GOLF 7 YENİ JANT


lasttohit

Katılımcı Üye
 
Katılım
14 Nis 2019
Mesajlar
511
Tepkime puanı
242
Konum
İstanbul
İsim
Kubilay
Selamın aleyküm abiler, uzun zamandır hem de bayağı uzun zamandır jant bakıyordum ve sonunda aldım :)  

Uzun zamandır arıcıoğlunu takip ediyorum ve bu jantın geldiğini görünce hemen gidip denedim.

Beklediğim kadar güzel olmasa da bence fena durmadı.

Jantlar öndekiler ET40 ardakiler ET35 şeklinde ve genişlik değerleri farklı (sanırım ön 8 arka 9 oluyor) bunu jantlar montaj edildikten sonra öğrenmem benim için hoş olmadı.

Şuan ki lastik ölçülerim 225/40 r18 fakat arkada ki jantların geniş olmasından dolayı arkaları 245/40 r18 lastiklerle değiştirmeyi düşünüyorum çünkü arka lastikler fotoğrafta da gördüğünüz gibi biraz içerde kaldı.

Arıcıoğlu beyoğlu şubesinde yaşadığım diğer olayda şu jantların montajı yapıldıktan sonra farkettim ki şifreli bijonlar takılmamış, yerine şifresiz düz bijonlar takılmıştı ve benim şifreli bijonlarımı ekipmanlarının olduğu yere koymuşlardı.

Ben bunu görüp daha sonra neden takılmadığını sorduğumda gerek yok abi ondan takmadık dediler.. Ben de ne alaka öyle saçma şey mi olur dememim üzerine şifreli bijonlarımı getirip taktılar. Yani bu olaya pek anlam veremedim ve art niyetli de düşünmek istemiyorum sadece yaşadığım anıyı da anlatmak istedim.

Benim gibi jant arayan ve kararsız kalanlar için umarım bir fikir olur :)  

IMG_9406.jpeg

IMG_9407.jpeg

InkedIMG_9478_LI.jpg

IMG_9481.jpeg

IMG_9480.jpeg

ön              

IMG_9486.jpeg

arka

IMG_9485.jpeg

IMG_9492.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@lasttohit  gule gule kullanim hocam pasifik maviye ne takilsa yakisiyor bence cok hos bir renk, ancak sifreli bijon olayi cok ilginc olmus, gerek yok ise de kendi ekipmanlarina koymak nedir getitir size verir bunlar aşınmış sorun cikarir diye takmadik falan der cok sacma bir durum sifresi ile beraber aldilar ise baska birisine satmamalari icin sebep yok ki cokta uygun olmayan bir ekiman, ben kendi aracimda sifre asınmaya basladigi icin ve birkere lastikcide zorlandiklari icin servisten duz bijon ve kapak aldim sifreliyide bagaja koydum.

 
Hayırlı olsun hocam çok yakışmış, aracın rengine de güzel uymuş. Aracın genel olarak maşallahı varmış zaten  :masallah:   Ben de jantlarımı Arıcıoğlu’ndan alıp montajını lastikleri aldığım yerde yaptırmıştım. Lastikçi de jantın bijonlarını takmayıp orijinal bijonları takmıştı mevcut bijonlar yerine alışık olduğu için. Bir de jant göbeği yok muydu siz mi yapıştırmadınız?

 
@ZITIPAŞA Teşekkürler hocam ben de bana haber vermemelerinden dolayı art niyetli olabiliceğini düşündüm.

@yunusaktas91 Teşekkürler hocam sticker vw arma göbeği verdiler fakat şuan ki hali daha çok hoşuma gitti şimdilik takmayı düşünmüyorum göbeği.

@canerr Teşekkürler hocam.

 
Lastik jantın dışına taşmış bu pek iyi bişey değil

 
@lasttohit  Merhaba hayırlı olsun, tekerinize taş deymesin 🧿.

245/40 R18 lastikleri şuanki haliyle ET değerinden dolayı arka jantlara takamazsınız - sığdıramazsınız sürter. Ayrıca 245/40 ile 225/40 lastik arasındaki fark sadece taban genişliği değil, yanak genişliği de artacaktır. Kısacası 245/40 R18 lastik golf için uygun bir lastik değildir bilginiz olsun. 
 

Benim tavsiyem, aldığınız yer kabul ederse tabi arka jantları iade ederek 8 genişliğe sahip jant ve 4 adet 225/40 R18 lastik kullanmanız olacaktır..

 
245/40 takıldığında problem olmayacağı söylenmiş , benim de ebatlar konusunda pek bilgim olmadığı için yorumsuz kaldım.

Aldığım yerle tekrardan bir görüşeyim en iyisi teşekkürler yorumlarınız içim.

 
@emrah06 aynen katiliyorum, bu jant lastik olmamış net, arkaya neden daha geniş takiyolarki onle aynisini taksinlar.

9" e normalde takilacak tavsiye edilen lastik araligi 245-255, minimum takilcak ise 235. Yani 225 lastik o jant'da ciddi tehlike hızlı bi sert virajda hava kacirabilir hatta Jant'dan çıkabilir. Bir an önce değişikliği yaptirin derim.

 
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Görüntü güzel olmuş ancak güvenlik konusunda bencede zaafiyet var. Arkalara o lastik kenarlara tam basmadığından olmamış. 245 olur demişler ama bnce tecrübeli kişilerden bu işi net öğrenin. Eğer sürtme oluyorsa, işi sıcağı sıcağına halledin. Muhtemelen takımı bozmak istemiyorlar o yüzden ondekilerden vermemişler size. ön 225, arka 245 taban arka çekişli araçlarda oluyor. Golf icin 245 arka bence gereksiz bir durum

 
Hayirli olsun güle güle kullanın 

 
Aldığım yerle tekrar görüştüm arkalara da öndeki gibi 8 inch jant takacaklar, arkaları iade ettim 1 hafta içinde yenileri gelecek dediler ve sağolsunlar pek zorluk çıkarmadılar.

 
@lasttohit hayırlı olsun hocam jantlar , araç rengiylede uyum sağlamış arka jantlarında genişliği önle aynı oluncada tam olur 🧿

 


Geri
Üst Alt