1.4 tsi 122 Periyodik Bakım


musiqzz

Üye
Katılım
29 Eki 2018
Mesajlar
246
Tepkime puanı
250
Konum
istanbul
İsim
Oğulcan
Araç
Scirocco
arkadaşlar merhaba 1.4 tsi 122 manuel scirocco (2013) model aracım var en son bakımını 107 binde yaptırdım fren hidroliği, bobinler, bujiler, yağ, filtreler vs. değiştirdim şuan 115 bin kmde, 120 binde tekrar bakıma sokacağım fakat merak ettiğim konu şu, aracı 1-2 gün çalıştırmayınca ilk çalıştırmada triger zincirinden 4-5 sn dizelvari bir ses geliyor sanırım biraz uzama oldu normal olarak, 120 binde değiştirmeyi düşünüyorum bu km de değişmesi normal mi ? ve ortalama maliyet ne kadar olur acaba özel serviste? anadolu yakasında önerebilceğiniz bir özel servis varsa önerilerinizi de alabilirim...

 
@musiqzz Triger zinciri ve devir daim setini serviste garantili olarak değiştirmeniz daha iyi olacaktır, servis bu işleme fatura keseceği için parça ve işçilik garantisi vermek durumunda, zincirin sente ayarındaki bir hata olması yahut kopması durumunda büyük problemler oluşacağı olma ihtimaline karşın bu işlemi her ne kadar servislerin işlemlerini beğenmesemde serviste yaptırmanızı öneririm.

 
@Serkanasn servis ve özel servis arasında fiyat uçurumu olur mu peki acaba bilginiz var mi ? 

 
Merhaba yaş itibariyle yetkili servislerde %30'a varan indirim oluyor.Bu sebeple özel servis ve yetkili servis fiyatları çok yakın olabiliyor.Triger gibi önemli konularda yetkiki servisten fiyat almadan dışarıda birşey yaptırmayın.

 
@musiqzz zincir ve devir daim setini orjinal olarak alacağınızı varsayarsak hatırı sayılır bir fark çıkmaz, çıksa bile yağ filtre değişimine benzemez triger değişimi riskli bir işlem nihayetinde.

 
çok teşekkürler en iyisi evime yakın olan erel'de yaptırayım.

 

Geri
Üst Alt