Dsg hep mi arıza veriyor?



@nightwolf Hocam o sesi bende ara ara duyuyorum, özellikle asfalt değilde taşlı yollarda, onu sonraki bakımda servis elemanına soracağım, onlar orda aracı test edip(kullanıp)  tam olarak neyin olması gerektiğini söyleyeceklerdir. Buraya tekrar sizi etiketleyip bilgilendiririm. 
Bekliyorum hocam teşekkürler 

 
70 binde kavrama değişti araba sanki yeniden doğdu :)

 
@nightwolf Hocam şöyle bir video buldum, fakat bu tamamen bozulmuş şekilde değişim yapılıyor. Ama aşağı yukarı kulağımızı tırmalayan ses bu tanıdık gelecektir sana da



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Dostlar
Bu Şakirt Şukurt ses olayı Vites değişimini sağlayan K1 ve K2 dedilen Millerden gelen ses olup herhangi bir ariza sesi değil-dir. Aracınızın kalkışlarda silkeleme yapması vitese geç çıkıp düşmesi bir kavrama sorunu olabilir . Tekrar etmekte fayda giriyorum o şakırti sesi Bozuk olduğu anlamına gelmez. Doğal sesidir ve engebeli v3 bozuk yollarda daha fazla duyulabilir.
DSG günümüz şartlarında En iyi ve keyifli Çift kavramalı yarı otomatik bir Şanzuman olup elbette mevye veren ağaç taşlanir misali eleştirilere acıktır. Lakin bazen eleştirinin dozunu artıran dostlarımız abilirler yada Manüel tercih eden dostların pek ilgisini cekmeyebilir ama bu DSG lı milyonlarca aracın ülkemizde kullanıldığı gerçeğini kapatmaz.
Kendim de;
2014 1.6tdi polo
2015 1.6.tdi Golf mk7
2017 1.4 tdi Jetta ve
2017 1.4 TSI Golf 7,5 Araçlarımızın Hepsi DSG olup Keyifle Kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz.
Herkese Keyifli Forumlar Dilerim.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Birinden duydum, ne kadar doğrudur yorumlarınızı merak ediyorum, teknik olarak teyit edebilecek bilgim yok; 

Dsg araçlarda ilk hareket ileri olmalı, aracınızı ona göre park edin, aracı ilk çalıştırdığınızda  P en R ye dsg ömrü açısından pek sağlıklı olmuyormuş.

Bir de donanımhaber sitesindeki bilgisiz ve parası yetmediği için vw araçlarını kötüleyen yaşça ufak ama kendi çapında otomotiv sektörüne yön verdiğini zanneden trollere selam olsun buradaki sorunsuz dsgler.

 
@Negatiwe :aracı ilk çalıştırdığınızda  P en R ye dsg ömrü açısından pek sağlıklı olmuyormuş".

İlk defa sizden duydum hocam. Doğruluk payı nedir bilemem. 

 
Ben aracımı 2016 Ocak’ta 0 km aldım şu an araba 68.000 km’de bir kere iyi niyetten P arızası vardı onu çözdüler.

Yine olsa yine dsg alırım otomatik vitesin konforu çok farklı.

Otomatik vitesin ne olduğunu bilmeyen kişi  akıllı telefon kullanmamış 3310 kullanıcısıdır.  3310 kullanana iphone nu anlatmak zor olur 😁  

 
Aracım 125.000 ve çok şükür herşey yolunda.. iki tane kavraması olan bir otomatik şanzıman durağan trafikte öndeki arabayla aranızı sürekli gaz fren kapatmazsak inşallah bir sorun ile karşılaşmayız

 

Geri
Üst Alt