Ford marka araçlarda ampüllerinin erkenden patlaması (muhabbet amaçlı)


forzaGilles

Moderatör
Katılım
26 Kas 2015
Mesajlar
5,970
Tepkime puanı
8,113
Konum
İstanbul
İsim
Ali
Araç
Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Evet arkadaşlar muhabbet amaçlı konuyu açmak istedim., daha önce Ford marka araç sahibi olmama rağmen yolda ne zaman ford araç görsem kısa far, ön park lambası, arka stop lambası, fren lambası, Mondeo led stoplar dahil., hatta mercekli Xenon veya Bi-Xenon donanımlı araçlarda bile durum aynı.., Fiesta, Focus veya Mondeo sınıf farkı farketmeksizin 10 araçtan 7-8 'de bu duruma şahit oldum., işin daha enteresanı 1-2 yaşını aşmamış araçlarda bilee aynı durum söz konusu., tuhaf bir durum..

Daha önce Ford marka araç sahibi olmuş arkadaşlar yorumlarını bizden esirgemesin.. :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benimde dikkatimi cekmisti hocam , hatta gecen yeni kasa ford focus gordum daha simdiden bagaj ustu FOCUS yazisinin U harfi dusmustu 😁

 
Ford konusunda tecrübem olmadı ama kuzenimin Toyota auris vardı. Park lambası ve plaka lambası yetiştiremiyorduk 1 ay gitmiyordu

 
2013 te sıfır fiesta alıp 2 sene kullanmıştık . Şanzıman arızası dışında bi sıkıntı ile karşılaşmamıştık. Bazı arabalarda fark ettiyseniz çalıştırken lambalar bi titriyor, fordumuz varken dikkat etmemiştim ama eğer böyle bi durum varsa farları bozuyor olabilir .

 
golften önce f1 f3benzin f3 dizel  sahibiydim hiçbirinde yağ filtre akü dışında masrafım olmadı. sadece son dizwl focusumda park lambalarını değiştirmiştim 2 gün arayla oda normaldir 102bindeki arabada :) focus da candır canandır severim ve severler :)  benimde gözüme hep linealar çarpıyo. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu arada arkadaşımda focus 3 var farı sökmek park ampülünü değiştirmekten kolay 😂

 
@forzaGilles araç güzel olunca nazar değiyordur belki, şaka bir yana marş esnasında ampullere giden akım kesilmiyorsa ani dalgalanmadan gidiyor olabilir.

 
12 sene halojen ve Bixenon’lu değişik Ford araçlar kullandım. Bir kere dahi herhangi bir ampülünü değiştirmedim. Hatta araçlarda herhangi bir başka sorun dahi çıkmadı. 

 
2 sene focus 2015 model 1.6 trend-x araç kullandım. Volandan zorlandıkça ses geliyordu.örneğin kaldırıma çıkarken. Onun haricinde dizel olması ve ivmelenmesini arıyorum. Sedan araca göre yol tutuşu da iyiydi. Golfte 3 yıldır beraberim elim saçlarımda bekliyorum ne zaman yolda kalacağım diye. (Araç dsg)


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Ama ön farların parklarını sanırım 3 kez değiştirdim. Sürekli patlıyordu.
8661aed57aeac5e17af8cb4d988c3fc8.png



Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@forzaGilles Ali hocam,

2006 dan 2010 akadar Focus Gia kullandım 96.000km yol yaptım buna ek 2012 den 2014 e kadar yine focus kullandım bunlada 70.000km her iki focus tada bir kez bile ampullerde sorun patlama ba yaşamadım.

Yalniz Fiat in linealari çıktığından bu yana sol stopları yanmayan Linealar görüyorum. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Uzunca süre f1 kasa kullandık 1 kere sol stop ampülü değişti,7 yılda f3 kullandık onunda 1 kere sağ far park ampülü değişmişti bunların dışında sıkıntı çıkarmamışlardı

Bu sıralar Kia ceed ler dikkatimi cekiyo ön gündüz ledlerinden biri patlak görüyorum hep

 

Geri
Üst Alt