Güncel Bakım Masrafları

Hepsi 1550TL (Hava-Yağ-Yakıt ve Polen). Kabin filtresini bu sefer düz polen aldım. Karbonlu yada yeşil olandan değil.

@superkartal evet şuan yeşil olanın fiyatı amazonda karbonlu ile aynı.
Hengst yağ filtresi (made in germany)
207 lira

Hengst yakıt filtresi (made in germany)
836 lira

Mann hava filtresi (made in germany)
457 lira

Hengst polen filtresi düz/standart
(made in poland) 228 lira

Filtron (sizin satın aldığınız 4 filtre total maliyet): 1.550 lira

Hengst marka total: 1.730 lira

Aradaki fark sadece: 178 lira :)

hocam kilitli bijonlardan kurtulmak istiyorum, bu işin 4 tane bijon alıp lastikçide değiştirmekten başka zahmeti var mı?
orjinalini bulmak için servise mi gitmeliyim internette linki var mıdır?
Hatırladığım kadarıyla pahalı bir şey değil, servisten orjinal olarak temin ediniz, sök-tak şeklinde başka bir zahmeti yoktur.

Hellaları nereden temin ettiniz siz ayrı alıp mı taktırdınız özel servis direkt elinde vardı o mu taktı birde şuan benim araçta arkadan araç yavaslamaya baslayınca demir birbirine sürtüyor gibi ses geliyor bunu arada yapıyor sürekli değil ama rahatsızlık veriyor sebebi ne acaba
Balata ve diskleiri serivis yedek parçacıdan aldırdı,kapalı kutu ambajlı geldi ürünler. Ses fren disk ve balatalarından gelme olasılığı çok yüksek. HELLA PAGİD ✅

Hayır bu kayışta değismedi passatta

Edit:

Bu sene yaza girerken (mayıs) kendi
golf tdi aracımda klima performansı dibe vurmustu.
böyle durumlarda İnsanın aklına klima Kompresörü dahil hertürlü masraf gelebiliyor.

Neyseki klima gazı eksilmiş gaz dolumu yaptırarak çözmüştüm işi (minimal kaçak varmış)

Biraderdeki passat 470 bin km boyunca ne gazı eksilmis ne kompresörü bozulmuş. Halen sorunsuz maxi soguk hava üfleme performansı var.

Alman arabasının kliması böyle olmalı (passat)

Bendeki golfte 110 bin km civarlarında klima gazı sorunsalından aracın notunu kırdım tabi
hocam peki seni nesil gaz mı koydular yoksa yeni nesil mi?

Bana da eski nesil koyuldu da kimisi klima kompresörünü bozar diyor kimisi bir şey olmaz diyor , bu konuda bilginiz var mı ?

Klima gazları icin gaz tipleri

Gazın

Gaz halinden sıvı hale (yogunlaşma)

Sıvı halinden gaza hale (buharlaşma)

Sıcaklıkları icin derecelendirmeleri ifade eder.

X gazı +2derecede yogunlasır +11 derece buharlaşır

Y gazı 3 derece yogunlaşır +13 derecede buharlaşır.

Kompresörün bu farklılıkları error olarak kabul edeceğini zannetmiyorum

X gazı ve Y gazı arasındaki tek fark üst performansa erişme süresini etkiler gibi düsünüyorum

Yorum yapmıyorum hocalarım. Sadece karşılaştırma. Sağdakiler her zaman Mann, Soldakiler Filtron. Mann Polen de internetten sipariş geçtim ama henüz gelmedi. Gelince onuda çekerim inşallah.

Alman fiyatları:
Filtron Hava - 7,96€
Mann Hava - 13,69€

Filtron Yağ - 4,69€
Mann Yağ - 6,49€

1000054734.jpg
1000054735.jpg
1000054736.jpg
1000054739.jpg
1000054737.jpg
1000054738.jpg

1000054740.jpg
1000054743.jpg
1000054742.jpg

Normal şartlarda dediğiniz gibi hiç bir kalite farkı olmaması gerekir fakat Türkiye üretimi olanlar ile Yurtdışı Üretimi olanların Technical Sheet ‘lerini incelediğimizde aralarında farklar olduğunu görebilirsiniz,

1) BP —>Türkiye den çekildi,

Bursa/Gemlik ‘te üretilen yağlarda son 15+ senedir şu şekilde yazmaktaydı; Türk Malı (TR01) Tescilli marka sahibi Castrol Limited ile imzalanan lisans sözleşmesiyle, BP. Petrolleri A.Ş. tarafindan Ata Mahallesi, Liman Caddesi No:8 Gemlik/Bursa Türkiye adresinde üretilmiştir.

FAKAT

Castrol ‘ün de sahibi olan BP markası 2 yıl önce aldığı karar ile Türkiye’deki faaliyetlerini durdurdu, Bursa / Gemlik ‘teki yağ üretim tesisi de kapatıldı diye hatırlıyorum

2) Made in EU yazıyorsa nerede üretildiği nasıl öğrenilir..?

bidonun ön tarafında (en aşşağı kısmında)
veya
bidonun arka tarafında (en aşşağı kısmında) rakam ve harflerden oluşan bir kod bulunur,

Bu kod TR ile başıyorsa Made in Türkiye
DE ise: Almanya
AT ise: Avusturya
BE ise: Belçika
IT ise: İtalya vs.. vs..

TR kodlu bidonlarda (ön —>en aşşağı kısmında yazar)
Not: TR kodlu bidonlarda ön kısımda değil de arka kısımda yazıyorsa, O yağda sıkıntı var demektir,

Yurt Dışı üretim olanlarda
AT 01 kodlu ve BE 02 kodlu bidonlarda her zaman arka tarafta yazar/yazması gerekir (arka —>en aşşağı kısmında yazar)

Not 2: bu bilgiler (2012 - 2024) yılları arasında Castrol Edge ve Edge Professional yağlarını kullandığım zamanlardaki bilgilerimi kapsamaktadır,

Örnek resimler:
A3EE8D3A-ECFB-4764-8336-24839F3C3A3A.jpeg

C4D25F19-E6E9-4AEE-AEBA-24F9485F73C8.jpeg

0EBB262D-9CAF-4B79-9B62-E34D1FDC063A.jpeg
Hocam araç 7 yıldır Castrol kullanıyor. Ama yetkili servis dışında nerdeyse orijinalini bulmak çok zorlaştı. Siz Castrol yerine hangisini önerirsiniz?

Hatırladığım kadarıyla pahalı bir şey değil, servisten orjinal olarak temin ediniz, sök-tak şeklinde başka bir zahmeti yoktur.
bijonlar geldi, taktıracaktım ama bijon kapağı da farklıymış bunların🤦‍♂️
şimdi şifresiz bijona uyumlu bijon kapaklarının gelmesini bekliyorum

bijonlar geldi, taktıracaktım ama bijon kapağı da farklıymış bunların🤦‍♂️
şimdi şifresiz bijona uyumlu bijon kapaklarının gelmesini bekliyorum
Evet öyle şifresiz bijonların bijon kapakları farklıdır, diğer 4 bijonun kapakları ile aynıdır.

Başka bir yerden alıntı
otomol 9200 dedi + 500tl yakıt çeki
2025 life için ilk bakıma verilen fiyat.

Sanırım Ankara oluyor. Ankara'da olup bakım yaptıracaklara bilgi olsun.

Geri