Polisaj makinası tavsiye


brkylmz

Üye
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
340
Tepkime puanı
52
Konum
Tunceli
İsim
Burak
Arkadaşlar yaz yaklasiyor malum bende bi tane polisaj makinası almayı düşünüyorum ama tereddütlerim var. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa yardımcı olmasını istiyorum. Kullanımı hakkında ip uçları, marka model tavsiyelerini bekliyorum.

 
Değerli Hocam, 

Asla şevkinizi kırmak istemem ama Polisaj makinesi bulmak almak kolay ama kullanmak zor ve risklidir.

Doğru sertlikte,

Doğru devir hızında

Doğru  baskıyla 

Doğru teknikle 

Doğru cila ve parlatma pedleriyle kullanılması halinde harikalar yaratabilir.

Bu arada bu işin üstadı olanlar ekleme yapabilirler benimkisi sadece amatörce bir bilgi.

Ancak bunlardan bir tanesini atlarsanız boyada sürtünme den kaynakli yanik denen lekelenmeye, hare ve cila çizikler ine 

Plastik aksam maskelenmezse lekelenmeye yol açabilir. 

Varsa eski bir araçta deneme yanılma ile tecrübe kazanmak mümkün elbette. 

Ama yazık olur kendi aracınıza deneme yanılmayla öğrenme esnasında.

Benim naçizane tavsiyem ustalık düzeyinde el becerisi ve tecrübe isteyen bu işlem yerine elle uygulama yapılması konusunda kendinizi geliştirmeniz. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İnanılmaz yorucu yarıda bırakmakta olmuyor sonra iki katı verip düzeltmeye gider zamanın hatta başka forumda bir hevesle alıp yapamadığını yıkama makinesi ile birlikte satıyordu

Sent from my D6503 using Tapatalk

 
@silvershadow Murat hocamın'da dedikleri çok doğru, el melekesi isteyen bir iş, polişlerde ağır devirle çok fazla sıkıntı olmuyor fakat PASTA işine tecrübeniz yoksa sakın bulaşmayın.Şahsen ben oto kaportacı olan komşumdan şahin kaputu alıp uzun uzun antreman yaptım yine beceremedim pasta işini, ama şunu biliyorum ki ! Tamamen benim beceriksizliğim :)

 
Arkadaşlar cecevaplar icin tesekkurler. Galiba elle yapmak en iyisi.

 
Basit cila uygulamaları için detail forumlarında akülü vidalama ve ona uygun cila pedleri tavsiye ediliyor. Göz atabilirsiniz.

 
ben asagıdaki linkteki ürünü almıstım. 

güçlü makineye alıstıgım için baslarda cok güçsüz geldi ama dikkatli kullandıgınızda gücsüz degil devir ayarlamalı olması hem sizi kontrol altında tutuyor hem de basarılı bir iş cıkarmanıza yardımcı oluyor. yılalrdır tüm arclarıma kendim yaptım bir sıkıntı yasamadım. dikkatli olmak kosulu ile tabii ki.

ama yine de el alıskanlıgı ben daha guclu bir makine arıyorum bunu da satacagım ilk fırsatta

http://urun.n11.com/polisaj-makinesi/einhell-bt-po-11001-e-polisaj-ve-zimpara-makinasi-P134835481

 
Hocam bu konuda karalıysanız size yardımcı olurum bende bir hevesle makine almıştım ve şu an bu işi profesyonel yapıyorum.

Öncelikli tavsiyem polisaj yaparken keyifle yapmak istiyorsanız güçlü bir makine edinin dewalt , makita , bosch olabilir. Bosch ağırlık olarak çok avantajlıdır yeni birisi için tavsiyem bosch almanız. Tek dezavantajı diğerlerine göre biraz sesli çalışır. Benim ilk makinem max extra idi ve amatördü şu an keşke hiç almasaydım diyorum.

Güzel bir makine aldınız bitti mi bitmedi daha yeni başlıyoruz. Bundan sonra güzel bir ped takımı ve bir kaç çeşit pasta edinmeniz lazım.

İlk başta bir adet yün ve 3 ayrı sertlikte sünger ped edinin. Pasta olarak scholl veya menzernanın 2-3 çeşit pastasını edinin (menzerna 400-2500-3800 veya scholl s3-s30-s40 gibi)

Bu şekilde ilk alım maliyetiniz biraz yüksek olsada yapacağınız uygulamalardaki alacağınız keyif paha biçilemez. Amatör makine sürekli bayılır ağırdır size uygulamaları işkenceye çevirir. Amatör alacam uygun olsun derseniz KL kullananlar güzel diyorlar fakat benim bizzat tecrübem olmadı. Pastaların içinden menzerna 3800 ve scholl S40 ı çıkararak ayıracağınız bütçeyi dahada düşürebilirsiniz.

 

Geri
Üst Alt