2018 Passat Impression

İsim
Ersin
Şirket aracı olarak kullanmaya başladığım ve üç sene daha kullanacağım yeni aracımla ilgili bir değerlendirme paylaşmak istiyorum. Impression paketle ilgili internette doğru düzgün bilgi bulunmadığından aracı teslim alana kadar neredeyse bilmece gibiydi, benden sonrakilere umarım faydalı olur. Yazımda daha önce kullandığım 2015 Jetta 1.6 TDI Trendline manuel ve 2012 Peugeot 508 1.6 Allure otomatik ile de karşılaştırmalar yapacağım. 

Öncelikle Impression paket sadece tek motor ve şanzıman seçeneği ile geliyor. 1.6 TDI, DSG. Dikkatli kullanımda aşırı tutumlu bir ikili. S modda ise aracın seriliği gayet tatmin edici seviyede. 1.6 TDI olarak daha önce kullandığım Jetta'dan performansı net bir biçimde ileride, +15 hp farkı açık olarak belli oluyor. DSG şanzımanının erken vites değiştirme isteği gaz pedalının hor kullanımında bir nebze bertaraf edilebiliyor. Kickdown muazzam çalışıyor. Kıyaslama açısından ise 2012 model 508 ile kıyaslamak açık ve net hakaret olur Volkswagen'e, o yüzden hiç girmeyeceğim.

Aracın donanımı çok karışık, karışıktan başka tanımlayacak başka bir kelime bulamıyorum. D sınıfı bir araçta kesinlikle olmasını beklediğiniz; ışık sensörü, yağmur sensörü, elektrikli koltuklar, hız sabitleyici, dijital klima, halojen veya led farlar araçta yok. D sınıfı altında bile standart hale gelen, makyaj ışıklandırması yok. Stepne yok. Aklıma geldikçe buraya ekleme yaparım, ciddi hayal kırıklığına uğradım bu konularda. Ama alt donanım seviyesi için beklenmeyecek donanımları da var. Geri görüş kamerası, app connect, karartılmış arka camlar gibi. 508 Allure paket ile kıyaslamak haksızlık olacağı için detayına girmiyorum ancak donanım ve malzeme kalitesi ile ilgili olan trim sesi konusunda 508'den çok geride. 

Forumlarda bir efsane haline gelen 120 kmh hızdan sonraki rüzgar sesi ise gerçekmiş. Jetta'dan sonra bu sese hiç yabancılık çekmedim. Aynı sıkıntı o araçta da vardı. Ama düşük hızlarda Passat'ın ses izolasyonu gayet tatminkar. 

Aklınıza takılan merak ettiğiniz birşey olursa yardımcı olmaktan mutlu olurum. Selametle.

Geri