Sallantı Problemi


by_stenley

Yeni Üye
Katılım
20 May 2018
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
İsim
Aykut
Merhaba arkadaşlar az önce bir problemle karşılaştım panikle foruma koştum. 1.2 tsi 2015 51.000’de aracım. Aracı çalıştırdığımda sallantı olmaya başladı ve benzin kokusu geldi. Hemen kapattım kaputtan kontrol ettiğimde gözle görülür bi’şey bulamadım arıza olarak. Ekranda da bir arıza sembolü yoktu. Direkt videoya çektim ben de. İkinci deneyişimde ses azıldı ama sallaması devam ediyor. Ayrıca araba gaz alıyor. Ne düşünüyorsunuz?  Video aşağıdadır. 

https://vimeo.com/303549596 

 
yakın zamanda yakıt aldınız mı ?

 
@by_stenley yakıttan olabilir . Ateşleme sistemine de baktırmakta fayda var.

 
1.2 TSI' ların hemen hemen hepsinde var sanırım bu durum. bence aracınızda herhangi bir sorun yok

 
@mbonatanlam veremedim cumartesi usta gelecek bakacak. Neymiş öğrendiğimde buraya da yazarım.

 
Benzin kokusu önemli mutlaka bir baktırın. Ama kış olması nedeniyle soğuk motor sallantıya neden olabilir ve ilk çalıştırmada soğuk motorun egzosdan tam yakmadan benzin atması kokuya sebep olabilir. Benzin kaçağı vs ihtimali için mutlaka bir baktırın tabi.

 
Bu bazen bende de oluyor, benimde 1.2 tsi 110 ps 2015 model şimdi 75 bine geldim. İlk sahibiyim, zaman zaman bu şekilde sallantıyı içeriden hissediyorum ilk çalıştırmada ama neye göre olduğunu bir türlü çıkaramadım. Artık umursamıyorum 1 dk maksimum bekleyince geçiyor, bu sırada da benzin kokusu fazla atıyor arkadan sizde de aynı durum gibi, bence bir problem yok. @by_stenley

 
İlk çalışmada benzin kokusu gelmesi normal 

 

Geri
Üst Alt