Apple Airtag ile araç takip sistemi kurmak


vomgti

Katılımcı Üye
 
Katılım
30 Eyl 2020
Mesajlar
539
Tepkime puanı
570
Konum
İstanbul
İsim
2010 Golf R 2.0TSI
Merhaba arkadaşlar 

Airtag ile araç takip sistemi kurulabilir mi cevap basit kurulabilir ancak %100 güvenli değil tabiki. Araç takip sistemlerindeki gibi anlık olarak konum alamıyor yada geçmişe dönük nereleri dolaşmış göremiyorsunuz. Ufak bir düğme kıvamında olduğu için araç içerisinde bir yere gizlenebilir. Araçtan hiç haber alamamaktansa bu şekilde az bir veri kırıntısı bile işinizi görebilecekse sistem parasını fazlasıyla uzun dönemde çıkartır diye düşünüyorum. (not: arvento araç takip yıllık 700 TL obd takılan)

Sistem nasıl çalışıyor?

Sistem çevresindeki iphone cihazların internetini kullanarak (arka planda ve izin almadan) airtag'in anlık konumunu sizinle paylaşıyor. Çok çok az bir kb bir veri olduğu için karşı tarafa bir zararı yok. Çevresinde bir cep telefonu yok ise bir 10-15 dk bağlantı sorunu yaşıyor ancak genel anlamda fena çalışmıyor. Cihazın 1 yıl pil ömrü var uygulamada pilinin ne kadar kaldığı gözüküyor CR2032 pil kullanıyor. 

Kötü maksatlı kullanım.

Bunu tabiiki düşünmüşler eğer 2-3 saat gibi bir airtag sizi takip ederse sizin telefonunuza bildirim düşüyor sizi. Şu noktadan şu noktaya takip ettim haberin olsun diye...(iphone), android için bildirim gelmiyor. ancak takip ettiğiniz kişide sadece android varsa ve etrafında bir iphone cihaz yok ise talip edemiyorsunuz. 

Herhangi bir ücretlendirme yok. tekli ve 4 lü paket halinde satılıyor. tekli 299 TL den (Mayıs 2021) satın aldım. 

Trafikte çevrersinde çok cihaz var iken oldukça kararlı çalışıyor. Issız bir alan olmadığı sürece mesire alanı yada ormanlık alan gibi sinyal gönderebileceği yer kalmadığında tespit edemezsiniz. Şehir içinde sıkıntısız devamlı sinyal gönderiyor. Kısacası 300TL ye değebilecek bir cihaz.

156675-gadgets-review-apple-airtag-image5-pvvbuneniu.png

apple-airtag-tanitildi-iste-bilinmesi-gerekenler.jpg

 
Kendi gps'i olmadığı için çok yararlı bulmuyorum. iphone kullanıyorsanız zaten arabanın konumunu arabayla bluetooth'tan koptuğu yeri kaydediyor. Arabanın başka bir yere götürülmesi ve bu cihazdan geri bulunması biraz zor. 

 
Bu Cihazda Konumun Güncellenmesi İçin İphone Kullanan Birinin Cihazın Yanınfan Geçmesi Lazım Yani Çok Derinlere Saklanırsa İşe Yaramaz ya da Kimsenin Yürümediği Yere Konarsa Hiçbir Şekilde Sinyal Alamazsınız. Daha Gelişmesi Gereken Bir Sistem. Bu Cihaza Güvenip Arabanızı Sağda Solda Bırakmayın Yani 😂

 
Bu Cihazda Konumun Güncellenmesi İçin İphone Kullanan Birinin Cihazın Yanınfan Geçmesi Lazım Yani Çok Derinlere Saklanırsa İşe Yaramaz ya da Kimsenin Yürümediği Yere Konarsa Hiçbir Şekilde Sinyal Alamazsınız. Daha Gelişmesi Gereken Bir Sistem. Bu Cihaza Güvenip Arabanızı Sağda Solda Bırakmayın Yani 😂
"Araçtan hiç haber alamamaktansa bu şekilde az bir veri kırıntısı bile işinizi görebilecekse sistem parasını fazlasıyla uzun dönemde çıkartır diye düşünüyorum. (not: arvento araç takip yıllık 700 TL obd takılan)"

SİZE KATILIYORUM.

 
Benim aracımda bir tane duruyor. Henüz denemedim ama kayıp modu nu açarsanız GPS gibi gittiği yerleri harita üzerinde işaretleyerek gösteriyormuş.
Hassas konum bulma olayına gelirsek pek bir işe yaradığını söyleyemem. Kapalı yoğun otoparklarda yaklaşlık 15m yakınına gelince arabanın tam olarak nerede olduğu söylüyor, aracın 15m yakına gelirseniz zaten aracı görüyor oluyorsunuz. Kısaca; kapalı otoparklar için yeterli değil.

iOS'in bluetooth bağlantısı koptuğunda arabanın yerini işaretlemesi ile aynı şey diyebiliriz ancak olur da arabanızı çekerlerse veya Allah korusun çalınırsa nereye gittiğini airtag araçtan ayrılana kadar harita üzerinde görebilirsiniz.

Aracın anahtarlığına takmak açıkması benim daha çok işime yaradı. Bazen çantama atmayı unutmuş oluyorum, evden çıktıktan 20-30m sonra anahtarlar unutuldu diye telefona bildirim düşüyor.

@metinkar
 
Benim arabam çekildiğinde cüzdandaki airtag den hangi yedi eminde olduğunu öğrenmiştim ama yanından iphone geçmez ise bulmak zor
 
En güzeli samaung smart tag. Samaungun girmediği cep yok. Dayılar teyzeler amcalar :) kullanım yaygınlığı daha çok.

Kendimde samsung note fanıyım ayeı mesele. Note 2 den beri. :)
 
Yillik takip sistemi fiyatlari nedir bileniniz varmi. Sorunsuz calisacak bir sekilde bir system varmi. ?
 

Geri
Üst Alt