@Nature and cars @olimpio @tsunami
Fiyatlar gayet normal. Millet ucuz diye seviniyor ancak VW'nin diğer modellerinden fiyatlandırma olarak hiçbir farkı yok.
Benzinli otomatik Golf ve Passat'lar Türkiye'de birebir Almanya fiyatına satılıyor. Tiguan'ın TR fiyatları açıklanmadan evvel (yaklaşık 2 hafta önce) Alman konfigüratöründe 1.4 TSI ACT Highline (Türkiye'deki Highline) DSG'nin fiyatını hesapladım (euro kurunu 3.2 almıştım) ve tam 117bin TL çıktı (1.4 motor henüz konfigüratörde yok ancak 2.0 TDI seçip aradaki fiyat farkını kendim düşürdüm).
Doğuşun fiyatlandırması da 119400 çıktı ki bu da benim tahminime çok yakın. Millet boşuna ucuz diye seviniyor. Almanya fiyatına göre gayet de ortalama bir fiyatlandırma. İnsanlar Avrupa fiyatlarından bihaber olunca sonuç da böyle oluyor.
Ek olarak; Golf ACT Highline ile arasında tam 25 bin TL var ki bu da normal bir fark. Tiguan sonuçta Golf temelli bir otomobil ve Almanya fiyatları da aynen bizdeki gibi. Ne eksik ne de fazla. Olması gereken fiyatlandırma yapılınca herkes ağız birliğiyle "ucuz" der olmuş. Ne desem bilemiyorum.