Antalya yetkili servisten aldığım liste. 504 ve 507 vw tsi ve tdi motorlara uyumlu yağ listesi.
Benim 1.0 tsi motora tercihim luqui moly 4200 top tech 5w30 oldu. Gayette memnunum. Filitre seti olarakta Mann tercih ettim.
Luqu moly engine flush ile motor temizliği yaptım. Shell 5w30 yağ ile durulama yaptım. En sonda luqui moly top tech 4200 5w30 kullandım. Filitreleride mann tercih ettim.
Ben ürünleri mekato com dan aldım. Hepsi orjinaldi. Hatta ürünleri hepsi almanya üretimdi. Yağda 2 aylık taze yağdı.
Bu arada luqui moly nin 0w30 tsi a özel yağ seçeneği var.
Liqui Moly Synthoil Longtime 0W-30
502 ve 505 onaylıdır. Tsi a özel.
Yine alternatif olarak
Liqui Moly Longlife 3 5w30
Da tercih edebilirsiniz.
4200 ve longlife3 ün bakım ömrü 30000km 2 yıldır
Synthoil in ise 15000km 1 yıldır.
Motor sesi bariz şekilde düşüyor. Piskilijik değildir. Telefondan desibel ölçerle ölçmüştüm. 3 desibel civarı daha sessizleşti. Bakım öncesi üstünde yetkili servisin koyduğu shell 0w30 yağ vardı.
Engine flus motor temizliğini tavsiye ederim. Gerçektende temizlediğini çıkan yağın renginden anlayabiliyorsun. Bir sonraki bakımımda yağın önceki sonraki ve belli kilometredeki yağ renklerini foto çekip atcam. Şu an 4 bin kilometredeyim ve yağ eksiltme hiç yok. Seviye çubuğun en üst sınırında. Yağın renginde siyahlanma yok. Berraklığını koruyor. 10 bin km sonra ne olcak bakalım.