Direksiyon sertleşmesi


Murat26

Üye
Katılım
11 May 2018
Mesajlar
38
Tepkime puanı
23
Konum
ESKİŞEHİR
İsim
Murat26
Merhaba arkadaşlar kafama takılan  farklılık bir sorun belirtisimidir? yoksa normal bir durummudur bilemedim.Sizlere sormak istedim .Aracım 2017 dsg comfortline .16 inc ebatında kışlastikleri kullanıyorum lastikler 1 yaşında continental marka.Dün uzun yolda 100 km hızla ilerlerken şerit içi ufak yönlendirmeler esnasında aracımın direksiyonunda herzaman faketmediğim bir tutunma hissetttim.Sanki daha önceleri yoktu gibime geliyor.Direksiyon manevra esnasında önce sıkı bir tutunma sonra yumuşama şeklinde tepki veriyor.Hava sıcaklığı +8 derece idi acaba kış lastiklerinden kaynaklanan normal bir durummudur ? Düşük hızlarda sorun yok gayet yumuşak ve rahat bir kullanım hissi veriyor.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler.

 
Hocam olduğun yerde  direksiyonu küçük aşağı yukarı yaparmışcasına  sağ sola çevirinde hızlıca bi hafif boşluk gibi tıkırtı gibi bi ses var mı yada yukarısına bastırınca bi boşluk var mı 

 
Yardımınız için teşekkür ederim.Az evvel dediklerinizi aynen kontrol ettim.Direksiyonda boşluk yok,tıkırtı ve ses yok ama aracımı ilk aldığımdan buyana karşılaştığım bir tık sesi var.Bu tık sesi sağa -sola dönüşlerde bazı zamanlarda duyduğum bir ses çoğu kullanıcı bu sesi duyduğu için pek önemsemedim acaba bu bir arızamıdır ?bilemiyorum.

 
Hocam lastik havalarını kontrol edin. Düşük basınc varsa ondan olabilir.

 
@yusuf Teşekkür ederim. ben de lastiklerden  kaynaklanıyor  diye tahmin ediyorum.Fakat 2 hafta önce start stop hatası verdi araç bir müddet kullanınca düzeldi.Sanırım soğuk hava aküyü etkilemiş.Acaba direksiyon sertleşmesi akü zayıflamasına bağlı olabilir mi? bunu merak ediyorum.

 
Değerli Hocam. tam dönüş için direksiyonu sonuna kadar çevirme durumunda da bu ses duyulabilir. şayet durum  bu yönde ise bir sıkıntı  yoktur.

 
@Ender Sağ olun bu tık sesi için  forumda diğer arkadaşlardan da paylaşımlar olduğu için normal olduğunu düşündüm.Az önce servis randevusu aldım cuma günü göstericem aracı.Bakalım ne çıkacak. 

 
Ne dmeek Hocam garanti varsa dediğin gibi serviste baktır zaten elektronik plduğu için belli değerleri vermeyince sanırım anlaşılıyormuş lastik havalarnada baktır tabiki geçmiş olsun hocam 

 
@Ender Sağ olun bu tık sesi için  forumda diğer arkadaşlardan da paylaşımlar olduğu için normal olduğunu düşündüm.Az önce servis randevusu aldım cuma günü göstericem aracı.Bakalım ne çıkacak. 
tıkırtı sorunu ile ilgili sorun farklı., sizin direksiyon sertleşmesi/tutunma dediğiniz sorun farklı.,

tıkırtı sesin airbag sargı bilyasından kaynaklanıyor ve değiştiriliyor ancak direksiyonda bir sertleşme olmuyor, sadece ses yapıyor

 

Geri
Üst Alt