forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Güzel anlatım olmuş elinize sağlık.,Koch cp hızlı cila ürünü güzel bir ürün alman malı ancak hızlı cila sadece 1-2 günlük siz söyle yapabilirsiniz daha uzun parlaklık ve koruma alırsınız kısaca anlatıcam ayrıntıları siz internetten yada bu sitenin boya koruma konularından öğrenebilirsiniz
malzemeler:
demir tozu temizleyici (jant içinde kullanılır her marka var ben koch almıştım) 500ml bolummuşler 30-40tl
kil golf için yumuşak almak gerekir piayasadan bulanilirsiniz 60-70 tl gibi
izopropil alkol 20tl gibi )seyreltip kullanılır tüm ekran temizliğnide bununla yapıyorum evdeki lcd monitör kumanda telefon teknosalarda hafif renklendirlip 40-50 tl ye 100ml satılıyor )
autogym srp (boyaya dolgu yapan malzeme benzer başka ürünlerde var ) bolunmuş fiyatı 30-40tl
fk 1000 yada fuso yada benzeri wax (parlaklığı artıran boncuklama sağlayan ürünler) bolunmuş 30-40tl
2 orta sert sünger srp ve wax için ayrı ayrı 20-30tl
1 adet microfiber kaliteli bez (kaliteli olması önemli srp ve wax bununla siliniyor ve parlaklıkta çok etkili)
İşlemler kosaca söyle:aracı yıka kurula demir tozu ile kapılar, ön kaputu arka tampon vs temizle gerekirse yine yıka demir tozundan arındır boyaya herhangi bir zararı yok sonra kil ile tüm aracı temizle (kaydırıcı ile yapılır kaydırıcı ayrı satılır ama ben cam suyundan yapıyorum işlemi en uzun bu sürüyor 2 saat gibi)
alkol ile temizle (yüzeyi hazırlıyorız)
srp uygula ve fiber bezle sil
beklemeden wax uygula hemen fiberle sil
Bu yapılan işlemler boyada yaklaşık 3-4 ay parlaklık verir boyaya zarar vermez aşındırma yapmaz sadece dolgu işlemi yapar siyah plastige uygulama cıkartmak zor işlem aralarında bekleme zor çıkıyor sürülen waxlar toplam işlem 4-5 saat ve işlemler elle yapılıyor (makine biraz pro işi) bu işlemlerden sonra aracını yıka ve hızlı cila ile tekrardan tüm arabayı geç sonuş inanılmaz yorgunluk ama gözlerine inanamayacağın bir parlaklık...yukarıda yazdıklarımın ayrıntıları detailing forumlarında en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor bunun dışında yapılan hızlı cila yada benzeri işlemlerin boyaya bir katkısı olmuyor maalesef sadece 1 günlük parlaklık koruma vs yok...
Yalnız hızlı cilalar için "sadece" 1 gün parlaklık verir demek yanlış olur., kaliteli bir hızlı cila (hava şartlarına ve mevsim şartlarına) bağlı olarak ve ürünün kalitesine göre 15 güne kadar parlaklık verebilir., her yıkamada "sürekli" kullanımda bir miktar su kaydırıcılık ve az da olsa "kısmen" koruma sağlayabilir.. Tabii bunda aracın açık alanda veya kapalı garajda durması da önemli bir etken.. Pek tabii hiç bir hızlı cila markası ne olursa olsun Wax kadar koruma sağlaması mümkün değildir..