Araç üzerindeki tüm taş izleri ve çözümü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Makine7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Makine7

Üye
İsim
Sercan
Selamlar arkadaşlar. 
Golf 7 aracımda sayamadığım kadar çok taş izi var bir çoğu nokta şeklinde. Tamponda olanlar çok umrumda değil ama kaputta ve kapılardakiler özellikle can sıkıyor artık. Bu izleri nasıl yok ederim ya da en aza indirgerim bu işlerle kim ilgilenir. Araç beyaz olduğu için taş izleri bariz belli oluyor. Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

Makro çekmeye çalıştım. Son günlerde çokça artış gözlemliyorum. Bu hızda devam ederse boyasız araçta kapılar boyalı hale gelecek 🫠
Biraz daha geniş çekseydiniz daha iyi olurdu. Yani tam olarak nerelerde var? Az çok taş izi nedir biliyorum

Upvote 0

Makro çekmeye çalıştım. Son günlerde çokça artış gözlemliyorum. Bu hızda devam ederse boyasız araçta kapılar boyalı hale gelecek 🫠
Şöyle özetlenebilir. Yol bahsettiğiniz gibiyse ve gel git olan çift yönlü bir yolsa yandan geçen araçlar buna sebebiyet verebilir. Kendi lastiğinizden sekip kapılara gelme ihtimali düşük.

Örneğin ben bazen ot biçme makinesi ile ot biçen görevli görünce yanaşmıyorum. Çünkü otla birlikte kullandıkları alet yerden çakılı sert şekilde yola atıyor. Hatta ucundaki plastik parçalar kopup da fırlayabiliyor. Dikkat etmek gerekir.
Ancak sizin durum muhtemelen bahsettiğiniz yoldan sebep yandan geçen araçlardan kaynaklı..

Upvote 0
Biraz daha geniş çekseydiniz daha iyi olurdu. Yani tam olarak nerelerde var? Az çok taş izi nedir biliyorum
Kırmızı çizgilerin arasında ağırlıklı olarak hocam
Şöyle özetlenebilir. Yol bahsettiğiniz gibiyse ve gel git olan çift yönlü bir yolsa yandan geçen araçlar buna sebebiyet verebilir. Kendi lastiğinizden sekip kapılara gelme ihtimali düşük.

Örneğin ben bazen ot biçme makinesi ile ot biçen görevli görünce yanaşmıyorum. Çünkü otla birlikte kullandıkları alet yerden çakılı sert şekilde yola atıyor. Hatta ucundaki plastik parçalar kopup da fırlayabiliyor. Dikkat etmek gerekir.
Ancak sizin durum muhtemelen bahsettiğiniz yoldan sebep yandan geçen araçlardan kaynaklı..
Teşekkürler, bir süre daha dikkatli kullanıp gözlemleyeyim evet çim biçme makinelerine ben de olabildiğince yanaşmamaya özen gösteriyorum. Teşekkürler ilginize

Olabilir hocam. Muhtemelen araç sollamalarında özellikle Tır, kamyon, otobüs gibi araç sollamalarında kapılara taş geliyordur diye düşünüyorum.
Teşekkürler hocam evet sollama ve geçişlerde oluyordur sanırım. Sayısı arttıkça can sıkıyor yapacak bir şey yok ama

Ekli dosyalar

• img_7320.jpg
    img_7320.jpg
    154 KB · Görüntüleme: 11
Upvote 0

Geri