Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

Gece güzel bi indirim gelecek gibi dizel 70 lira civarları konuşuluyor. Yakıt alacaklar bir gece daha bekleyebilir.

Gıda fiyatları tavan yaptı bu zamlar ile vicdansızlık bu gündemi sürekli değiştiriyorlar geriye bakınca halk olarak tükenişe devam…

Neresi Vicdansızlık?

Kola fiyatından haberiniz yok sanırım. Kayseriliden iyi mi bileceksiniz :)

1985-1998 yılları arasında Kayseri’de yaşayan biri olarak bilirim bilirim suyundan içtim🫣

Gece güzel bi indirim gelecek gibi dizel 70 lira civarları konuşuluyor. Yakıt alacaklar bir gece daha bekleyebilir.
Cumartesiyi pazara bağlarken gibi
Cuma günü mazot 5,46 indirim. Perşembe gece pompaya yansıyacak. Yarın anormal bi fiyat hareketi olmazsa tabii
işler karışacak gibi cumartesi akşam veya pazar sabaha doğru
piyasalar kapalıyken
5 günlük tanınan süre doluyor
abd-israil / iran hattı

TÜİK in gönlündeki mart enflasyonu sapmasın diye motorine indirim yapıyorlar .

Yoksa indirim yapacaklarından falan değil ...........
Aynı zamanda nakliyecilik işiyle de uğraşıyorum panelvanımla denk gelirse.

Bundan 1-1.5 ay öncesine kadar yüke göre uzun yolda km de yaklaşık 5-6 TL yakan aracım şimdi km de 7-8 TL den aşağı yakmıyor. 100 km de Ortalama 9-11 litre arası değişiyor anlayacağınız.

Geçen bir tanıdık vasıtasıyla bana ulaştılar acil yük götürülmesi gerekiyor diye. Tamam dedim yükün ağırlığını da katarak tüm her şeyin hesabını kitabını yaparak fiyat verdim. Adam bana, sen bizi mi dolandırmaya çalışıyorsun, tarzı absürt bir cümle kurdu. Adama her şeyi teker teker anlatınca yumuşadı ancak fiyatı yine kabul etmedi. 1 ay önceki fiyattan götürmemi istedi bu sefer de ben kabul etmedim haliyle.

İşin özüne gelecek olursak nakliyeciler şu an çok ağır durumda kaldılar nakliye fiyatları yeteri kadar artmıyor. Mecbur mazot konusunda geri adım atmak zorundalar yoksa bu şekil 1 ay daha devam etsin çok büyük sıkıntılara gebe olacak nakliye fiyatları yüzünden. Şu an hissetmiyoruz çaktırmayın ama ileride anlaşılıyor bu tarz durumlar.

Aynı zamanda nakliyecilik işiyle de uğraşıyorum panelvanımla denk gelirse.

Bundan 1-1.5 ay öncesine kadar yüke göre uzun yolda km de yaklaşık 5-6 TL yakan aracım şimdi km de 7-8 TL den aşağı yakmıyor. 100 km de Ortalama 9-11 litre arası değişiyor anlayacağınız.

Geçen bir tanıdık vasıtasıyla bana ulaştılar acil yük götürülmesi gerekiyor diye. Tamam dedim yükün ağırlığını da katarak tüm her şeyin hesabını kitabını yaparak fiyat verdim. Adam bana, sen bizi mi dolandırmaya çalışıyorsun, tarzı absürt bir cümle kurdu. Adama her şeyi teker teker anlatınca yumuşadı ancak fiyatı yine kabul etmedi. 1 ay önceki fiyattan götürmemi istedi bu sefer de ben kabul etmedim haliyle.

İşin özüne gelecek olursak nakliyeciler şu an çok ağır durumda kaldılar nakliye fiyatları yeteri kadar artmıyor. Mecbur mazot konusunda geri adım atmak zorundalar yoksa bu şekil 1 ay daha devam etsin çok büyük sıkıntılara gebe olacak nakliye fiyatları yüzünden. Şu an hissetmiyoruz çaktırmayın ama ileride anlaşılıyor bu tarz durumlar.
Motorin artması demek ulaşım ve nakliye sektörlerini direkt vurmasıdır o da zincir etkisiyle her şey demektir..

Motorin artması demek ulaşım ve nakliye sektörlerini direkt vurmasıdır o da zincir etkisiyle her şey demektir..
Günden güne nakliye sektörü eriyor ve her geçen yıl ele geçen ortalama kazanç azalıyor.

İlk defa 2022 de başladım bu işte o zaman 2016 transit 350m im ( küçük kasa) vardı. Müthiş kazançlar dönüyordu. Kazancı şöyle özetleyeyim ; sadece gidişte yük alıp dönüşte boş gelsem bile dahi git gel yaktığım mazot parasının neredeyse bir o kadarı dahası cebimde kalıyordu. Şimdi ise aynı durumda kaldığımda kazandığım tüm para giderlere denk geliyor boş yere git gel yapmış oluyorum.

Ben bu sektörde değilim ancak bunu sürekli sektörde olan ağır ticari araç şöförlerine sorun daha iyi anlatır durumun vahametini.

Geri