Park halinde çarpma sonucu hasar ve sigorta işlemleri


@ogzogz Öneri için teşekkürler, bir kurcalayayım. En kötü sigortadan yaptıracağımız için servis yolu gözüküyor. Sök tak için bile bir dünya işçilik isteyeceklerdir, haklısınız.

 

@yusuf Hocam 2. el piyasasında fiyat kırmaya oynayan bir dünya insan olduğu için insan çekinmiyor değil yetkilide yaptırmaya. Ama haklısınız, bir iş yapılıyorsa kayıtlı onaylı yapılmalı. Resimler tutanaklar da elimde, bu kafada olana da satmayıveririm ne olacak.

 
Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz hafta çalıştığım yerin kapalı otoparkında bir "insan" evladı park halindeki aracıma manevra yaparken çarpmış. Buraya kadar hadi olabilir diyelim. Sonrasında ne bir not, ne bir telefon numarısı da bırakmadan uzaklaşmış. Yahu medeniyetten bu kadar mı uzaksınız?!

Neyse bina yönetimi, sigorta emniyette tanıdık bulmaca derken uzun uğraşlar sonucunda çarpan aracın plaka bilgisine sonra da şahsın kendisine ulaştım. Araca çarptığı yerde ağırladık, tutanak tuttuk. Konuyu çok uzattım farkındayım ama sadede geliyorum. Sizlere 2 sorum olacaktı bu hususla ilgili.

1- Aracı yetkili serviste yaptırmayı düşünüyorum, sonuçta karşı taraf %100 kusurlu ve bilmediğimiz bir yerde onarım yaptırmaktansa, kayıtlı yerde yaptırmayı tercih ediyorum. Tahminimce 3.5-5k arası tramer oluşacak. Bu durum aracı satarken sorun yaratır mı?

2- Aracın ilk hasarı olduğu için "Sigorta'dan değer kaybı" alabiliyormuşuz. Buna nasıl başvurabilirim. Resimlerdeki hasar değer kaybına dahil midir? Kafamda deli sorular. Bilen arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler,

Selamlar, saygılar.

Ekli dosyayı görüntüle 24805

Ekli dosyayı görüntüle 24806

Ekli dosyayı görüntüle 24807

Ekli dosyayı görüntüle 24808
Öncelikle geçmiş olsun ,serviste yaptırmazsanız sanayide tamponu ısıtıp düzeltirler boyanır dişlerde kırk varsa tamir edilip takılır, servisin tamir olayı yok ya da başka yere gönderir, 1.5 yıl önce ön tampon far yıkama tesisatı vs değiştirdim bozuk para kadar çatlak vardı dişler kırıktı tamir istemedim, aracımın 1800 tl trameri gözüküyor, tamponu orj değişmiş bir aracı kazalı diye almayacaklarsa bayiye gitsinler 50 kağıt fazlaya sıfır alsınlar ya da feleğin çemberine kurşun atıp 12 den vuran galerici abiden boyasız kazasız diye hava yastıkları ve emniyet kemerleri dirençlenmiş sözde temiz aracı alıp 5 sene sonra satarken köşeye oturup ağlasınlar. Bir allahın kulu da arkadaş bu arabanın airbagleri ne alemde emniyet kemerleri patlak mı derdinde değil, kaza anında sanki kapının çiziksiz olması kurtaracak. 

 
@bf417 o çizik satarken hayat kurtarır😊

hava yastığından ne olacak, böyle adamlar için araba kaza yapıp kıymeti düşeceğine ölmek daha tercih sebebi.

 
öncelikle geçmiş olsun,

bence servis değil de, dışarıda işin ehline vermek daha iyi. hasar tampon ve sol arka lambada sanırım. tampona sert vurmadığı kanaatindeyim ama @ogzogz arkadaşımızın belirttiği detaylara baktırırsanız tramer de 2500-3000 arası bir masraf ile işi kurtarırsınız ama dediğim gibi işini iyi yapan yer olmalı.

yetkili serviste tapon sökülür zaten ve bölgesel değil, komple tampon boyanır far işçilik vs derken 6-7 binleri bulur kanaatindeyim.

 

Geri
Üst Alt