Değişiklik vakti.


Serkanasn

Katılımcı Üye
 
Katılım
2 Tem 2018
Mesajlar
2,214
Tepkime puanı
1,181
İsim
Serkan
Uzun süren araştırma ve deneme sonucunda birçok markanın birçok aracını gerek görsel gerekse sürüş dinamikleri açısından incelemem sonucu bu defa tercihimi golf yerine focus olarak yaptım, daha iyilerinin sizlerin olmasını temenni ederim.

5EBDC525-62A1-4BF2-86D5-D42C441EE77A.jpeg

68F6B896-1969-4856-98F7-CFC9ADC62E4F.jpeg

7C73D87C-9C53-4498-98D2-A4DFE0356D22.jpeg

AB9759FB-D2CF-47A7-9C9A-9303991D80B1.jpeg

03C8697F-D4A5-422C-AF75-6490723B623C.jpeg

E62346A2-6DE4-404A-9906-68C83EA9EC7F.jpeg

 
Hayırlı olsun hocam. Yeni tatlar, farklılıklar iyidir.

 
Hayırlı olsun hocam. Golf ile kıyaslayip izlenimlerinizi paylaşır mısınız? 

 
@Cengizz yaklaşık 500 km oldu alalı, elektronik el freninin olmayışı biraz kullanım alışkanlığını değiştirmeyi gerektiriyor, oldukça sert ve rijit bir araç konfor odaklı bir araba dersem yalan olur, lastikler brigstone olduğundanmıdır nedir yol sesi biraz fazla, ama her arabanın güzel yönleri olduğu gibi focusun da güzel yönleri var, biraz daha tecrübe edip detayları buradan paylaşmaya çalışacağım.

 
Hayırlısı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanmak nasip etsin

 
Uzun süren araştırma ve deneme sonucunda birçok markanın birçok aracını gerek görsel gerekse sürüş dinamikleri açısından incelemem sonucu bu defa tercihimi golf yerine focus olarak yaptım, daha iyilerinin sizlerin olmasını temenni ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 24286

Ekli dosyayı görüntüle 24287

Ekli dosyayı görüntüle 24288

Ekli dosyayı görüntüle 24289

Ekli dosyayı görüntüle 24290

Ekli dosyayı görüntüle 24291
hayırlı olsun hocam Allah kaza bela vermesin

 
Hayırlı olsun...

Kazasız belasız kullanmanız dileği ile.

 
Hayırlı olsun hocam güzel günlerde kullanmaniz dileği ile fakat söylemeden gecemicem....

golf ile fokus sıkı rakip olarak görünür fokusa binen golfe bakmaz golfe binen fokusa gibi bir algı var ne yazık ki ben golf tutkunu olduğum için 1 ay dayanabildim fokusa evet güzel araç fakat golf le ne yazık ki kıyas dahi edilemez rahatlık konfor ve kullanış açısından golf baya bir fark attığını düşünüyorum ki 7 ye tekrar hızli gecis yapiştim elektronik el fren normal de aman aman bişey değilmiş gibi ama alışınca hele auto holt muhteşem teknoloji bence aynı zman da yol sesi arka koltuk genişliği koskoca koç koskoca fokus arka kol dayama yok ve citti anlamda golfe göre dar....

Örnekler uzatılabilir fakat golf ten artı kısmı spor ve inanılmaz yol tutuşu fokus gibi viraj almaz bence golf sınırları zorlasaniz dahi inanılmaz mühendislik yola sanki yapışık...

Allah utandırmasın umarım pişman olmazsınız tabi artılar eskiler olacaktır kullanım alışkanlıkları be araçtan beklenti önemli...

Saygılarimla...

 
Serkan hocam hayırlı uğurlu olsun, baya dolu bir araç. Bu da alırken etken olmuştur diye tahmin ediyorum. 

Yakın arkadaşıma da araç bakıyoruz. Bu araçların ort. piyasası nedir?

 
@Serkanasn Hayırlı olsun. 3 sene kadar focus MK3 kullandım bende. İlk aldığım araçtı ve sıfır almıştım. Ancak o zaman araba işlerini pek bilmediğimden atmosferik almıştım, yıkılmıştım sonrasında :)   Daha sonra satıp golfe geçmiştim.

Focus iyidir, yol tutuşta sınıfırının en iyisidir. Bunu hem Golfü hem de Focusu ciddi anlamda uzun ve dikkatli kullanan birisi olarak söyleyebilirim.

Aracınız dolu, focuslar da malesef donanım bulmak kolay değildir. Vw ile ayrıldığı nokta budur. Titanium aldın dersin, Golf'ün comforline'ına bile denk gelmeyebilir. Xenon bulmak zaten çok zor, ama sizde var. Güle güle kullanın.

Otomatik park falan da var... Direksiyonun sol tarafını görsem tekno paket var mıydı anlardım ama buradan çözemedim.

Hayırlısı olsun diyorum. Sorunuz olursa buralardayım. Keşke dizel powershift almış olsaydınız, çok başarılı bir kombinasyondur. Çok net şekilde dizel dsg golften daha iyidir. Ama benzinde Golf her daim önde. Çünkü Focusun benzin ve dizel powershiftleri birbirinden farklı (kuru/yağlı kavrama) Neyse çenem düştü focus görünce.

selamlar.

 
Evet özellikle yol tutuş hakkında bir karşılaştırma yazarsanız.. Malum, Golf milliyetçileri bu karşılaştırmaya çok kızıyolar :D

 

@Mert Y. sanırım tekno paket yok, vitesin sol tarafında otomatik park ve park sensörü tuşu var acc yok sanırım, araç titanium xenon ve sunroof var başka opsiyon yok gibi yada varsa da ben bilmiyorum😊

Şurası bir gerçek araç çok eğlenceli yol tutuş konusunda artra j ile yarışır burda golfü hiç bu karşılaştırmaya gerek bile yok baştan kaybedebilir, süpürgelik rampasında (yalova orhangazi arasında) yaptığım hareketleri golf ile yapsam büyük ihtimalle şuan yaşamıyor olurdum, konfor konusunda golfün daha iyi olduğu kesin o yumuşaklık ve izolasyon maalesef focusta yok ben pek konfor aramam sert araç severim onun için çok aradığım birşey değil, golften sonra aradığım tek opsiyon yokuş kalkış destekler ve elektronik el freni oldu ama f30 kasa bmw de bile mekanik el freni olduğunu bildiğim için onu da çok dert edinmiyorum, aynı özellikteki golf ile arasında nerden baksanız 20.000 gibi bir rakam farkediyor ama o kadar edecek bir eksik bulamadım, nihayetinde arabadır alınır kullanılır gerekirse satıp başka araç alınabilir diye düşünerek tecrübe etmek için aldım bakalım neler hissettirecek.

 

Geri
Üst Alt