Ön Yıkama Şampuanı Öneri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mbonat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ön yıkama şampuanı olarak valet pro neutral snow foam aldım . Kova içinde Valet Pro Concentrated Car Wash almıştım oda bügün geldi . Güzel bir ikili olucak gibi daha deneyimleyemedim . Golfü bayramdan sonra polisaja bırakıcam üstüne autotehnic premium atıcam . 1 ay dayansa yeter ayda bir yenilerim yeterki parlaklığı güzel olsun .  Camlara ve cam tavana  Auto finesse  vision geçilecek . Far stop piano black kısımlar şeffaf kaplanıcak .

Konuyu güncellememiz gerekirse son dönem tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz.
Ön yıkama özellikle kış ayları için aşağıdaki pompayı ve 2 üründen birini almayı planlıyorum;
https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=1257
https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=4409
https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=4345
bu konunun günceli var zaten

Ben basit bir adamım Su - şampuan - su yapar geçerim 😀. Bir de keyfim yerindeyse cila Allah bereket versin.

Ön yıkama ürünleri dediğiniz kadar etkili şeyler mi uğraşmaya değer mı? Benim her hafta yıkadığım servis aracı da var o epey uğraştırınca arabaya ayırdığım vakit kısıtlı kalıyor. Değer mı uğraşmaya sizce?

Ben basit bir adamım Su - şampuan - su yapar geçerim 😀. Bir de keyfim yerindeyse cila Allah bereket versin.

Ön yıkama ürünleri dediğiniz kadar etkili şeyler mi uğraşmaya değer mı? Benim her hafta yıkadığım servis aracı da var o epey uğraştırınca arabaya ayırdığım vakit kısıtlı kalıyor. Değer mı uğraşmaya sizce?
Ön yıkama aracın kaba kirini alıp, aracın çizilmesini önlemek içindir, ön yıkama yapmadığımız taktirde aracın boyası zamanla oluşan çiziklerden matlaşır,

Bakın siz ne demişsiniz..?
Su - şampuan - su yapıyorum,

Su ile aracın kirini alamazsınız, kirleri yumuşatamazsınız, 200 bar ‘lık basınçlı su bile vursanız, kirler su ile gitmez,

Ayrıca pek çok kişinin yaptığı yanlış uygulama;
Bilimenin aksine yüzey ıslakkken yüzeye sıkılan ön yıkama ürünleri yüzeye yeteri kadar tutunamaz hızlıca akar gider, ancak araç kuruyken sıkıldığında yüzeyde daha fazla tutunur ve kirleri yumuşatır,

Ne diyordunuz..?
Su - Şampuan - Su yapıyorum, yine aynı şekilde 2 su yapmış olacaksınız, yani ekstradan suya ihtiyaç yok.

“Ben basit bir adamım” derken aslında iş aynı iş olmuş olacak, Zaman kaybı yok —>güvenli yıkama var.

Ön yıkama aracın kaba kirini alıp, aracın çizilmesini önlemek içindir, ön yıkama yapmadığımız taktirde aracın boyası zamanla oluşan çiziklerden matlaşır,

Su ile aracın kirini alamazsınız, kirleri yumuşatamazsınız, 200 bar ‘lık basınçlı su bile vursanız, kirler su ile gitmez,

Bilimenin aksine yüzey ıslakkken yüzeye sıkılan ön yıkama ürünleri yüzeye yeteri kadar tutunamaz hızlıca akar gider, ancak araç kuruyken sıkıldığında yüzeyde daha fazla tutunur ve kirleri yumuşatır,

Ne diyordunuz..?
Su - Şampuan - Su yapıyorum, yine aynı şekilde 2 su yapmış olacaksınız, yani ekstradan suya ihtiyaç yok.

“Ben basit bir adamım” derken aslında iş aynı iş olmuş olacak, Zaman kaybı yok —>güvenli yıkama var.
Mantıklı geldi. Ama her hafta yıkıyorum ve o kadar kirlenmiyor aslında. Kirlenmeden yıkarım. Yine de önerir misiniz?

Mantıklı geldi. Ama her hafta yıkıyorum ve o kadar kirlenmiyor aslında. Kirlenmeden yıkarım. Yine de önerir misiniz?
Aracı 2 saat bile yıkasanız, parlatın kapının önüne koyun 10 dk. sonra anında üzerinin toz kapladığına şait olursunuz, Koyu renk araçta hemen belli olur,

İster 15 günde bir yıkayın isterse de 7 günde bir yıkayın sonuç değişmez malesef,

Siz (ön yııkama yapmadan) aracı yıkadığınızda kirler aracın üzerinde gezer durur, bir nevi kese atmış olursunuz yani boyayı çizersiniz,

Ön yıkama ürünleri zaten çok pahalı birşey değildir, ve konsantre yapıda olduklarından yani sulandırılarak kullanıldığı için oldukça ekonomiktir, her yıkamada kullanılan gramaj miktarı da azdır,

Araç kuru iken yüzeye ön yıkama ürünü sıktığınızda (az veya çok kirli olması fark etmeksizin) şaşırtıcı bir şekilde kirlerin yumuşayarak aşşağı aktığına şait olacaksınız,

Bütçenize göre aşşağıdaki ürünlerden birini şeçebilirsiniz, memnun kalacağınıza eninim;
-ADBL Yeti
-Autobrite Magifoam
-Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam
-Carpro Lift Snow Foam
-K2 Pro Bella

Ne diyordunuz..?

Bir ara ön yıkama yaparken önden su tutup kirleri yumuşatalım üstüne ön yıkama sıkalım, daha iyi olur düşüncesi vardı insanlarda.
Bana da aşırı saçma gelen bir seçenekti. Zira ıslak yüzeye sıkılan şampuan ile iyice seyreltilip araca sıkılan şampuan farksız bence. Kir olan yüzey ile arasında su kaldığı için kire temas bile edemeden akıp gidiyor. Kire doğrudan temas etmesi için bence kuru araca sıkmak şart. Aksi takdirde boşa ürün sıkılmış olur.

Araca önce su tutma konusunda da detail kafasında olmasa da biraz özeneyim diyenler için iyimser senaryo gibi duruyor. Kirli araca doğrudan temaslı müdahale etmektense önden bi tur su sıkıp kirlerin çok çok azını bile olsa indirmekte fayda var. Kötünün iyisi yani :)

Geri