Antifiriz Değişimi

Merhaba,
Aracım 2024 Ağustos tarihinde bakım sırasında su ve yağ kaçağı tespit edilmişti, mekatronik ve devirdaim pompasından kaynaklandığı tespit edildi, mekatronik conta ve devirdim pompası Doğuş Oto Kartal’da değişimi yapıldı, aracım 2016 model 55000 km’de sormak istediğim, araç soğuk iken (minimum seviyede) ve 30dk sürüşten sonraki seviye 1-2 cm yükseliyor, sizce normal mi, ?

Ekli dosyalar

• IMG_1115.jpeg
    IMG_1115.jpeg
    249.8 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1113.jpeg
    IMG_1113.jpeg
    332.5 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba,
Aracım 2024 Ağustos tarihinde bakım sırasında su ve yağ kaçağı tespit edilmişti, mekatronik ve devirdaim pompasından kaynaklandığı tespit edildi, mekatronik conta ve devirdim pompası Doğuş Oto Kartal’da değişimi yapıldı, aracım 2016 model 55000 km’de sormak istediğim, araç soğuk iken (minimum seviyede) ve 30dk sürüşten sonraki seviye 1-2 cm yükseliyor, sizce normal mi, ?
Merhaba, normal gibi görünüyor ama fotoğrafları motor tamamen soğukken eklerseniz daha iyi olur. Neden?
Motor ısınınca antifriz genleşir, bu yüzden seviye MIN’in üstüne çıkar. Bu sebepten dolayı antifriz kontrolü motor tamamen soğukken yapılmalıdır.
Soğukken seviye MIN–MAX arasındaysa sorun yok.

Edit: Fotoğraflar motor sıcakken çekilmiş diye anladım, ben mi yanlış anladım acaba 🤔

Merhaba,
Motor ısınınca 1-2 cm yükselir (sistem oluşan başınçtan) dolayı,

Motor soğuyunca 1-2 cm düşer,

Fakat seviye biraz az, ilave yapmanız gerek, (motor soğukken) maks. çizgisine kadar ilave yapabilirsiniz, Serviste gidip eksik dokduruğunu söyleyip ilave yaptırabilirsiniz, Ayrıca seviyenin azalmasının sebebi (sistemde hava olmasından) kaynaklı olabilir,

TDI ve TSI motorlarda bu tip işlemler sonrası diagnoz (bilgisayar yardımııyla) sistemin havasının alınması şarttır..!! Üretici kesimlikle yapılmasını belirtmektedir,

Servisten bilgisayar yardımıyla sistemin havasının alınmasını taleb ediniz, Normalde bunu yapmaları gerekirdi, 15-20 dk. basit bir işlemdir.

Geri