Kaput Mini hasar derin taş izi


nckarakas

Üye
Katılım
30 Mar 2017
Mesajlar
55
Tepkime puanı
6
Konum
Ankara
İsim
Nurettin Can KARAKAŞ
Selam Arkadaşlar,

Yine desteğinize ihtiyacım var. Arabanın kaputuna çok şiddetli bir taş çarpmış yada üzerine çok sert bişey düşmüş.Kaputun üstünde 1-1,5 cm lik bir göçük var ve boya da astarakadar kalkmış durumda.

Bunu sadece rütüş boyasıyla oje gibi sürüp geçeyim mi yoksa adam akıllı yapılabilir mi tavsiyeniz nedir?

Bir de Ankara'dayım, Garanti'den kasko yaptırmıştım bu sene anlaşmalı mini hasar servisleri Autoking ve RS servisleri. Güvenip buralara yaptırayım mı? Yoksa başka tavsiyeniz olur mu.

Fotoları ekledim.

Şimdiden teşekkürler!

Can.

kaput.jpg

kaput1.jpg

kaput2.jpg

 
autokingte passat aracımın tamponunda bölgesel boyama yapıldı, ben farkedemiyorum, oldukça iyi gözüküyor. Ama ikinci elde kaput boyanması sorun olur mu? Bilmiyorum

 
@ozguven Kaputu komple mi boyuyorlar acep:( bir macun ve bölgesel bir boya ummuştum 

 
Geçmiş olsun.

Taşlar için kaput filmi bile bazen işe yaramıyor maalesef yapacak bişi yok.

Kibrit ucu kadar bi benzeri benim aracımda da olmuştu rütuş boyası ile kendim halletim en azından astar görünmediği için gözüme batmıyor artık kusursuz mu değil elbet ama kabul edilebilir bence, sağlam bi yere gidip düzgün bi rutuş ile pasta cila yaptırana kadar iş görür.

 
Ben kaput ve tavan gibi kısımlarda bu tarz küçük izlerin lokal boyanmasına pek sağlıklı bakmıyorum. Sonra satarken anlatmak için binbir dil dökmek gerekiyor. :)  Bence rötuş boyası yaptırıp geçin.

Benim tavanda ve kaputta 2 adet iz vardı aynı sizinkisi gibi, geçenlerde onlara rötuş boyası attırdım tertemiz oldular. 

 
Auto King'e şu minimal boya defekti için giderseniz ? yapacakları yanlış gereksiz anlamsız tedavi ile   bu yara büyür genişler aracın tüm kaputuna yayılır kangren olur . En son Kaputu kesmek zorunda falan kalırlar?

Rötuş boyası ile  halledilecek bişey. 

Sivilce için rapor alınmaz , ameliyat masasına yatılmaz. 

 
Bence iyi bir rutuş, pasta cila ve kaput koruyucu film yaptırın. Sakın ola kaputa biya vurmayın burası Türkiye kimseye derdinizi anlatamaz aracınız durduk yerde çok zarar eder. Yani o kaputu ülkemizdeki sırf bu ikinci el değerleme de ki yanlış algı yüzünden boyatamiyoruz. Saçmalık ama bu algı ta derinlere işlemiş maalesef  s=s20

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Daha büyük sorun olmadığı müddetçe uzak durun bence.Rötuşla halledilebilir birşey.Bahsettiğiniz 2 firma da işi cozuttular bence.Şubeleri arasında işçilikte dağlar kadar fark var.Bende de var 2-3 yerde var,pasta cila yapınca düzelttireceğim

 

Geri
Üst Alt