@SCC
@calik
En büyük sorunlarımız dan birisi bu işte.
Kimse benim babamın oğlu değil. Onayladığım işler olur, onaylamadığım işler olur.
Konu ne? Akaryakıt zam mı. Şuanki sorumlu kim? Savaş yada Batı.
Kusura bakmayın ama konuya girip hükümet karşıtı yazmak cahillikden başka bir şey değil.
Ha bakın mesela geçtiğimiz günlerdeki plaka mevzusunda sorumlu kimdi hükümetti. Ne yaptık bastık küfürü geçtik.
ÖTV konusunda sorumlu kim örnek hükümet ne yaptık bastık küfürü geçtik.
Beni alakadar eden bir şey var mı? Yook. Ama eğri olana eğri, doğru olana doğru demek bir erdemdir. Aksi ya yobazlık olur yada yataklık olur.
Yani demem odur ki konu insansa eğrisi de olur, doğrusu da. Artısını, eksisini toplarsın, çıkartırsın sonucu değerlendirirsin. Şuanda alternatif olmadığı ve elmizdeki MAL bu olduğu için buna şükür ediyoruz. Ha, alternatif, devletçi bir görüşe sahip, yönetmeyi becerebilecek kapasitede, sorumluluk alabilecek sağlam bir ekip olsa idi o zaman değerlendirir onu desteklerdik. Ama adamların karşısında ve seviyesinde rakip sayısı 0.
Bu yüzden her delikten "istemezük" diye çıkınca garip görünüyor. Sonra Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım değil mi?
Gençliğin %60 dan fazlası belkide, memur olup sırtını devlete yaslayıp yan gel yat hayelleri kurulan bir ülkede, halkın %60-70 den fazlası banane diyen bir ülkede, iş yapmayan, yaptığı işi iyi yapmayan, ticaret yapmayan, üretim yapmayan ve elindeki varını sıfır arabaya yatırıp, sonrada 5 liralık benzin zammından etkilenip dünyası başına yıkılan büyük bir kitlenin olduğu ülkede sen başa kimi getirirsen getir çok iyi bir netice almak mümkün değil. Hele birde getirdiğin kişi batı aşığı biriyse iyice sömürge ülkesi olur gidersin. Onlarca yıldır batının etekleri altında yaşayan halklar şimdi kendilerini bu beladan kurtarmaya çalışıyorken, bazıları halen eyfelde özgürlük hayalleri kuruyor.
Benim ne işim var asgari ücretle. Asgari ücret devletin belirlediği alt taban ücret demek. Yani kimse kimseyi zorla asgari ücretle çalıştırmıyor. Asgari ücretle çalışmayı kabul edenlerin emin olun %80'ı kendi seçmi, diğerleri ise mecburiyet.
Avrupa Birliği içerisindeki ülkelerin bile asgari ücret oranları kimisinde %40 fark ediyor. Ancak bu demek değilki mesela Fransa'nın yanı başındaki Portekizlilerin açlıktan nefesi kokuyor. Çoğu, Fransızlardan iyi yaşıyorlar hayatlarını.
60 yaşını geçmiş bedenini zor taşıyan amcam halen köyünde üretim yapıyor. Ürettiği ürünün, üretim koşulları da sağlığını kötü etkileyen bir ürün olması rağmen. Seni şehre taşıyalım artık diyenlere Adam ne diyor? Köyde üreten pek kalmadı zaten, ben bırakırsam, komşum bırakırsa kim üretir bunu, bakkalcı ne satar, biz ne alırız diyor. Büyük ihtimalle de adam tarlada doğduğu gibi yine tarlada ömrünü bitirip gidecek bu dünyadan.