Fan arızası olabilir mi?


Mehmetaliarkali

Yeni Üye
Katılım
21 Tem 2018
Mesajlar
6
Tepkime puanı
4
İsim
Mehmet Ali
İyi akşamlar arkadaşlar. Aracımı yeni aldım 10 gün kadar oldu. Şimdilik çok memnunum ama bir kaç takıldığım konu var. Aracım 2014 midline plus. Aracı şehir içi kullanımında biraz sıkıştırdım. Park ettikten sonra fanın çok sesli çalıştığını farkettim. Herhangi bir sorun olabilir mi. İkinci sorum yokuş kalkış çoğu zaman devreye girmiyor frene sert bassam da aynı. Arıza olabilir mi eğer varsa masrafı aşagı yukarı ne olur? Üçüncü sorum 1.viteste kalkışta balata sesi geliyor iki kayışın birbirine sürtme sesi gibi düşünün bu neyden kaynaklı olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 
1- Fan sesi çoğu araçta normaldir hocam, stop ettikten sonra fan hemen çalışmayı bırakmaz.

3- Triger seti değişme zamanı gelmiş olabilir. Servise veya tanıdığınız sağlam usta varsa götürmenizde fayda var. 

 
1. Soru için eğer araba dizelse partikül filtresi temizleme işlemini araba kendi kendine yapıyor. O işlem çok fazla ısınarak olduğu için aşırı derece fan uğultusu yapmaktadır.

2. Soru ise arabanın tam durduğuna ve frenle durduğunuza dikkat etmeniz gerekiyor diye biliyorum. Birde el freni arkasında ki autohold tuşunda turuncu ışık yanıyor mu? Ona dikkat edebilirsiniz. 

 
Doğrudur Dizel hocam aracım.
Autohold açık, yani ışığı yanıyor vaziyette mi olması mı gerekiyor?


Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk
Aynen çalışması için orda ki ışık yanıyor  ve emniyet kemeri takılı olması gerekiyor. Devreye girdiğini yol bilgisayarı ekranı altında yeşil p sembolünden anlayabilirsiniz. Devrede iken yeşil p yanar, devreden çıkınca söner.

 

Geri
Üst Alt