Hocama katılıyorum. Şuan benim arabamda ventus prime var fabrika çıkışı gayet memnunum. Fakat alışkanlık olarak ve şahsi kanaatim ile birlikte bu lastik bitince continental tercih ederim. Sebebi de yine şahsi değerlendirmem doğrultusunda türkiye asfaltına en uygun lastik olarak görmemdir. Ne çok sert ne çok yumuşak mesela bridgestone bana hep sert gelmiştir michelin ise hep yumuşak.
Lastikte görüntü önemli değil önemli olan konfor yakıt tüketimi ve ıslak zemimde frenleme ve yol tutuşudur.@yekk Selam önceki aracım Golf 1.2 2016 TSI manueldi üzerinde 16'orjinal dover jant ve Michelin lastikleri vardı.Yeni aracım golf 1.4 higline dsg 2018 ve üzerinde 17'inc durban briston turanza ile geldi.Şimdi 16'ile arasında bariz konfor farkı var yeni aracın lastikleri daha sert ve konforu az geliyor ama görüntü daha şık .Düşünüyorum yada mevcut yeni taktigim kışlık 225/45/17 94 T kumho lastikler ile devam mı edeyim sorun olur mu ? Sonuçta servis bu ebatı kış olarak önermemiş sizce fikrimiz nedir hocam?
94T ile 190km hızın üzerine çıkmadıkça sorun olmayacaktır.., ancak en ideal kış lastiği 15" veya 16" 'tir bunu da göz önünde bulundurun., Fabrika kışlık lastikte 16" 'ten üstü ebat önermez.,@yekk Selam önceki aracım Golf 1.2 2016 TSI manueldi üzerinde 16'orjinal dover jant ve Michelin lastikleri vardı.Yeni aracım golf 1.4 higline dsg 2018 ve üzerinde 17'inc durban briston turanza ile geldi.Şimdi 16'ile arasında bariz konfor farkı var yeni aracın lastikleri daha sert ve konforu az geliyor ama görüntü daha şık .Düşünüyorum yada mevcut yeni taktigim kışlık 225/45/17 94 T kumho lastikler ile devam mı edeyim sorun olur mu ? Sonuçta servis bu ebatı kış olarak önermemiş sizce fikrimiz nedir hocam?
Goodyear eagle f1 öneririm hem fiyat hem performansKonuyu hortlatayım.
2015 model aracımın üzerinde gelen pirelli p7 zero 225 45 r17 lastiklerim ile kazasız belasız ve ilk yıldan sonra memnuniyetsiz olarak 61 bin km bitti. Yeni lastik olarak Michelin primacy 4 düşünüyorum. Son posttan bu yana konu ile alakalı lastik yorumunuz varsa duymak isterim.
MerhabaKonuyu hortlatayım.
2015 model aracımın üzerinde gelen pirelli p7 zero 225 45 r17 lastiklerim ile kazasız belasız ve ilk yıldan sonra memnuniyetsiz olarak 61 bin km bitti. Yeni lastik olarak Michelin primacy 4 düşünüyorum. Son posttan bu yana konu ile alakalı lastik yorumunuz varsa duymak isterim.
ContiSportContac 5 derim, sert bi lastik olarak görünse de sürüş kalitesi oldukça iyidir. sattığım araca almış 6-7 ay kullanmıştım, yeni araçta fabrika çıkışlı Brigstone var oldukça sert geliyor şimdi.Merhaba arkadaşlar 2014 ocak çıkışlı golf 1.2 aracımın lastik yanaklarında çatlamalar başladığı için (araç 26.000 km civarı) değişim vakti geldi diye düşünüyorum. Üzerindeki lastikler conti premium contact 5 205/55/R16. Continental lastikler ile sıkıntı yaşamadım kayma frenleme mesafesi olarak ancak lastiklerin 2 yıl sonra gürültüsü arttı gibi geldi bana en ufak taşları bile hissettiriyor. CPC5 lerin yerine ne almalıyım sizce tavsiyesi olan var mı ?