Selamın aleyküm balataları bugün değiştirdiğim halde fren yapınca önden ıslık sesi gelmeye devam ediyor disklere baktım tırnak takılıcak şekilde tahminen 2,3 mm aşınmış duruyor sizce bundan kaynaklı mı gelir ses yoksa başka sebepleri var mıdır?
@mbonat """"İşlemde ki en önemli kısım frenleri soğutma kısmı frenler soğumadan park etmeyin .""""
hocam diyelim ki frenleri soğutmadan Park ettik son durum ne olur ? Bilgi verebilir misiniz ?
Hocam rodajda evet. Babamın aracını balatalarını değiştirdikten sonra rodajı yaparken 20 km hiç fren kullanmayarak frenleri soğuttum.@mbonat Hocam mantıklı gelmiyor evet, lafım size değil tabii ki ama, ee ne yapalım şimdi aracı park edicez diyelim frenlerin soğumasını mı bekleyeceğiz, yada park etmeden 2 -3 tur daha mı dönücez![]()
Sıcak disklere sıvı teması diskleri çarpabilir mantıklı olmuş hocam .Rodajı bende duymuştum (hatta son balata değişiminden sonra bizzat uyguladım) Ancak duracağım zaman o soğuk olayına pek dikkat edemedim. Hafiften yağmur başlamıştı aşırı sıcak disklerle fazla dolaşmadan bir an önce durayım diye düşünmüştüm bende..