Damlayan Reçineler için Öneriniz Nedir?


thelordof

Katılımcı Üye
 
Katılım
16 Nis 2019
Mesajlar
1,063
Tepkime puanı
400
Konum
Ank
İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance
Araç kaportasına damlayan reçine için temizlik malzemesi öneriniz var mı? Reçine temizleyici solüsyon mu önerirsiniz yoksa aperatif temizlemeye yardımcı ürün mü? Reçine araca damlayalı 3 hafta civarı olmuş. Beyaz sirkeli su ve beyaz sabun sirke içerikli sleepy easy clean önerdim denedi bir nebze çıkardı ama biraz var hala.

Binanın önünde çam ağaçları mevcut ve yer bulamayınca altına park etmek durumunda kalıyor.

Not: araç arkadaşımın.
 

ben benzin kullaniyorum. iyice duruluyorum sonrasinda.
alkolle cozulenler de olmustu.
 
Selamlar
çam ağacındaki dökülen çamlar ( iğneleri ) araca yapışıyor. İğneyi Kaldırınca da altta sarı bir iz kalıyor kaportaya işlenmiş bir kaç şey denedim ama gitmedi öneriniz ne olur
 
Kil uygulaması
Claybar /3m
Araştırdığım kadarıyla reçine için kil önermediler, zift için kil daha uygun olur dediler. En sonra Koch Chemie EU almamız gerekiyor sanırım. Fiyatı tabi ki yüksek.
 
Büyüklük için ölçü biriminiz nedir bilmiyorum fakat kil ile çıkaramadığım reçine zift olmadı
mesela tirnak kadar.
Benzinin araç boyasının üstündeki verniğine zarar vereceği kanısındayım birçok kez kullanım sonrasında verniğin sararması matlaşmasına neden olabilir
yaklasik 20 yildir kullaniyorum bir zararini gormedim.
2009 ve 2006 model iki arac guncel olarak mevcut.
 
Benim ön cama kimyasal damlamıştı park halinde kapalı otoparkta. Tavanda borularda sızıntı varmış. Neyse sil sil çıkmıyordu. Sonra işyerinde usta bana pas sökücü silgi önerdi ve bizde var demişti. Aldım silgiyi ve uyguladım, sonuç mükemmel oldu. Tavsiye ederim.

https://tr.aliexpress.com/item/1005004918394382.html
 

birde araç kaporta boya verniğe hiçbir zararı olmayan izopropil 2 alkol bakınız.oda çok işe yarar.kısaca piyasadaki adı İPA dır.
 

Geri
Üst Alt