Patinaj da gelen tak tak tak sesi


Abormen

Üye
Katılım
17 Eki 2015
Mesajlar
125
Tepkime puanı
13
İsim
Ahmet
merhaba arkadaşlar,

araç patinaja düştüğünde alttan tak tak tak sesi geliyor. dün ıslak zeminde oldu geçen senede bir kaç kez kar yağdığında olmuştu. google da biraz araştırdım asr den olduğunu yazanlar olmuş. bilgisi olanlar başına gelenler bilgi verebilirmi acaba. (araç 1.4 manuel 2015 model golf)

 
Aldığımdan beri bende yaşıyorum, elektronik diferansiyel kilidi özelliği olduğunu düşünüyorum, üstadlar daha detaylı bilgi verecektir.

 
bir sürü eften püften konu hakkında başlık olurken bu konu ile ilgili hiç başlık açılmaması ilginç, 

 
Normal bir durum. Özellikle lastiklerin tutunmasının düşük olduğu zemin koşullarında veya lastiklerden bir yada birkaçının farklı tutunma sergilediği anlarda bu ses duyulabiliyor. Bununla alakalı bir başlık olduğunu hatırlıyorum forumda. 

 
ESP'nin devreye girmesinden kaynaklı o sesleri duyuyorsunuz. 

 
Tak tak esp veya xds degil.Tcs benzinlide ateslemeyi keser, dizeldede yakiti keserek gucu ve torku dusurur yani takirti yapacak birsey yok.

XDS de oyle takir takir ortaligi inletecek bir fren asla yapmaz, yapamaz zaten.

İslakta bunun tek sebebi, tekerler tutunup geri patinaj cekmeye basliyor.Akslarda farkli hizlarda donuyor

 
çalışma prensibi ne acaba, sesin sebebi yani

 
Bugün esp ( sistemde asr diye geçiyordu) onu kapatıp biraz gazladım ıslak zeminde hiç bu sesi almadım. Sanırım sorunuzun cevabı bu, ıslak ve tutuşu az olan zeminlerde anlık olarak tekerlek dönüşünü kesip gücü diğerlerine veriyor 4x4 olsa mantıklı derdim ama yinede çok içime sinmedi cevabım :) /emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20">

 
.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt