Boya koruma basamakları tavsiye :)


@mustafacagri Kesinlikle öyle düşünmüyorum :)  merak etmeyin.. Paylaştıkça güzeldir.. Meg in ıslak cila ürünü bitti hybrid ceramic wax yerine alternatif arayışındayım bi yandan.. Şimdilik boya koruma uygulayana kadar ıslak cila ile yüzeyi korumaya çalışacağım..

Ek paylaşım olsun Sarı şampuan yerine indirime girerse kesinlikle Gold Class ı öneririm tekrardan Ultimate wash & wax tercih edeceğim bi şampuan değil:) 

 

@KaiZeN Herhangi bi pompa vs snow foam yapılacak kıvamda ürün kullanmıyorum. Antalya da diğer şehirlerdeki gibi bi ağır kir & tuz vs durumu söz konusu olmuyor.

Autofinesse citrus power ile kir oluşan bögelere uygulayıp duruluyorum akabinde çift kova yöntemini kullanıyorum.
Autofinesse citrus power fiyatına ve kir sökücülüğüne göre pek sevilen ve tercih edilen bir ürün değil. Naçizane tavsiyem belirttiğim ön yıkama şampuanları dan birini tercih etmeniz. Olsa autobrite direct magi foam alın diyeceğim ama ne yazıkki yok. Her ne kadar aracım çok kirlenmiyor da deseniz iyi bir ön yıkama yapılması bence olmazsa olmaz.. Bahsettiğim şampuanları hem spreyleme hem de köpük olarak kullanabilirsiniz.

Pompa olarak şunu kullanabilirsiniz. Spreyleme için;

https://m.n11.com/veta-2b-ilaclama-pompasi-2lt-P436578112

Köpük kıvamı için;

Bütçe el veriyorsa alta foam, ık pro veya marolex axel 3000 de tercih edilebilir. Ben de alta ve marolex var. Alta nın köpük kıvamı daha iyi ama nefesi daha hızlı tükeniyor marolex e göre. Şu forumda Ömer hocam güzelce karşılaştırmaları mı da yaptı. İnceleyip karar verebilirsiniz.

https://www.detayforum.com/index.php?threads/foamer-karşılaştırması-marolex-axel-3000-vs-alta-foam-2000-vs-kwazar-venus-vs-ik-foam-pro-2.482/

 
kil kaydırıcıya para vermeyin bence. Su dolu sprey şişeye birkaç damla Johnson's Baby bebek şampuanı damlatın ve karıştırın. Turuncu kili güzel kaydırıyor :)  Ayrıca wax öncesi yüzey hazırlığında da pahalı ürünler yerine Su+IPA karışımı tercih edebilirsiniz. M700 daha da güzel olur. 

Demir tozu temizliğinde ben Valet Pro Dragons Breath tercih etmiştim. Kokusu berbattır :)  Benim katı wax için tercihim "Soft99 Fusso" (koyu renkler için) olmuştu. Aslında Zymol Titanium denemek istemiştim ama o ara bulamamıştım  :/

Wax öncesinde daha derin parlaklık için Auto Finesse Ultra Glaze, Wax sonrasında ise "3D Final Touch" kullanmıştım. Koruma sonrasında da arabamı Valet Pro Foamula 1 şampuanı ile yıkayıp (wax-safe şampuandır) yine 3D Final Touch ile korumayı desteklemiştim.

 
@KaiZeN Yakında yurtdışına gidecek birileri var sanırım satışı yok ALTA nın.. Sipariş edip bi köşeye atayım, teşekkürler.

 
@snoppy Aracınız koyu olduğu için merak ediyorum.. Bu benim ilk uygulamam olacak ve bu kil uygulamasında çizik & hare durumu için çekiniyorum.. Polisaj uygulama aşaması yapmış mıydınız? Polisaj uygulamaya mecbur muyuz?

 
Benim aracımda polisaj gerektirecek kadar çizik yoktu. İlk aldığım günden beri hep çift-kova yöntemiyle yıkamasını kendim yapmıştım. Mesajımda da belirttiğim gibi ben Glaze kullandım. Glaze'in bir amacı da kılcal çizikleri doldurmaktır. Ben bunu yeterli görmüştüm. Tek dezavantajı maalesef üzerine uygulanacak olan Wax'ın kalıcılığını azaltmasıdır. 

 
@snoppy Teşekkürler, ilk uygulama yapacağım aynı şekilde soru işaretleri ile doluyum :)  SRP - Glaze aynı işlevsel ürün sanırım.. 

 
@Franquaz evet hocam. Aslında SRP diye ürün kategorisi yok, ürünün kendisi o :D Hepsi glaze (cila) sınıfına giriyor.

 
@KaiZeN Yakında yurtdışına gidecek birileri var sanırım satışı yok ALTA nın.. Sipariş edip bi köşeye atayım, teşekkürler.
Getirilebilecek se tabi ki olur. Fiyatı kaça mal olur bilmiyorum ama marolex varken uğraşmaya değer mi bilemedim şimdi :)

Kİl konusunda en yumuşak kil de olsa az da olsa kılcal çizikler olabilir. Panelleri güzelce şampuanlayıp, her panel de ayrıca kili güzelce yoğurmalısınız. Yere düşen kili kesinlikle tekrar kullanmayın. 100 Gr kili 4 bölerek kullanabilirsiniz. Kullandıktan sonra pişirme kağıdında saklarsınız. Ayrıca düzenli kullanım için kil eldivenleri var bunu da tercih edebilirsiniz. Marflo kil eldiveni Çinli arkadaşlardan temin edebilirsiniz. Kil hamuru gibi bir temizlik yapamaz ama düzenli kullanımda iş görür.

 
@KaiZeN Tesekkurler, marolex te satista yok gozuken bakalim hangisi once olursa :)

subat sonuna kadar vakit var..

 

Geri
Üst Alt