Yan sanayi cam şokundayım


Arka cam kaskodan değişmiş gibi. Tamcam yerli bir firma. Geçen gün kasko yaptırırken cam değişim klozunu okudum Aksigorta’nın.

“Binek/hususi otolara poliçe bitimine kadar uygulanmak üzere; anlaşmalı oto cam servislerinde ilk kez değiştirilen ön veya yan camlarda Avrupa ve ABD standartlarında Türkiye üretimi camlar takılır ise, ikinci kez kırılmalarda hasar dosyası açılmadan üretici garantisi kapsamında ilk camın montajını yapan cam firması tarafından ücretsiz olarak değiştirilecektir (Sadece tek başına cam kırılmaları dahil, çarpma/çarpılma, terör, harp ve doğal afetler hariç olmak üzere).”

Muadil cam takmak işlerine geliyor sanırım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Sayın hocam bazı ekspertiz firmaları cama da bakmaktadır. Örneğin aracımı alırken bana camların bilgisi de verilmişti. Zaten camlara bakıp VW logosundan anlamak mümkün. Dediğiniz gibi cam çok önemsenecek bir şey değil.
Hocam bir çok araba alıp sattım alırken kendim bakarım satarken bugüne kadar iki aracımın camı değişikti ikisinide alıcı kişiler farklı eksper firmalarına götürdüler ve ikisi hakkındada alıcıya bilgi verilmedi. Ben görmedim şahsen dediğim gibi cam bakan tampon konusuda dediğim gibidir bozuk parayla boyayı kazır astara bakar vs bu işleri en iyi zamanla tecrübeyle kendiniz ince noktaları öğrenirsiniz malesef elin oğlu ne kadar paraylada yapsa bu işi kendiniz gibi bakmıyor. Özellikle eski bir aracı ekspertiz firmasına götüründe hepsi farklı bir şey söylesin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@Gökhan Bilgin cam ve tamponlar, motor veya yürüyen aksam kadar önemli değil ama size satan yalan söylüyorsa ve tüm bunları aşmak için bir bilene para verip soruyorsak o bilen de çok da zor olmayan 2dk fazla ayırarak bu konuda bizi bilgilendirebilir diye düşünüyorum 

 
[mention=594]Gökhan Bilgin[/mention] cam ve tamponlar, motor veya yürüyen aksam kadar önemli değil ama size satan yalan söylüyorsa ve tüm bunları aşmak için bir bilene para verip soruyorsak o bilen de çok da zor olmayan 2dk fazla ayırarak bu konuda bizi bilgilendirebilir diye düşünüyorum 
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bursa için şöyle bir sıkıntı var ipini koparan ekspertiz firması açabiliyor denetleyen bu firmaları takip eden eğitim veren bir yer ben görmedim o yüzden keşke dediğiniz gibi olsa kimse mağdur olmasa alanda satanda.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Camlara eksperlerde genelde pek bakılmıyor. Kaportada hasar yoksa cam o kadar önemli değil zaten. Kafayı takmayın.

 
Geçmiş olsun hocam. Bence de fazla kafaya takmayın, cam sonuçta işinizi görür, önemli olan sıvı ve ses izolasyonu. Tabi yapılan iş bilmezlik ve amatörlük canınızı sıkıyor anlayabiliyorum. Unutun gitsin derim. Aracın başka yerinde kaportada sorun yoksa tamamdır.

Bende bu yaz araç aldığımda İstanbulda heryerde şubesi olan Expertiz firmasına götürdüm aracı. Hiç bir şey çıkmadı araçtan, alım-satım yaptım, araba kirli idi ve kuş pisiliği vardı üzerinde, aracı yıkattım. Bir baktım camda para büyüklüğünde çatlak var. Oto yıkamacı ile kavga ettim, üzerine bir şey düşürmüşsünüz diye, yok abi falan diyor. Hemen arabayı aldığım galericiyi aradım, evet ufak bir şey vardı diyor. Niye söylemedin diyorum, unutmuşum diyor. Ona da bağırdım çağırdım. Expertiz olaydan bir haber zaten. Aracın üzerindeki kuş pisliklerinden bende görmedim çatlağı. Aynen kuş pisliği gibi yuvarlak çatlak. Kendime de kızıyorum nasıl görmedim diye. Arabayı aldığım günün ilk saati moralim bozuldu. Sonra sakinleştim, kaskodan yaparım dedim, servise de sordum değiştiririz dediler ama kayıtlara işlenir dedi. Şu an hala ön cam çatlak birşekilde geziyorum. Acelesi yok kaskonun bitmesine yakın değiştiririm. Kafama takıpta mutsuz olmak istemiyorum. Arabanın keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Sizde araç almışssınız hayırlı olsun, Allah kazasız belasız sürüşler versin.

 
@kemalincir sağolun hocam izolasyonda bir sorun yok böyle devam edecez artık bunlar hep tecrübe, ortalık çakal dolmuş önem vermediğimiz bakmadığımız için bunu fırsat biliyorlar o değil ben kasko yaptırırken orj cam klozunu seçerken  benim camlar orj değilmiş 😀

 
@bf417 Kayıtsız hasarlar ve onarımlar, yaptıranın insafına kalan şeyler maalesef ki, mağduriyetiniz ortada.. Sarı sitedeki ilanlara baktığınızda '' tramer kaydı kesinlikle yok! '' yazan ve aynı zamanda bilmem kaç tane kayıtsız hasarı olan yüzlerce araç var. Bu ibareyi yazmanın ve olmuş hasarı saklamanın matah bişey olduğunu sanıyorlar ve bunu kar sayıyorlar. Üzücü bir durum yaşadığınız, aynı zamanda ders niteliğinde. Unutmayın, noter satışında  '' ..bu haliyle görerek aldım..'' ibareli satış evrakını imzalamış olsanız da, tespit edilen bu gizli ayıptan dolayı hukuki yollardan mağduriyetinizi giderme şansınız var.

 
Hocam geçmiş olsun benimde sıfır aracıma yolculuk esnasında taş geldi çatladı ben serviste kaskonun muafiyetinden değiştirdim. Hiçbir ek ücret ödemedim.Bence bu kadar kafana takma değmez.  İllaha orijinal olsun diyorsan belki saçma gelebilir ama çoğu kaskoda bir cam hediye çatlat ön camı orijinal ile değiştirsinler.

 

Geri
Üst Alt