Golf7 Sipariş hakkında yardıma ihtiyacım var.


TnasuH

Yeni Üye
Katılım
11 Tem 2016
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
İsim
Tarık
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle aranıza yeni katıldım. Konuyu yanlış bir kısıma açtıysam şimdiden özür dilerim.

Karar verme aşamasında çok sancılı bir süreç sonunda jetta'dan vazgeçip golf'te karar kıldık. (Bagaj kapasitesi, yalıtım malzeme kalitesi vs. yüzünden).
Türkiyede aramadığım bayi kalmadı diyebilirim.. Ellerinde şuanda 1.4TSI Highline Manuel + Sunroof + Siyah iç döşeme yoktu.
Ağustos başında gelecek olan araçlardan birtane bulabildik. o aracın da rengi tungsten gri, ve kaporasını göndererek ayırttık kendimize.

Şimdi şu konular da sizlerin yardımına ihtiyacım var.
1) Tek egzozlu olanların arkaları bağımlı süspansiyon, 1.4 olanlar çift egsozlu olduğundan arkaların bağımsız süspansiyon olduğu bilgisini st söyledi. Bu doğru mu? Çünkü ben bağımsız süspansiyon istiyorum arkalarda. Virajlarda felan her ne kadar esp'de olsa bağımsız süspansiyon çok daha güven veriyor bana ondan öğrenmek istiyorum.
2) Benim için olmazsa olmaz olan özellik Apple CarPlay; (Yanlışım anladığım bir yer varsa düzeltin lütfen)
--Forumda araştırdığım kadarıyla App-Connect seçeneği ile carplay'i kullanabiliyormuşuz..?
--Bunu kullanabilmek için yetkili serviste yaklaşık 1000TL gibi ücret karşılığında aktivasyonu sağlanıyormuş..?
--Media cihazı seri numarası sonu 19A ile bitenlere kesinlikle yüklenmiyor..?
--Media cihazı seri numarası sonu 24A ile bitenler direkt olarak serviste aktivasyon yaptırabiliyor..?

Şimdi 2016 Ağustos başında teslim alacağım araçta carplay olmama şansı var mı? Araç Sunrooflu highline sadece.. Sonuçta carplay tanıtımda tüm vw 2016 modellerde olacak denilmişti.
Carplay için mutlaka geri görüş kamerası opsiyonu olmak zorunda mı? 19A ile biten media sistemi tükenmedi mi hala?
Eğer carplay bu araçta olmayacak ise bu araçtan vazgeçip, bu sefer siparişi ben vereceğim, ve hangi opsiyonları kesinlikle istemem gerekiyor carplay için? Bu konuyu sizlere soruyorum çünkü st'lerin hiç biri bu konuda doğru düzgün bilgiye sahip değil..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@TnasuH hocam öncelikle aramıza hoş geldiniz. Geri görüş kamerası olmayan araçlarda ne yazıkki carplay aktif olmuyor. Size tavsiyem istediğiniz renk istediğiniz özellikte aracı sipariş edin. 2-3 ay sonra keyifle binin.

 
@yusuf hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Peki bağımsız süspansiyon hakkında tarafıma verilen bilgi doğru mu? 1.4TSI çift egsozlu olduğundan bağımsız süspansiyona mı sahip?

 
@yusuf hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Peki bağımsız süspansiyon hakkında tarafıma verilen bilgi doğru mu? 1.4TSI çift egsozlu olduğundan bağımsız süspansiyona mı sahip?
Değerli Hocam

Çift egzoz beygir gücüyle alakalıdır tıpkı bağımsız süspansiyon gibi.

Dolayısıyla ortak payda güçtür 

 
@OnurD7 ve @silvershadow yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Gelecek olan aracın siparişinden vazgeçip, yeniden sipariş vermeye karar verdik.
1.4TSI 125HP Highline Manuel Beyaz için opsiyon olarak;
#Bi-Xenon Plus farlar ve LED gündüz sürüş farları (Dinamik uzun far asistanı ile alınabilen versiyon)
#Panoramik Açılır Cam Tavan
#Dinamik uzun far asistanı "Dynamic Light Assist"
#Geri görüş kamerası "Rear Assist"
#Kör nokta uyarı sistemi "Blind Spot Detection"
karar kıldık.

LineAssist'i, kör nokta uyarı opsiyonundan dolayı konfigurator ekletmiyor site üzerinden. bu opsiyonlar ile lineassist'i vagcom aracılığı ile actırabilir miyiz?
Çarpışma hazırlığı "Pre-Crash Basic" opsiyonunu inceledim çok hoşuma gitti ama dost drive %3 indirimi büyük ihtimal kurban bayramı sonrasına kadar devam etmeyeceğinden bütçeyi daha fazla zorlamak istemedim ve vazgeçtim.. Bu haliyle 88.625,81TL fiyat çıkardı çünkü siteden konfigüratör =\

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@TnasuH hocam ben 2015 Temmuzda Golf alırken Dost drive bu ay bitiyor diyorlardı hala bitecek ☺️ %5 indirim Garanti hatta siparişinizi bir ay falan daha geçiktirirseniz yıl sonunda %8 lere varan indirim fırsatından faylanırsınız.

 
@TnasuH

Madrid jant önerim de olacak size... sanırım  dijonları düştükten sonra 1300 TL civarında bir fark gerekiyor 

 
@TnasuH

Hocam opsiyonlar güzel. Benim önerim kör nokta asistanını çıkarıp yerine keyless ve ergo koltuk eklemeniz yönünde olur. 2 opsiyon da hakkını fazlası ile verecektir. Aynalarımız yeterli büyüklükte kör nokta gerek yok bence.

 
@yusuf hocam aşağıdaki resimde tam lastiklerin yanında da olan park sensörleri için istedim açıkcası bu opsiyonu.. Önlerde ve arkalarda 4er tane yerine 6şar tane park sensörü var resimdeki golf'te. Açıkcası bunu isteme nedenim ise 1 yıl önce iş yerinden çıkarken ilk defa konulan beton saksıyı iş yorgunluğu yüzünden farketmediğim için sağ ön kapıyı takmıştım.. Eğer aracımın tamponunda resimde görünen lastik yanındaki sensör olsaydı kesinlikle fark eder o mağduriyeti yaşamazdım. Bundan dolayı kör noktayı açıkcası istiyorum. Bu sensörleri ilk https://binekarac.vw.com.tr/golf.aspx sitesine girdiğimde en üstte ki tungsten gri golfte farkettim ve çok hoşuma gitti. Buradaki golflere dikkat ettim ama hiç birinde 6şar adet sensör yok. Bundan dolayı kör nokta opsiyonu ile gelir diye düz mantık kurmuştum. Yanıldım mı yoksa?

ErgoAktive koltuk videosu izledikten sonra gelen edit: Koltuk videosunda ısıtma ve masaj da gördüm youtube'da.. Bunlarla birlikte mi geliyor? Koltuğu biraz tanıtmanız mümkün mü? Herkes çok konforlu diye yazmış ama detay belirtmemiş hocam :(
 


volkswagen-golf-vii-1-4-tsi-140-bluemotion-73952.jpg
 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@TnasuH 6şar sensör sanırım park assist ile geliyor. 

Ergo active koltuklar; yanal destekler, ön arka kol dayama, kapılarda ki kol dayamalar deri oluyor, masaj ve ısıtma fonksiyonu da var. Elektrikli bel desteği vs.

Bende Yusuf Abi ye katılıyorum. Özellikle dün bütün gün uzun yol yaptıktan sonra ki bel ağrısından sonra ergo active'i kesinlikle öneriyorum.

 
@TnasuH

Değerli Hocam 

Sizin ihtiyacınız olan şey " paralel park assist"

Bu sayede park pilotun etkin olduğu alan olan "sürüş yolu göstergesi" daha da genişleyecektir. 

Detaylar bu alttaki linkte:



ergoergoActive Koltuklar hakkında özet olarak, alan memnun almayan bin pişman desek yeridir.








 
blind spot yerine ergo-koltuk ve keyless-go ekletin. bu donanımları sonradan yaptıramazsınız. ancak blind spot ileride elinize para geçince montajını yaptırabileceğiniz bir donanımdır. bu kadar dolu bir aracı da ya pasifik mavi ya da tungsten gri almanızı tavsiye ederim. opak olacaksa da tornado kırmızı. jant lastik olarak durban olmayacaksa standart dijon 17" ile devam etmek bence daha iyi olur.

 
@fcsrn, @silvershadow, hocam yalnız ben park-asisst'i otomatik park etsin diye hiç kullanmayacağız. Bu durumda 1.vites'e veya geri vitese taktığımda köşelerdeki ek sensörlerde devreye giriyor mu? Çünkü ona göre bu park-assist opsiyonunu ekleteceğim. St devreye girmez onlar sadece park yeri aramak için diyor. Deneme şansı olan var mı? Kesin bilgiyi nasıl öğrenebilirim bu konuda?

@budak1903 hocam, kör noktayı ise babam istiyor. St ile konuştum az önce, serviste daha sonradan taktırmanız mümkün değil ne yazık ki dedi. Serviste takılan park sensörleri gibi muadil mi oluyor sonradan taktırdığımızda? Bir bilgin var mı?

Sonuç olarak şuanda keyless-go eklendi. Uzun yol için pek kullanmadığımızdan ve istanbul trafiğinde kullanılmayacağından dolayı açıkcası ergoactive koltuk pek gerekmiyor diye düşünüyoruz. Birde ileride arza çıkarırsa felan diye çekinmiyor da değiliz :)

 

@TnasuH zaten servise sorsanız hiçbir şey sonradan yapılamıyor. kör noktayı aistanı ender elektronik veya vural elektronik ( apo usta) takabilir. hatta yurtdşından siparişe deriz tüm parçaları burada arkadaşların yardımı ile devreye alırız. garantide sorun olmaz. ergo koltuk almazsanız, ergo koltuklu bir araç görünce pişman olursunuz.

 

Geri
Üst Alt