıktır. Tekrar geçmiş olsun.

 

Valla ne yalan söyleyeyim benim kafamda maksimum 10 lira aşağısına vermek vardı, gerçeklerle yüzleşince biraz daha üzüldüm... sırf ikinci elde satarken fazla zarar etmeyeyim diye doğuşta yaptırdım işlemleri o yüzden bu kadar fiyat çıktı dışarıda 7-8 e hallederiz dediler.. zaten şu sıralar piyasa durduğu için satamam en iyisi biraz daha beklemek sanırım.. buyrun hasarların fotoğraflarını da sizinle paylaşayım, doğuş olduğu için tamponu değiştirdiler ve hasarsız çamurluğu boyaya aldılar maalesef..

Ekli dosyayı görüntüle 30450

Ekli dosyayı görüntüle 30451
Hasarlı araçların satışında airbag açmaması bir artı. Şu an piyasa fiyatının 20bin eksiğine bu aracı satabilirsiniz diye düşünüyorum şahsen böyle bir araç alacak olsam serviste toplanmış aracı alırım, sanayide ustaların plastik kelepçelerle neler başardıklarını bilen birisi olarak serviste tampon süngerine kadar orj parça ile değişmiş aracınız tercihim olur, şu an benim gib düşünen bir çok kişi de var emin olun, aracınıza keyifle binin gerisi hikaye. 

 

Geri
Üst Alt