1.2 Comfortline-1.4 Highline aynı özelliklerle


Uwais

Üye
Katılım
5 Haz 2016
Mesajlar
264
Tepkime puanı
31
İsim
Mustafa
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. DH deki arkadaşlardan biri sayesinde bu forumla tanıştım. Hepinize saygılar sevgiler sunarım.

1.4 Motor 95 model Spring beyaz arabamdan Golfe geçiş yapacağım. Öncelikle şunu belirteyim. Sıfır düşünüyorum ve yakın vadede al sat yapmayacağım. Ömrümüz olursa 5-10 sene kullanmayı düşünüyorum. İki donanım oluşturdum. Sizlerin de göreceği gibi aynı donanıma sahipler. Almışken şu özellik de olsaymış demek istemedim donanımları oluştururken. Göreceksiniz ki Ergo koltuk seçmedim. Çünkü araç içini bel istiyorum. Bej olmasını Ergo koltuğa tercih ettim. En geç temmuz ayı içinde siparişimi vermek niyetindeyim. Oluşturduğum donanımlar; Biri 1.2 Comfortline diğeri 1.4 Highline. İkisinin resmini ekledim. Yılda 10000 km den az yapmam. DSG düşünmüyorum. Manuel olup özelliklerin fazla olmasını tercih ettim. 1.2 Comfortline düşünmemin sebebi vergisi,kaskosu,yakıtı vs. vs. 1.2 Highline olsa idi onu tercih ederdim. 

1.2 Comfortline Manuel 84000 lira tuttu. 1.4 Highline 87310 lira tuttu.

Sizlerden bu süreçte bilginizi,tecrübenizi paylaşmanızı istirham ederim. Sürekli forumda olmaya çalışacağım. Şimdiden teşekkürler...

1.2 Comfortline.jpg

1.4 Highline.jpg

 
Foruma hoşgeldiniz.iki araçta çok güzel.normal standart kullanıcıysanız fazla hız sollama yapmıyorsanız 1.2 motor gerçektende çok güzel vergi avantajı var yakıtta 5-5.5 larda çok rahat gezebilirsiniz uzun yolda.

2016 golf7 1.2 tsı comfortline manuel beyaz sürüş komfor ve ışık paket.

 
@slckTeşekkür ederim. Tavsiyelerinizle doğru kararı vereceğimi düşünüyorum. Saygılar...

 
foruma hoşgeldiniz.

seçenekler kısaca; dolu comfortline veya standart highline dan biraz dolu highline gibi olmuş. 

konunun uzmanı Murat hocam daha ayrıntılı bilgi verir ama bence; comfortline istediğin kadar doldur comfortline dır. highline standart donanımda olsa highline dır. aradaki farkı test etmiş biri olarak bence hıghline.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Uwais

Kesinlikle 1.4 highline alin derim.

Hem arac highline olacak en ust donanim satarken de avantijini goreceksiniz seneler sonra hemde 1.4 motor daha nefesli ve performansli hemde 1.2 ile yakit farki cok yok.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@ft19Teşekkür ederim. Hocam 1.4 Highline bana vergi,kasko,yakıt vs. yılda ne kadar 1.2 Comfortline a göre masraf çıkarır ?

 
@ansolakTeşekkür ederim. Hocam işte bu kadar para veriyoruz ama yılda ödeyeceğimiz farkı düşünmek zorunda kalıyoruz. İşin bir de bağımsız süspansiyon tarafı var. Onu hiç söylemiyorum.

 
@ft19Teşekkür ederim. Hocam 1.4 Highline bana vergi,kasko,yakıt vs. yılda ne kadar 1.2 Comfortline a göre masraf çıkarır ?
yakıt olarak fazla bir fark olmaz. vergi dilimi 1.3-1.6 motor aralığına girer. mevcut aracıımızın vergileri 2013 1.2 midline 217tlx2    2013 1.4 highline 375tlx2

kasko ücretide aracın o yılki kasko değer listesi üzerinden hesaplanır. 2013 midline 600tl. 2013 highline 575tl  ikiside benim üzerime, genişletilmiş full kasko, %65 hasarsızlık, %30 ask.per.ind. vs.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ft19Hocam hesaplamalarıma göre fark yılda 350 lira + yakıt mı oluyor ? 

 
@Uwais mtv yi 2013 modele göre yazdım. 2016 modelde vergi farkı aşağıdaki tabloda mevcut. yakıt olarak da aşağıdaki diğer tablodan bakabilirsin.

2016-mtv-fiyatlari.jpg

golf7 euro5-6 karşılaştırma.jpg

 
@ft19Hocam gördüğüm kadarıyla çok bir yakıt farkı yok. Es geçilebilir. MTV de yılda 375 lira var. Peki kasko yaptırdığımızda fark ne olur ? Seçtğim iki donanımın değeri birbirine çok yakın olduğu için kasko farkı çok olmaz diye düşünüyorum. Öyle mi ?

 
@Uwais daha öncede dediğim gibi ve tablodanda görüldüğü gibi yakıt olarak pek bir fark yok.farkı binince veya test edince anlarsın.  :)

senin seçtiğin iki tercihte fiyatlar birbirine yakın, dolayısyla kasko primi birbirine yakın çııkar. tabi aracın standart kasko değeri üzerine ilave donanımları poliçeye ilave ettirmen şartıyla.

kasko fiyatı senin alacağın aracın o yılki kasko değer listesine, artı senin üzerine ilave ettirdiğin donanımların tutarının kasko değerine ilave etirmene, senin yaşına, aracın plakasının bulunduğu şehire, kaskonun tipine ( genişletilmiş kasko, sınırlı kasko vs.) bağlıdır. ayrıca bikaç firmadan fiyat alırsın. kaskoyu tanınmış bir kasko firmasına yaptırman senin faydanadır. neticede senin zararını karşılıyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@ft19Hocam demek ki 1.2 ile 1.4 arasında çok bir kasko farkı yok aynı yakıt gibi.  400 liraya yakın bir MTV farkı var. Highline şu an daha mantıklı gözüküyor. Yılda 400-500 lirayı tolore edebilirim. Peki 2016 model golf 1.4 highline ortalama kasko ücreti yıllık ne kadardır ?

 

Geri
Üst Alt