1.0 Tsi Aranıyor


mbonat

Katılımcı Üye
 
Katılım
28 May 2018
Mesajlar
2,194
Tepkime puanı
1,567
Konum
Sakarya
İsim
Bahadır
Arkadaşlar aracım gereğinden fazla gidiyor . Birçok arabayla denedim aracım 115 bg den fazla gidiyor . 1.0 Tsi golfü olup log atabilecek biri var mı ? 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
evet hocam önceki sahibi yazılım yaptımış olabilir yada cidden 1.0 tsi motor çok başarılı ivmeleniyor

 
Daha önceki araç neydi hocam tsi motorlar turbodan kaynaklı başarılı birde alt devirde torku vermesi vs. 

 
Hocam bundan önce hep 2.0 arabaya bindim golf evimizin 3. Arabası diğer araçlarımı 2.0 yüksek bg ve torkun nasıl gittiğini biliyorum 1.2 tsi golfede bindim benim aracım çok daha farklı gidiyor

 
Nasıl fark ettiniz 0-100 denedinizmi? Benim aracım da 1.0 golf ve performans fena değil. Merak ettim sizin aracı

 
Hocam bundan önce hep 2.0 arabaya bindim golf evimizin 3. Arabası diğer araçlarımı 2.0 yüksek bg ve torkun nasıl gittiğini biliyorum 1.2 tsi golfede bindim benim aracım çok daha farklı gidiyor
Hocam kaputu açıp baktınız mı tsi değilde ferrari motoru olmasın orada  :p  Şaka bir yana yazılımdan kaynaklı yüksek torku hissediyor olabilirsiniz. 

 
@omur hocam düşündümde 1-2 viteste acayip sarıyor tutunamıyoruz 😊

 
@mbonat her şikayet böyle olsa keşke  genelde 1.0 çekmiyor yok şöyle yok böyle denir, hocam benzinli golften inip 1.6 tdi binince de bana tam tersi olmuştu gaza basıyorum araba hala yerinde ulan dedim o kadar para verdik dizel aldık rezalet sonra alışıyo insan 😁 ama yazılım işine ben de karşıyım motoru üst limitlerinde kullanmanın uzun zamanda kesinlikle motora zarar vereceğini düşünüyorum.İsterseniz bir ölçüm yaptırın ya da makineye takılınca anlaşılıyor mu blmiyorum bu yazılımı atan yerler bilir sanırım.

 
@mbonat 1.4 TSİ kullanıcısıyım, 1.0 tfsi a3 test sürüşü yaptığımda motor performansını iyi bulmuştum, 1.4’ü hakkını vererek kullanmayan kişiye 1.4’ü de aratmaz bir motor. 

Fakat 120-150 hızlanma yapıp yazılım olup olmadığı meselesinde öyle karar vermek lazım, 1.0 TSİ hacim gereği yüksek hızlarda bitiyor. O hızlarda da bir güçlenme varsa yazılım olabilir.

 
Yaklaşık 1 aydır 1.0 polo R-Line dsg kullanıyorum. Geçekten şaşırtıcı derecede kararlı ,sessiz ve performanslı bir ivmelenmesi var. Bundan önce 1.2 dsg  polo vardı onuda çok kullandım çok nazlı bir motordu.. Fakat yeni 1.0 motor gerçekten çok çok başarılı.

 
@bf417 Hocam benzinliden dizele geçince malesef öyle oluyor tork geliyor gidicek sanıyorsunuz sonra vites atıyorsunuz 😊 1.6 tdiların önü çok açık sadece yazılımla 140-150 bg arası oluyor diye biliyorum . Yazılım olayına karşı değilim fakat kesinlikle bilinçli bir yerde yaptırılması taraftarıyım.

 

@Kaaan95.ky Hocam üst hızlarda dediğiniz gibi evde kimse yok oluyor 😊 Stock bi arabayla karşılaştırmak lazım süreleri.

 

Geri
Üst Alt