1.2 Comfortline-1.4 Highline aynı özelliklerle


@Uwaisyukarıda bahsettiğim kriterlere göre değişir.ortalamada olsa bi rakam vermem yanlış olur. tanıdığınız bir sigortacıya hesaplatın. veya yaşınızı ve aracın plakasının ne olacağını söylerseniz sizin durumunuza yakın birileri forumdan  cevaplayacaktır. örneğin bizim highline 06 plaka ve benim üzerime. indirimlerle ak kaskodan 575tl çıktı en uygun. aynı araç oğlumun üzerine (26 yaşında) 1000tl üzeri çıkıyor. dolayısıyla araç benim üzerime alındı.

 

Hocam kesinlikle Highline alın ilerde satarken comfortline a eklediğiniz opsiyonlar çok zarar ettirir. Ne kadar eklesenizde comfortline kalıyor çünkü. Ayrıca az bir miktar fark ile daha iyi bir motor ve bağımsız arka süspansiyonlara sahip olacaksınız bunu es geçmeyin.

 
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. DH deki arkadaşlardan biri sayesinde bu forumla tanıştım. Hepinize saygılar sevgiler sunarım.1.4 Motor 95 model Spring beyaz arabamdan Golfe geçiş yapacağım. Öncelikle şunu belirteyim. Sıfır düşünüyorum ve yakın vadede al sat yapmayacağım. Ömrümüz olursa 5-10 sene kullanmayı düşünüyorum. İki donanım oluşturdum. Sizlerin de göreceği gibi aynı donanıma sahipler. Almışken şu özellik de olsaymış demek istemedim donanımları oluştururken. Göreceksiniz ki Ergo koltuk seçmedim. Çünkü araç içini bel istiyorum. Bej olmasını Ergo koltuğa tercih ettim. En geç temmuz ayı içinde siparişimi vermek niyetindeyim. Oluşturduğum donanımlar; Biri 1.2 Comfortline diğeri 1.4 Highline. İkisinin resmini ekledim. Yılda 10000 km den az yapmam. DSG düşünmüyorum. Manuel olup özelliklerin fazla olmasını tercih ettim. 1.2 Comfortline düşünmemin sebebi vergisi,kaskosu,yakıtı vs. vs. 1.2 Highline olsa idi onu tercih ederdim. 

1.2 Comfortline Manuel 84000 lira tuttu. 1.4 Highline 87310 lira tuttu.

Sizlerden bu süreçte bilginizi,tecrübenizi paylaşmanızı istirham ederim. Sürekli forumda olmaya çalışacağım. Şimdiden teşekkürler...

/monthly_2016_06/576c312a6d7e1_1.2Comfortline.thumb.jpg.23d571ea28b5b96602b2d5ebf5e5680e.jpg

/monthly_2016_06/576c312b98cc4_1.4Highline.jpg.70164e6331fe5a8b730e668dfc94ddb0.jpg
Aynı süreçten geçmiş biri olarak söylüyorum, kesinlikle highline, mesajlarımı okuyun göreceksiniz, ben de illa 1,2 diyordum, sevgili dostlarımın sözünü dinledim, iyi ki dinlemişim, hiç tartışmasız highline, temel kural şu: standart donanıma minimum opsiyon ilavesi, sizin örnekte de bu highline...

 
@magicHocam teşekkür ederim. Aynı özelliklerde bu kadar fiyat farkının az olacağını tahmin etmemiştim. Yakıt ve Kasko da çok fark etmediğine göre bir MTV kalıyor.

 
@Uwais

Değerli Hocam 

Golf tutkunu Dostlar arasına hoş geldiniz

Kısa ve öz olarak "Highline almanızı öneririm ".

DSG için;

Vergi ve kasko ile 0.5 litre yakıt farkı için;

Özellikle Güçlü motor tercih edilmediği takdirde;

3 bin lira motor 3600 lira donanım farkını ödememek icin;

Limitler kesin olduğu için;

DCC ve benzeri highline ile alınabilen donanım veya donanımları alabilmek için 

Olabilir....

Ancak U ledli Bi-Xenon Plus Farlar ile geri görüş kamerasını mutlaka  ve cam tavan mümkünse ekletmenizi öneririm.

Bu konudaki yazılarımı okuğunuzu umarım

http://www.golftutkusu.com/forum/25-hangi-golf-bana-uygun/

 
Size tavsiyem Highline alın.

Bir araçtaki ekstralar bence aracın %10 değerini geçmemeli.

1.2 Tsi a bu kadar opsiyon doldurup vergi avantajını göz önünde bulundurmak polyannacılık olur. Keşke dememek için 300-500 e bakmayın highline alın.

 
@Uwais

hocam kesinlikle highline alınmalı geçen sene aynı durum bende vardı yusuf hocamın ısrarı ile 1.4 high. aldım aradaki fiyat farkına değecektir sonradan pişman olmazsınız ?

 
Highline alin hocam. Sizin olusturdugunuz comfortline arac da highline gorunumlu comfortline olmus. 3bin lira arti vergi farki icin dogan gorunumlu sahine binmeyin. Alin dogani gecin :('

 
1.2 ve 1.4 arasında tüketimde çok fark oluşturacağınızı sanmam. 1.4 Highline ile aynı dolulukta yakın fiyat aralığında 1.2 almak hiç mantıklı değil. Satarken o kadar opsiyonun parasını çıkartacağınızı da düşünmüyorum. 

Kesinlikle 1.4 Highline diyorum.

 
abi benim de tavsiyem bence allstar yap ben konfigratörden yptım 83 tl ye geliyor ki comfortline dan daha dolu bi araç öncelikle vwcomtr den baktığım kadarıyla all starda gelen :

-bi zenon plus ( dinamik far asistanı ile olsa gerek sağ sola direksiyon çevirdiğiniz yöne dönüyor vs kullanışlı farklı farklı aydınlatma modları vsvs)

-ısıtmalı koltuklar sciroccoda geliyor ondada gelebilir 

-%65 karartılmış arka camlar

-composition media 

-driving mode selection ( adaptif şasi yoktur muhtemelen ama gaz tepkisi ve direksiyon  tepkisi değişir)

önemli olanlar bunlar daha başka şeylerde var ama onlar mevcut olanların rengni seçme gibi türünü seçme tippi şeyler  opsiyonda sadece cam tavan kalıyor katlanır ayna yok onu idare edbilirsiniz ambians aydınlatma yok oda zor bişey değil vag com kablodan kodlama yapmayı bile birisi ile o ambians aydınlatmalı ksıımın parçasını alıp çalıştırabilirsiniz soketini takıp montajlıyıp kodlancak :)  bence çok makul fiyatlar dizelde 96 ya geliyor cm tavan opsiyonu dahil iki fiyatada

 

Geri
Üst Alt