Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyiz !!!


cagan91

Üye
Katılım
20 Ocak 2020
Mesajlar
297
Tepkime puanı
130
Konum
Zonguldak
İsim
Çağan
Merhaba,

Herkes için faydalı olacağını düşündüğüm ve günümüzde çok çakallık dönen bir konu açtım. Konuyu iyi bilen arkadaşlar abiler eksik maddeleri veya düzeltmeleri yorumlarda belirtirse konuyu güncelleyeceğim. 

En İyi Araç Kasko Sigortası Dikkat Etmeniz Gereken Ana Teminatları ;

ÇARPMA
ÇARPILMA
YANMA
ÇALINMA


Bu dört başlık ana teminatlarını içerir. Diğer pek çok riskinizi de aşağıda detayları yazılı ek teminatlarla güvence altına alabilirsiniz.

1-İhtiyari mali mesuliyet teminatı

Bir kaza durumunda bir başka araç ve kişilere zarar vermeniz halinde, verilen zararı ödemekle yükümlüsünüzdür. Eğer ihtiyari mali mesuliyet teminat bedelinizi buna uygun şekilde belirlemişseniz tüm bu zararları sizin yerinize sigorta şirketiniz öder.

2-Deprem ve yanardağ püskürmesi teminatı

Deprem ve yanardağ püskürmesi gibi afetler sonucunda aracınızda oluşabilecek hasarlar bu teminat ile kapsam altına alınır.

3-Terör teminatı

Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri ile bunları önlemek ve etkileri azaltmak üzere yetkili organlar tarafından yapılan müdahaleler sonucunda oluşabilecek zararlar güvence altına alınır.

4-Ferdi kaza teminatı

Çok küçük bir prim ile vefat ve kalıcı sakatlığa karşı araçta bulunan şoför ve yolcuları güvence altına alır. Bir kaza sonucunda araçta bulunanların vefat etmeleri halinde kanuni varislerine, kalıcı sakat kalmaları halinde ise kendilerine poliçede yazılı limitlerle tazminat ödenir.

5-Ferdi kaza deprem teminatı

Deprem sonucu araçta bulunan yolcuların vefat etmeleri durumunda kanuni varislerine, kalıcı sakat kalmaları durumunda kendilerine tazminat ödenir.

6-Sel ve su baskını teminatı

Sel ve su baskınları sonucunda aracınızın uğrayacağı zararları bu teminat ile güvence altına alabilirsiniz. Son yaşadığımız sel felaketinde mağdur duruma düşen kaskolu araç sahiplerinin poliçelerinde bu teminatın olmaması halinde oluşan zararları sigorta şirketince maalesef karşılanmamaktadır. Bu nedenle bu güvencenin alınması çok önemlidir.

7-Enflasyon teminatı

Meydana gelebilecek araç değer artışlarına karşı enflasyondan korunmanızı sağlar.

8-Hukuksal yardım teminatı

Bir kaza sonucu araca bağlı veya sürücüden kaynaklanan uyuşmazlıklardan doğan hukuki giderleri karşılar. Limitler dahilinde bütün işlemlerin masraflarını ve sürücünün geçici olarak serbest bırakılabilmesi için kefalet ücretini borç olarak öder.

9-Eskime payı düşmeme teminatı

Aracın hasar sebebiyle tamir edilmesi sırasında değiştirilen hasarlı parçalarının yerine yenilerinin sigortalı tarafından herhangi bir ek prim ödenmeden takılmasını sağlar. Teminat alınmaz ise aracın yaşı ile orantılı olarak hasar tazminatından kesinti yapılır.

10-Hasar ikame teminatı

Aracın bir zarara uğraması sonucunda ödenen hasar tutarı kadar sigorta bedeli düşer ve sigorta eksik bedel üzerinden devam eder. Örneğin, 30.000 TL üzerinden sigortalı aracınızın 5.000 TL hasarı olduğunda poliçe 25.000 TL bedel üzerinden devam edecektir. Poliçenin aracın eski değeri üzerinden devam edebilmesi için hasar ikame zeylinin yapılması gerekmektedir. Bu teminatın alınması halinde zeyil yaptırmak gerekmez ve hasar durumunda sigorta bedeli tazminat bedeli kadar azalmaz.

11-Kullanım kaybı teminatı

Aracın bir hasar sonucu kullanılamadığı hallerde şehir içi taksi ve kiralık araç gibi ulaşım giderleri limitler dahilinde karşılanır.

12-Yardım hizmet paketi teminatı

Elektrik arızası, mekanik arıza, yangın, hırsızlık veya kaza sonucu sigortalı aracın hareket edememesi ile araç ve içindeki tüm yolcuların kaza sonucu gerekli yardım hizmetlerini alabilmeleri bu güvence ile mümkündür.

13-Kilit sistemi teminatı

Araç anahtarının poliçede belirtilen haller sonucunda ele geçirilmesi suretiyle aracın çalınması,çalınmaya teşebbüsü sonucu meydana gelecek ziya ve hasarları ile kaybolan ve çalınan anahtarlar dolayısıyla aracın kilit mekanizmasının değiştirilmesi masrafları bu teminatla güvence altına alınır.

14-Alevsiz yangın teminatı

Sigortalı araçta sigara ve benzeri maddelerin koltuk ile döşeme gibi araç içindeki ekipmana teması meydana geldiğinde yangın dışında oluşan zararlar bu güvence kapsamında karşılanır.

15-Yurtdışı teminatı

Sigortalı aracın yurt dışında poliçe kapsamı dahilinde meydana gelen zararları bu güvence ile karşılanır.

 
güzel bir paylaşım... 

bir de konu açarken 2 farklı yere aynı konu açmasak ...

 
Güzel ve faydalı bir açıklama olmuş. Elinize sağlık. Keşke forum olarak bir sigorta acente sponsorumuz falan olsa. Hem kapsamı ortak çıkarlarımıza göre belirleriz hemde üye sayımıza istinaden güzel indirimler alma imkanımızda olabilir.

 
Ilk önce IMM'yi sinirsiz yapiyoruz ondan sonra digerlerini seciyoruz

Kasko arabanizi, IMM hayatinizi korur!!!

 
Bahsedilen teminatların birçoğu sigorta genel şartları içerisinde yer alır ve bunlar zorunlu olduğu için kapsam dışına çıkarılamamaktadır.İstisna olarak belli bir süreye kadar bazı şirketler terör teminatı bölgesel olarak çıkarılabilmekteydi,bildiğim kadarıyla bir süredir bu teminatın kapsam dışılığı ortadan kalktı.(diyarbakır antep şırnak hakkari van vb. şehirler)

- Manevi tazminat ( çoğu şirket ihtiyari mali mesuliyet teminatının %25ine kadar bu bedeli karşılayabiliyor,birkaçı bu teminat bedelini ayrıca belirliyor)

-Ferdi kaza teminatları fiyatları etkileyen faktördür.

-İmm teminatı şu şartlar altında 250.000tl den aşağı olmaması önemlidir. 41.000tl de trafik ten gelirse 291.000tl teminat riskli kazalarda önemli bir kurtarıcı olur.

-Kıymet kazanma teminatı (akü ve lastiklere uygulanan eskime payıdır yanlış hatırlamıyorsam %70e kadar düşürülebilir)

- Hasarsızlık koruma teminatı (genellikle 2.basamak hasarsızlık alındığı vadede başlar ve yılda 1 kez kaza yapıldığında o basamağınızı korur)

elinizde poliçe varsa ya da aklınıza takılan bir durum olursa yazarsanız bilgilendirme amacıyla yardımcı olurum

...

 
Güzel ve faydalı bir açıklama olmuş. Elinize sağlık. Keşke forum olarak bir sigorta acente sponsorumuz falan olsa. Hem kapsamı ortak çıkarlarımıza göre belirleriz hemde üye sayımıza istinaden güzel indirimler alma imkanımızda olabilir.
indirim durumları poliçeyi yapmak istediğiniz şirket bünyesinde olduğu için ya hiç vermezler ya da o ayki poliçe yapma arzusuna bağlı olarak yarı yarıya da alabilirisniz hasarsızlık basamağınıza göre.Acentelerin özel indirim hakkı olduğunu çok çok az duydum


...
 
İlave olarak kasko alırken mini hasarı tramere yansıtmayan sigorta şirketleri ile çalışıyorum.

 
İlave olarak kasko alırken mini hasarı tramere yansıtmayan sigorta şirketleri ile çalışıyorum.
mini onarımı tramere yansıtmak gibi bir durum şirket değil tamamen servis ile alakalıdır.Mini onarım servislerinde şirketlerin hangi hasarlara ne kadar izin verdiği ile alakalı prosedürler mevcuttur.
Örneğin x şirket avuç içi kadar yeri yılda 4kez olmak kaydı ile yapabilirisn der birleştirmez,fakat başka bir şirket büyük bir yer vardır 4 hakkını birleştir yap der.
İş bilmeyen servis çalışanları faktörü de var tabi ki.Dosyayı mini onarım diye değil normal onarım diye açıp problem yaratırlar ve mini onarım servislerine eksper gelmez fotoğraf ile olay çözülür %90.
Cam hasarları da genellikle böyledir.
Servis danışmanı ile mutlaka bu konular görüşülmeli ve takip edilmelidir,bu vakalara az da olsa rastlarız.
Poliçelerdeki mini onarım detaylarını örnek olarak şirket ismi kullanmadan paylaşayım
23d359461ef7c9b78e59fb5bddfb1e78.jpg

1efd2597bbfc748a8d19e5e7117de2d2.plist




...
 
Konu güncel derken özellikle dikkat çekmek istediğiniz bir husus veya soru mu var?

 

Firma olarak her firma ile kasko yaptırılmaz. IMM değerini kasko acentaları düşük fiyat çıksın diye 100.000 yapıyor şuan eski honda-ford araçlar bile 100.000 bandını geçti.

Sonrasında ön cam ve orjinal parça ibarelerinin kaskoda yazdığından emin olun.

Anahtar kayıp ücreti-İkame araç hizmeti gibi hizmetler tamamen size kalmış.

Ayrıca çok fazla dolu yağışı olan bir bölgedeyseniz DOLU HASARI tamiratının tam karşılandığından emin olun. 

Ben AXA sigorta tercih ettim kasko ismide "Axa Maximum" 250.000 teminat ile 1568TL çıktı 2020 Golf araca.

 

Geri
Üst Alt