Yeni Tiguan (2016)

Motor seçenekleri söyle; 1.4TSİ BMT 150 PS. 1.4TSİ ACT BMT 150 PS.1.6TDİ SCR BMT 115 PS.2.0TDİ SCR BMT 150 PS 4M.

4M DSG 2.0TDİ motorlar haricinde olup olmayacağı ileriki günlerde belli olur. 

Fiyatla ilgili suanda bir bilgi yok. 

Highline da led farlar varmis.

1.6 dizeli alınır bunun, yeni kasa çok hoş.

Ulaşılabilir fiyatlarda olurda 1.4 TSI 150 HP DSG olanını almayı düşünebilirim  :000042-medium:

Tasarım anlamında selefine göre çağ atlamış durumda olduğunu düşünüyorum.

Genel olarak basarılı bir değişime uğramış. Ancak başıma birşey gelmeyecekse xenon farı yakıştıramadım!

Yıl olmuş 2016, opel bile matrix led kullanıyor xenon nedir? Dahası vw klasiği para tuzağı opsiyon olarak bile yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
1.6 TDI motor çok hantal kalır bu arabada. 2.0 150hp 4x4 modeli 1670kg olduğuna göre 1.6 115hp dizeli de 1500-1550kg civarı olur. O ağırlıkta arabada 1.6 dizel motora yazık valla. Arabayı kaldıracağım diye bağırır durur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Genel olarak basarılı bir değişime uğramış. Ancak başıma birşey gelmeyecekse xenon farı yakıştıramadım!

Yıl olmuş 2016, opel bile matrix led kullanıyor xenon nedir? Dahası vw klasiği para tuzağı opsiyon olarak bile yok.
Farlar LED bu arada. Yeni modellerde Xenon kullanılmıyor. Ayrıca Xenon farlar halen LED farların büyük bir bölümünden daha iyi aydınlatıyorlar. LED diye matah bir şey sanmayın.

@Newerdais Bence 1.6 TDI motorun kullanılması gereken en ağır otomobil Golf olmalı. Passat, Tiguan gibi modeller için yetersiz bir motor.

Passat veya Tiguan'a uyacak 1.6 motorlar Opel'in 136hp 320nm veya Renault'un 130hp 320nm motoru olacaktır. Keşke VAG grubu da Mercedes gibi Renault ile ortaklık kursa.

Farlar LED bu arada. Yeni modellerde Xenon kullanılmıyor. Ayrıca Xenon farlar halen LED farların büyük bir bölümünden daha iyi aydınlatıyorlar. LED diye matah bir şey sanmayın.
Gündüz sürüş farlarındaki göstermelik ledlerden bahsetmemiştim.

Asıl far grubu led olmalıydı. Yalnızca highline donanımda led mid adlı far grubu var.

Haklısın xenonlar çoğu ledden iyi aydınlatıyor. Ama bu 5 sene önceydi. Konuyu tekrar arastırmanı tavsiye ederim. Hakkaten led matah bişey değilmiş sonucu çıkarsa audiye  bmw ye falan yazalım ledle lazerle uğraşmasınlar ;)

Highline donanımda Discovery media olmadan, hayalet gösterge var, st nin dediğine göre, gelecek sene passat highline araçlara da bunun standart olabileceği, ve yeni gelecek golfte de highline modellerin hayalet gösterge ile geleceğinin sinyali oluğu dedikoduları varmış. 

dizel seçenekler ne olacak acaba kesin olarak belli mi ?

Geri