Sağ ön kapı sürtmesi


kdombayci

Üye
Katılım
16 Haz 2015
Mesajlar
121
Tepkime puanı
24
Konum
Ankara
İsim
Kemal
Değerli arkadaşlar,

Geçtiğimiz haftalarda, aracımı acele ile park ederken maalesef sağ ön kapıyı otoparkın kolonuna sürttüm (1. foto). Gittiğim yetkili serviste "Çok hafif bir göçük te var. Önce pasta yapalım, bu haliyle kullanmak istemezseniz göçüğü gidererek kapıyı komple boyamamız gerekir, çünkü renkten dolayı lokal boya uygulayamayız" dediler. Kaskoyu devreye soktuğum takdirde maliyet 800 TL seviyesinde olacakmış. Pasta yaptıktan sonra sorunlu alan biraz küçüldü (2.foto). 

Geçen gün bana yakın başka bir yetkili servise gösterdim, onlar da kapının komple boyanması gerektiğini, hatta komple boyansa bile rengin tam olarak tutmayabileceğini belirttiler. 

Sizin bir öneriniz var mı? Arkadaşlarım aracın değeri düşebileceği nedeniyle boyatmamamı öneriyorlar, ancak direkt gözüme batıyor ve beni rahatsız ediyor. Sonuçta yalnızca basit bir sürtme. Ancak potansiyel alıcılar bunu çok sorun eder mi?

Kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederim.

fotoğraf 1.JPG

20160327_152440.jpg

 
Merhaba;

öncelikle geçmiş olsun aynısı bende olsa  kesinlikle boyatırım çünkü gözüme takılıp beni rahatsız eder neyseki çok büyük darbe vs yok buna sevinilmeli bence fotograf çekip boyatabılırsınız böylelikle herhangi bir sorun olucagını tahmin etmiyorum.

 
@kdombayci

Bence boyatılmamalı, ütücü elinden geldiği kadar düzeltsin, pasta cila ile olduğu kadar. Bu renk boya tutmaz diğer parçalara kayma ihtimalleri var.

 
Geçmiş olsun. rötüş ile giderilebilir,olmazsa boyatılır

 
Öncelikle geçmiş olsun ..Daha önce de yazmıştım, kolay satmak için 4 sene marşpiyeli ezik olarak   kullandım aracımı. Günümüz şartlarında araçta boya var denildiği zaman araca talep sayısı baya düşüyor. Aracı sattığım kişi abi yaptırsaydın almazdım dediğinde iyi ki yaptırmamışım diye mutlu olmuştum. . SELAMLAR...

Not: Beyaz aracın faydaları böyle günlerde belli oluyor...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bence çok iyi bir usta bulup boyatın. fotoğraflar var zaten elinizde. Düzgün alıcıysa sorun etmez. Sadece bazı saçma sapan insanlar fiyat kırmak için kullanmaya çalışabilir. 
Kendi cebinizden verip de yaptırabilirsiniz hasar kaydı olmaması için. 
Ben eski araçlarımdan birisini bunun biraz daha hasarlı ve uzun bir sürtmesi için boyatmıştım (2 kapı). Alan arkadaşa da söyledim, bir sıkıntı olmadı.

Daha eski bir aracımıda arabanın etrafında komple anahtar çiziğiyle satın aldım. Biraz kullandım o şekilde sonra gidip boyattım. Fotoğraflarını da çektim. Yine satarken 1-2 kişi bunu kullanıp fiyat kırmaya çalıştı son anda, satmadım. Aynı gün başka bir arkadaş geldi, arabaya baktırdı komple ve kapora verdi. 2 saat sonra da ilk fiyat kırmaya çalışan arkadaş ben almaya karar verdim diye aradı ama arabayı çoktan satmıştım...

Yani arabanız temiz, sorunsuz ve hasar kayıtsızsa sıkıntı olmaz. Belki bin-ikibin TL ucuza satmak durumunda kalırsınız acil satıyorsanız o kadar.

Arabanız bir de kırmızı olduğu için bu yorumları yapıyorum. Sürekli görüp canınızı sıkmaya değmez.

 
Çok geçmiş olsun hocam, boyasız göçük düzeltme yerleri var, ama sadece pasta ile de büyük oranda güzel olacaktır. Çok derin bir şey değil. Önce pasta çekip bakın derim.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

 
Geçmiş olsun öncelikle.

Taze deneyimlerimi aktarmak isterim, belki faydası olur.

1. yol boyatmak, mümkün ise istemiyoruz

2. yol boyasız göçük düzeltmeciye gidip düzelttirmek. Dün yapmış olduğum araştırmalara göre bu işi bayağı yapan var. Bu işi yapanlar

  2.1. Sadece kaporta arkasına sokulan özel aparat + yağlı çekicleme + ışık ile düzeltme yapanlar var. Bunlar klasik kaportacıların biraz daha modern yöntemler kullananı. Türkiye'nin her ilinde bu tip düzeltme yapanlar var. Sizin bulunduğunuz ilde veya yakınında da vardır. Ancak bu tip düzeltmelerin olabilmesi için aletlerin girebileceği boşluklar olmalı. Ön çamurluk, arka çamurluk kısmen, bagaj, motor kaputu vb. Sizin kapı hasarınız olduğu için kapı sökülmeden size uygulanamaz.

  2.2. Yukarıdakine ilaveten PDR denilen dışarıdan vakum veya yapıştırmalı aparatlarla çektirme ile yani özel aparat + yağlı çekicleme + ışık + vakum yöntemlerini kullananlar var. Bu yöntemde aparatın giremeyeceği kısımlarda önden kısmen de olsa çektirilebiliyor (Aşağıdaki fotodaki benim hasarım gibi).

3. Ezik vb. hasarlar görünüş olarak kötü gözükse de, boyaya zarar vermedikleri için, nispeten en kolay düzeltilenler ancak sizdeki ve bendeki gibi sürtme hasarları en kötüsü :(  Kaporta düzeltilse de sürtme nedeniyle boya hasarlandığı için pasta cila fayda etmiyor bir miktar iz kalıyor. Kalan izlere de kendi boyanızın renk kodu ile hazırlanan boya sürülüyor ancak yine de izler gözüküyor. Bendekinin yapılmış halini de eklerim. Göreceksiniz izler bayağı belirgin.

Benim için kapımın tüm döşemesinin ciğerlerinin sökülüp takılması daha kabus bir durum olduğu için, kapıyı da söktürmem, çamurluğa da elletmem dedim ve dışarıdan PDR ile çektirerek yapabildikleri kadar düzeltip, boya rötuşu yaptılar, olana razı geldim.

Sizin hasarınızda izlerin, alternatif boyasız göçük düzeltme ile yok edilmesi mümkün değil. Eğer kapıyı söktürmeyi göze alırsanız arkadan kapıya erişileceği için göçük boyanmadan tamamen giderilebilir sadece izler kalır. İzlere de rötüş yaparlar ve kalan görüntü sizi rahatsız etmez ise tamamdır. Şu anki halinden epey daha iyi olur.

Yok ben hiçbir şekilde iz görmek istemiyorum diyorsanız, sürtme hasarı olduğu için, maalesef boyatmaktan başka şansınız yok. Örnek uygulamalar için

İstanbul Fatih (fotoğraftan fiyat vermiyorlar)

http://www.vwgolfturkiye.com/forum/topic/9611-yağlı-çekiç-boyasız-düzeltme/

İstanbul Atatürk Oto San. MTC Oto (bana yakın olduğu için burada yaptırdım).

http://www.mtcoto.com/

Birçok ilde RS servis (İstanbuldaki servisi iyi diye tavsiye edildi bana)

http://www.rsservis.com.tr/

bakabilirsiniz.

Benim hasar :(

File_003.jpeg

Düzeltilmiş Hali:File_000 (1).jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle Geçmiş olsun. iyi bir usta elinde boyanmadan yapılabilecek bir şeye benziyor resimden gördüğüm kadarıyla.Acele etmeyin iyi bir usta bulana kadar. boyamak işin en kolay yolu olur bence.Biraz Araştırın ve içinize sinen güzel bir sonuç elde edin inşallah.

 
@kdombayci

Geçmiş olsun Hocam. 

Lokal boya ustası tarafından yapılırsa emin olun anlamak zordur. Bana kalırsa daha fazla kazanmak ve uğraşmamak için komple boya öneriyor olabilirler. 

Bu işin üstadına götürün derim öncelikle.

Yağlı çekiç ustasın da baktırın derim..

Komple boyanan kapı ile satarken sorun yaşanması kaçınılmaz. 

Geçmiş olsun Hocam 

 
Eskişehir sonax bu tür şeylerin dik alasını eski haline çevirebildiklerini çok görmüştüm..Bi konuşun isterseniz.

 
İyi dilekleriniz ve değerli tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Öyle sanıyorum ki bu çiziklerle çok gezemeyeceğim, çünkü çok rahatsız oluyorum. Ama dediğiniz gibi önce yağlı çekiç, vakum vs yolları araştıracağım.

Yetkili servis kapı döşemelerinin sökülerek mevcut küçük göçüğü gidereceklerini, sonra da renk tutmayacağı için kapıyı komple boyayacaklarını söyledi. Ama şu konularda endişeliyim:

1-Kapıyı eski haline getirebilecekler mi? İleride trim sesleri ortaya çıkabilir mi?

2-Orijinal boya da olsa rengi tutturabilecekler mi?

 

L.burgaz yeni sanayii de gezer oto var istanbuldan gelen var bir danışın.

2016 golf7 1.2 tsı comfortline manuel beyaz sürüş komfor ve ışık paket.

 

Geri
Üst Alt