Leon Gitti, Başıma Gelenler...


GokhanG

Üye
Katılım
29 Eyl 2021
Mesajlar
123
Tepkime puanı
122
Konum
Erzurum
İsim
Gökhan
Golf'ü sattıktan sonra vag grubunda kalınca forumdan kopmamıştım ki hala kopabileceğimi sanmıyorum :)
Otokoç ikinci elde kampanya olunca yaptım bir delilik ve leonu satıp c5 aircross almaya karar verdim. Leonu alırken eski sahibinin yaptırdığı ekspertiz raporu vardı ve araç full orijinaldi. Alırken ben de ekspertiz yaptırdım yine full orijinal çıkınca gönül rahatlığıyla satılığa koydum. Yeni arabanın fiyatı ucuz olunca ben de aracıma piyasanın çok altında bir fiyat yazdım ve 575.000'e Ankara'dan biriyle anlaştık.
Adam uçak biletini alınca ben de otokoça kapora gönderdim arabayı opsiyonlattım. Arkadaş geldi arabayı ekspertize soktu ama ben şok. Sol arka kapıda lokal boya, sağ ön çamurlukta da boyasız göçük düzeltme çıktı. Alırken yaptırdığım ekspertiz firması ile adamın götürdüğü ekspertiz aynı firma. İstanbul'daki bayiyi aradım araştırıp dönelim dedi. Hangi birine üzüleceğimi şaşırdım. Adama mahçup olduğuma mı yanayım, lokal boyalı arabayı boyasız diye aldığıma mı yanayım, diğer arabaya kapora gönderdiğime mi yanayım.
Çok hızlı karar vermem lazımdı. Ya adamın masraflarını karşılayacaktım, yaklaşık 3k, eksperle davalık olacaktım. Bu durumda otokoç kaporayı yakar mı bilmiyorum, kaporadan olma ihtimalim vardı. Ya da lanet olsun deyip adama indirim yapacaktım ki öyle yaptım. Adama 4 bin indirim yaptım notere giderken eksper aradı 1000 km ya da 1 yıl sigortası var ama 1000 kilometreyi geçtiği için sigortadan para alamazsınız ama dava açabilirsiniz dedi. Davada bilir kişinin raporuna göre ne karar çıkacağı mechul. Ekspere 4.000TLindirim yaptım onu karşılayın konu kapansın teklif ettim. Lokal boyaya 4.000 TL indirim mi olur, isterseniz hukuki yollarla devam edelim diyor. Anlayacağınız tam bir çıkmaza girdim. En son adam 1.500 TL göndereyim konu kapansın dedi. Lanet olsun dedim gönder.
Ne yalan söyleyeyim şu an içim içimi yiyor. Bir şeytan diyor 1500'ü geri gönder aç davanı uğraş bunlarla. Bir şeytan da diyor 2500 lira için değmez çek sineye devam et. İnanılmaz stresli bir gün geçirdim. Siz olsanız ne yapardınız ?
Bu arada niyetim 2020 1.5 tsi highline golf almaktı ama fiyatlar çok uçuktu. f/p açısından uygun olduğu için bu aracı tercih ettim.
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2022-10-20 at 10.20.44.jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-20 at 10.20.44.jpeg
    312.7 KB · Görüntüleme: 127

öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun, ve geçmiş olsun, nacizane bence hatanız aynı eksper firmasına götürmek olmuş, dava konusunda ben de aynı şeyi yapardım, bu süreçler insanı çok yıpratıyor maalesef
 
öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun, ve geçmiş olsun, nacizane bence hatanız aynı eksper firmasına götürmek olmuş, dava konusunda ben de aynı şeyi yapardım, bu süreçler insanı çok yıpratıyor maalesef
Ben arabayı alırken farklı ekspertize götürdüm. Benden alacak adam benimle aynı firmaya götürdü. Benim de nasıl olsa aynı firma diye o kadar içim rahattı ki
 
1. Husus dava ne zaman sonuclanacak belli degil. bahsettiginiz yerler icin 4000 TL fazla indirmissiniz o da diger konu.
Diger husus C5 Aircross meselesi. Oldum olasi Pug ve Citroen e isinamadim.
Ben aracimi 1050 km de aldim. 2 ayri ekspertiz firmasinda hava yastiklari dahil full ekspertiz yaptirdim. Sadece birine guvenemedim ki saibeli calisan cok var. Ozellikle galericilerle anlasmali vs. cok duyuyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Normal şartlarda gelen adamın indirim yapmadan arabayı alıp gitmesi lazımdı. Lokal boyadan ne olur hem de kapıda. Zaten aracın fiyatı uygun.
Her yönden düzgün insanlara denk gelmemişsiniz. Geçmiş olsun.
Dava işleri ne yazık ki ülkemizde sıkıntılı işler. Tüketici mahkemesine verme şansınız varsa oradan sonuç alırsınız. Ama yok eğer mahkeme olacaksa hiç uğraşmayın.
 
2500 tl için uğraşmaya değmez gibi görünüyor süreç değerlendirildiğinde daha çok stres olursunuz bence iki tarafa da hayırlı olsun deyip devam etmek lazım gibi.
 
1500ü al yinede ver avukata açsın davayı uğraşsın dursunlar :) geçmiş olsun bu arada bazen sorun para değil insanın içine düştüğü durumun verdiği can sıkıntısı oluyor ki o da para ile ölçülemiyor , benzer olay başıma gelmişti yıllar önce davayı açtım exper firması arayıp davadan vazgeç ne kadar zararın varsa verelim deyip duruyordu siz beni zora düşürdünüz uğraşın az deyip kapatıyordum kaç kez aradılar 3 yıla yakın süründüler avukat masrafı dosya masrafı falan derken 7.500lira da para almıştık o zaman iyi paraydı canları dinlendi :)
 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
dava dosyası zaten 900-1000tl olacak+avukat masrafı+duruşma tarihleri arasında 4-5 ay...
ben evimden çıkmayan kiracı ile davalığım inanın uğraşacak mecalim kalmadı ki avukat kişi direkt arkadaşım o hallediyor konuyu ona rağmen bezdim...iyi esnaf dimdik ayakta kötü esnaf şansı yaver giderse..
 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Alana satana hayirli olsun

Golfun baklavasini yiyemedik leonu da bunu da yiyemeyizz baklava dosyasinda x 3 olarak isaretlisin :)
 
öncelikle alıcıya karşı olan tutumunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum. lokal boyadan ne olacak alıyorsan al almıyorsan bas git diyecek bi dünya adam var memlekette. Hatta o kadar çok ki, normalini görünce şaşırıyoruz artık.
Ayrıca bence 4000tl iki taraf için de uygun bir miktar, aracın %1i bile değil.
eksperi de allaha havale edin artık, bu enflasyon ortamında uğraşmaya değmez.
 
Oncelikle yeni araciniz hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle. Dusmus oldugunu durum icin ise gecmis olsun. Bence, bu ticarette araciniza talip kisi sizden az biraz daha kismetliymis okadar :)
 


Geri
Üst Alt