Golf MK7 geri görüş kamerası hk.


Katılım
5 Haz 2020
Mesajlar
496
Tepkime puanı
442
İsim
FMY
Araç
Golf MK7
Herkese merhabalar ve selamlar, 

Comfortline donanım aracıma bugün itibariyle geri görüş kamerası montajını yaptırdım.  ( +medya ünitesi değişimi ile birlikte ) Şu ana kadar herşey yolunda görünüyor ancak siz forum üyelerine danışmak istediğim aklıma takılan birkaç konu var.
1- Öncelikle golflere takılan geri görüş kamerası montajından sonra geri viteste klavuz çizgileri görünüyor ancak direksiyona duyarlı değil yani sağa sol çevirince hareket etmiyor sanırım bu özellik sadece passatlarda varmış bu normal midir sizce ? Takan ustam eğer passat kamerası takılırsa klavuz hareketli olurmuş ama açısı güzel olmazmış diye belirtti.

2- Geri görüş kamerası birlikte mecburen değişen medya ünitesi (teyp) kullanırken teyp ekranınında performans verilerini, yakıt tüketimini göremiyorum. Acaba kodlama ile halledilebilecek bir durum mudur sizce ?

3- Gösterge panelinde normalde müzik bilgilerini görebiliyoruz diye biliyorum peki şu anda radyo bildiklerini aynı yerde göremiyorum bu normal bir durum mudur ?

Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

 
Evet takılan media ekranı 6.5" çinli ekranı ise bazı fonksiyonel eksikliklere sebep olabiliyor.

Bu yüzden 2 ve 3 için yapacak birşey yok. Orjinal media ekranını saklayınız, darda kalırsanız onu takarsınız.

 
@fatihmyigit Türkiye'deki yada Avrupa'daki araçlardan çıkma orjinal bi medya unitesi taksaydiniz hepsi uyumlu şekilde çalışırdı. Çin olan Medya uniteleri tam uymuyor Turkiye araçlarına.

Passat kamerası taksaydiniz hem çizgiler hareketli olurdu hemde arka kameranin farklı açılardan goruntu verme özelliği olurdu. Kalibrasyon yapilirsa da çizgiler fena olmaz ole çok sapmazdi yani.

 
Tüm bilgiler için teşekkür ediyorum sağolun. Bugün takan ustamla görüştüm passat geri görüş taksaydık kamera netliğinde bir değişiklik olmazdı hareketli klavuzu çizgilerin olurdu ancak açısı güzel olmazdı dedi bana.

 
@fatihmyigit Hocam kamera netliginden kimse bahsetmedi. Sizdeki low kamera passat kamerası  high kamera, high kamera taktiginiz zaman kamera ekraninda extra menuler gelir, bu menulerle kameranin arkaya bakis açısını degistirebilirsiniz, dik yada arkaya gibi menuler mevcut, arka tarafa farkli acilardan bakabiliyorsunuz. Farkli biseyler daha var o menulerde ama kullanan arkadaslar yazar.

Klavuz cizgilerinin açısının duzgun olması için kalibrasyon yapılması lazim, anlasilan ustaniz bundan habersiz. Kullanan arkadaslarin da dedigi gibi gayet güzel çalışır cizgiler.

Açıkçası arada fiyat farki bu kadar azken ben kesinlikle low kamera taktirmazdim. Ustaniza gore hareket edecekseniz zaten buraya sormaniz gereksiz, elinde Passat kamerasi olsaydi eminim baya bi ovecekti  :)

 
Teşekkür ediyorum bilgi için tekrardan bir bakayım duruma göre 🙏🏽🙏🏽

 
Ustamı sorguladığım için kendi içimde o yüzden foruma yazma gereği duydum ondan 😉👍🏽

 
@CemK uzun zamandır kullanan biri olarak ben cevaplayayım :D  

evet çıkmıyor hocam.Bendeki çinli teyp ve passat (high) kamera. Çizgiler hareketli. Açı değiştiren seçenekler çıkmıyor. Fakat default hali ile çizgilerin yeri doğru.

Sadece en geniş açı olan bakışa geçmiyor. Ama default açısı da çok yeterli -bence :)  

Ekranımız orijinal büyük (8”) olsa o menüleri desteklese bile sanırım her zaman otomatik olarak o geniş açıya geçemiyoruz.

El ile geçmek gerekiyor her seferinde diye biliyorum :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yani çizgilerin yeri doğru olmasa da zaten kamera kalibre edilebilen birşey. Bu bağlamda Passat kamerasının Golf'te görünen çizgilerinin yada görüş açısının çözülemeyecek bir problem olarak atfedilmesi doğru değil. Dinamik kameralarda Passat arkadaşımızın kamera kısmı daha dışarda olduğu için, Golf'te kullanılınca biraz arka tampon daha fazla görünüyor o kadar. Geri kalan tüm fonksiyonellikler çalışıyor. 

Diğer tüm söylediğiniz, diğer arkadaşlarında yukarıda belirttiği gibi 6.5" Çin cihazların götürdükleri, Appconnect ve BT gibi getirilerinin yanında. 

 
@CemK hocam bendeki Çin teybi değil sanırım değil mi ? Montaj yapan usta öyle demişti bana size fotoğrafını yolluyorum. Bugün konuştum kendisiyle bu forumdan  gelen bilgiyi ilettim aynen, tamam passat high kamera takıp deneyelim o zaman dedi sağolsun umarım çalışır diye umut ediyorum olmazda da can sağlığı yapacak birşey yok ☺️👍🏽

311E5DB2-5DB1-4424-B0CC-9433C452D5DC.jpeg

 

@CemK hocam bendeki Çin teybi değil sanırım değil mi ? Montaj yapan usta öyle demişti bana size fotoğrafını yolluyorum. Bugün konuştum kendisiyle bu forumdan  gelen bilgiyi ilettim aynen, tamam passat high kamera takıp deneyelim o zaman dedi sağolsun umarım çalışır diye umut ediyorum olmazda da can sağlığı yapacak birşey yok ☺️👍🏽

Ekli dosyayı görüntüle 42483
5GD kodu ile başlayan her ürün gibi, bu da Çin ürünüdür. Boşuna High kamerası takıp onun için ekstra kablo çekmekle uğraşmayın.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt