Farın durumuna göre zımpara atılabilir veya atılmaya gerek olmayabilir.,@forzaGilles polisaj yaparken zımpara atılıyor mu? Bu iş için önerebileceğiniz bir firma var mı?
Geçmiş olsun. Üstte yazılan yöntemler gibi, sizde farınızın yüzeyini polisaj yaptırıp bu vernikten tamamen kkurtulabilirsiniz. Ve üzerine PPF denilen şeffaf filmlerden kaplatabilirsiniz.Konuyu moralim 0 olarak hortlatıyorum alalı 6 ay olan replika u ledli farım vernik atmaya başladı ve ne yapacagimi bilmiyorum far replika fanus degistirilemiyor şeffaf folyo dedim oda çok ısıdan erime ihtimali varmış replika oldugu icin 2 arada 1 deredeyim.
Değerli hocalarımız bilgisi olan varsa çok sevinirim pandemide arabayı kullanmadım durduğu yerde mahvoldu.
@metinkarsayın hocam sizin böyle bir sorununuz olmuştu sanırım nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
Ekli dosyayı görüntüle 42408
Ekli dosyayı görüntüle 42409
Ekli dosyayı görüntüle 42410
Ekli dosyayı görüntüle 42411
Geçmiş olsun hocam, üzerindeki vernik tamamen temizlenebilirse ppf ile probleminiz çözülür diye düşünüyorum.Konuyu moralim 0 olarak hortlatıyorum alalı 6 ay olan replika u ledli farım vernik atmaya başladı ve ne yapacagimi bilmiyorum far replika fanus degistirilemiyor şeffaf folyo dedim oda çok ısıdan erime ihtimali varmış replika oldugu icin 2 arada 1 deredeyim.
Değerli hocalarımız bilgisi olan varsa çok sevinirim pandemide arabayı kullanmadım durduğu yerde mahvoldu.
@metinkarsayın hocam sizin böyle bir sorununuz olmuştu sanırım nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
Geçmiş olsun. Üstte yazılan yöntemler gibi, sizde farınızın yüzeyini polisaj yaptırıp bu vernikten tamamen kkurtulabilirsiniz. Ve üzerine PPF denilen şeffaf filmlerden kaplatabilirsiniz.
@frknyldrm yaptırmıştı bu filmlerden. Isı ile self-healing özelliği de olduğundan iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Bu kötü görüntüden kurtulmuş olursunuz en azından
Konuyu moralim 0 olarak hortlatıyorum alalı 6 ay olan replika u ledli farım vernik atmaya başladı ve ne yapacagimi bilmiyorum far replika fanus degistirilemiyor şeffaf folyo dedim oda çok ısıdan erime ihtimali varmış replika oldugu icin 2 arada 1 deredeyim.
Bu işlemi yaptıracaksanız ve kloroform ile yapıyorlarsa buharını kesinlikle solumayın, yapan kişi bilmiyorsa onu da ikaz edin lütfen.@tuncer_2632 Estafurullah hocam ben buğu var şeklinde kastetmedim sadece merak ettim öğrenmeye çalıştım. Dediginiz işlemi yaptirabilecegim bir yer varmıdır?
Kullanılan seramiğin markası önemli., kalitesiz seramiklerde --> şeffaf plastik yüzeylerde böyle sorunlar oluşabiliyor., veya yanlış uygulama kaynaklı olabilir., bizim araçların far camlarının kalitesiz olmasının da buna etkisi var., farlarda wax/cila harici koruma ürünü kullanmayın., bu kusurlar farın dış yüzeyinde ise polisaj (pasta/cila) ile giderilir., ama bu seferde polisaj işlemi far camının koruyucu katmanını aldığı için ara ara wax/cila atmanız gerekir., çünkü far camının koruyucu katmanı yok olduğu için farlarda sararma başlar bunu önlemek için ara ara wax atmak veya şeffaf folyo ile kaplatmak gerekir., bu kusurlar far camının iç kısımda ise yapacak pek birşey kalmıyor.,Ekli dosyayı görüntüle 59163Herkese merhaba. Konuyu tekrar başlatmış gibi olacağım ama geçen ay seramik yaptırmıştım araca. Bugün tekrar yıkattığımda farda böyle bir durumla karşılaştım. Vernik çatlamış gibi sanırım. Durumla karşılaşan varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim. Teşekkürler