Güncel Bakım Masrafları

Efendim ben kumpas ile ölçtüm ölçüleri aynı çıktı, efendim ben gözümle inceledim ikisi de aynı gözüküyor, aralarında hiç bir fark yok gibi söylemleri olan arkadaşlar,

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği üzerine ülkemizde Mühendislik fakülteleri var, Haberiniz var değil mi..?

Bakın kalitesine göre 80-200 lira arası değişen 3 kuruşluk bir parçadan bahsediyoruz.

Efendim ravenol karter tapası yapsın o kesin daha iyidir gibi söylemleri olan arkadaşlar,

Komedyenlik güzel meslektir, yetkinliğiniz varsa güzel de para kazanırsınız ama yetkinliğiniz yoksa seyirci üzerinize patestes - domates fırlatır haberiniz olsun.

Alıp-vermediğiniz birşey varsa, rahatsız olduğunuz birşey varsa kaçak dövüşmeyin, Tarih korkakların ve cahillerin başarılı olduğunu henüz yazmadı., kimi - kimleri kastediyorsanız çıkın aslanlar gibi konuşun.

80-100 lira için ne bizim çenemizi, ne kendi çenenizi boşuna yormayın, 100 lira için bunları yapmaya değmez.

Sanayiye senede 3-4 kez uğrayarak, 2 tane kör cahil ustanın söylemlerini bunu başkalarına tecrübe olarak satmayın.

Mesleki tecrübeniz - yetkinliğiniz yoksa da bizim aklımızla alay etmeyiniz.

Dediğim gibi bu yetkinliğinizi komedyenlik mesleğinde değerlendirebilirsiniz. ama dikkat edin seyirci üzerinize patates - domates fırlatmasın.

bu millet muhalefet olmayı ne cok seviyor ya. tapayı adam gitmiş kumpasla ölçmüş aynı diyor 🤣. kral sen hangi dünyada yaşıyon? yiv kalınlıklarını, boşluk arasını da ölç bakalım ölçebiliyor musun? malzemenin içeriğini biliyor musun? arada 500 tl olsa tamam deriz ama ne gerek var al işte araca özel yapılan tapayı. gerek yok bu hareketlere.

bu millet muhalefet olmayı ne cok seviyor ya. tapayı adam gitmiş kumpasla ölçmüş aynı diyor 🤣. kral sen hangi dünyada yaşıyon? yiv kalınlıklarını, boşluk arasını da ölç bakalım ölçebiliyor musun? malzemenin içeriğini biliyor musun? arada 500 tl olsa tamam deriz ama ne gerek var al işte araca özel yapılan tapayı. gerek yok bu hareketlere.

Yazdığımdan bunu mu anladın? Tapa dediğin son tahlilde bir civata bir pul. Yaptığı iş de belli. Üretimi çok mu zor? Bu kadar anlam yüklenecek bir şey var mı? Dandik bir şey değilse servis, parçacı fark etmez, denk geldiğin yerden alırsın. Bu kadar basit.

Tapa çook mühim, aman yetkili servisten alalım. Ama, tapadan çok daha komplike ve önemli motor yağını servisten almayalım da Ravenol olsun, Liqui Moly olsun. Shell, Castrol, servis yağı motoru mahveder. Sakın balatayı servisten almayın Ate, hatta ceramic olsun pek mühim. Özetle, tapa değil lastik vb dahil her şeyi yetkili servisten alsak ya. :)

Neyse, uzar gider bu. Akıl mantık insaf çerçevesinde bakan görüyor neyin ne olduğunu.

Tapanın gerçekten fason üretilmişi, amansızca sıkan usta/çırakların eline düşünce karterin ağzına zarar veriyor bunu bizzat deneyimledim.
Ustanıza güveniyorsanız ve ölçülerde afaki fark yoksa muadil tapa kullanmanızda sorun yok bence. Kendi şahsi görüşüm. Yetkili servise 100 lerce kilometre uzak olan insanlar var. 100 tl lik tapa için o yolu kat etmeye değmez.

Yazdığımdan bunu mu anladın? Tapa dediğin son tahlilde bir civata bir pul. Yaptığı iş de belli. Üretimi çok mu zor? Bu kadar anlam yüklenecek bir şey var mı? Dandik bir şey değilse servis, parçacı fark etmez, denk geldiğin yerden alırsın. Bu kadar basit.

Tapa çook mühim, aman yetkili servisten alalım. Ama, tapadan çok daha komplike ve önemli motor yağını servisten almayalım da Ravenol olsun, Liqui Moly olsun. Shell, Castrol, servis yağı motoru mahveder. Sakın balatayı servisten almayın Ate, hatta ceramic olsun pek mühim. Özetle, tapa değil lastik vb dahil her şeyi yetkili servisten alsak ya. :)

Neyse, uzar gider bu. Akıl mantık insaf çerçevesinde bakan görüyor neyin ne olduğunu.
forumun adı ne? golftutkusu. aracını seven insanlar burada oldugundan tabiki marka kalite olacak

Tapanın gerçekten fason üretilmişi, amansızca sıkan usta/çırakların eline düşünce karterin ağzına zarar veriyor bunu bizzat deneyimledim.
Ustanıza güveniyorsanız ve ölçülerde afaki fark yoksa muadil tapa kullanmanızda sorun yok bence. Kendi şahsi görüşüm. Yetkili servise 100 lerce kilometre uzak olan insanlar var. 100 tl lik tapa için o yolu kat etmeye değmez.
zaten kimse illa ordan alın demiyor. imkan varsa fiyat farkı nerdeyde olmadığından mantık çerçevinde gidersin servisten alırsın.

mantık cok basit:

serviste tapa ucuz, orijinal parça, araça %100 uyumlu.
vs
fiyat aynı, herhangi bir marka, araç uyumu bilinmiyor.

hangisi seçilir

Reset Garajdan fiyat almıştım, Bakım ve Ön balata değişimi için 14.000TL sunroof bakımı yapmadıklarını söylediler, Doğuş Oto Kartal'da işlemleri yaptırdım.
(Balata JURID, yağ polen filtre ve Panoramik Sunroof bakım ve yağlanması) resimde gözükmeyebilir, (forumdaki konulardaki bilgiye göre küçük kısımda yazıyordu..)
İskonto 35% istedim, 1 sene içinde 2 kez servis ziyareti yapanlara veriliyormuş, bakımdan bakıma gittiğimden %30 yaş indirimi aldım.
Bilgilerinize..

Ekli dosyalar

• Balata.jpeg
    Balata.jpeg
    83.7 KB · Görüntüleme: 7
  • Ekran görüntüsü 2026-10-06 171101.png
    Ekran görüntüsü 2026-10-06 171101.png
    82.8 KB · Görüntüleme: 7

Geri