Güncel Bakım Masrafları

Golf 7.5 için 100.000 bakımım yaklaşıyor güncel ortalama fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı ? 2018 model araç

A3 1.6 tdi şubat'25 yetkili servis disk, balata, fren hidrolik değişim maliyeti,

Ekli dosyayı görüntüle 82808
Hayırlı olsun. Araç kilometresi nedir? İlk defa mı değişiyor ya da kaçıncı değişimi? Çıkan balata durumları nedir, aldınız mı? Arka disk değişim için bir problem mi oldu , servis mi önerdi yoksa kendiniz mi istediniz?

Hayırlı olsun. Araç kilometresi nedir? İlk defa mı değişiyor ya da kaçıncı değişimi? Çıkan balata durumları nedir, aldınız mı?
KM 166 binde, aracı 150 binde 2024 11. ayda aldım. Balatalar iyi durumdaydı disk bitik olduğu için, ikisi bir değişim yaptırdım. Çıkan parçaları almadım. Kaçıncı değişim olduğunu bilmiyorum tahiminim üçüncü takımdır.

Merhaba ön frenler çok ses yapıyor değişmek istiyorum.
yakın zamanda ön fren balatası değişimi yaptıran oldu mu?
Hangi marka önerirsiniz ?
ate ve trw arasında kaldım ama

Yakın zamanda iki sefer değiştirdim. Ate iyidir, TRW de. Ters takmasınlar yeter. :)

Ben Textar takdırdım. Yaklaşık 1000 km oldu. Frene basınca ilk ısırması ve fren mesafesi iyi. Aynı zamanda da pamuk gibi yumuşak ve sessiz. Artık Textar olduğu için mi yoksa bu sefer yönü doğru olduğu için mi bilemiyorum gerçi.

Bu arada, arkalar TRW. Öndeki Textar'a kıyasla resmen kömür karası gibi tozuyor. Önlerde olsa düşünemiyorum.

Balata yönü hikayesi aşağıda. Bence bu hususa çok dikkat edin. En iyi balata bile baş belasına dönüyor ters takılınca.

Yakın zamanda iki sefer değiştirdim. Ate iyidir, TRW de. Ters takmasınlar yeter. :)

Ben Textar takdırdım. Yaklaşık 1000 km oldu. Frene basınca ilk ısırması ve fren mesafesi iyi. Aynı zamanda da pamuk gibi yumuşak ve sessiz. Artık Textar olduğu için mi yoksa bu sefer yönü doğru olduğu için mi bilemiyorum gerçi.

Bu arada, arkalar TRW. Öndeki Textar'a kıyasla resmen kömür karası gibi tozuyor. Önlerde olsa düşünemiyorum.

Balata yönü hikayesi aşağıda. Bence bu hususa çok dikkat edin. En iyi balata bile baş belasına dönüyor ters takılınca.

hocam fiyat olarak ate > textar >trw
Ate trw nin 2 katına denk geliyor.

Ate veya Hella-Pagid öneririm, Textar ‘da iyi balatadır,

Ancak Ate marka balatalar (serviste satılan orjinal balatalar) kadar pahalıdır.,

Hella-Pagid fiyat/performans ürünüdür.

Elinin altında binmeye arabası olana bu tip kur zıplamaları haşırrrttt gecirilen zamlar vsvsvs

Oturup kıcının üstüne bineceksin elindeki kelepir arabana...

Eskidendi o işler koştur bayiye buldugunu al geç falan.

Yarın life golfe 1980 de çekerler haftaya 2100 de çekerler.

Müslüman mahallesinde salyangoza / domuz etine zam çaksan ne fayda ?

Bu fiyata bim motorsiklet veriyor taksitle, kendi parçalarını kendin satın al ate disk balata usta ya taktır daha mantıklı.
Üstelik servis açık yağdan koyuyor ne marka olduğu kalitesi meçhul, diskin de markası vw olduğu önemli değil kendin araştırıp daha iyi parçalar takabilirsin.
Servis lique moly yağ koymuyor mesela gidiyor en ucuz neyse toptan aldiğı teneke ile ondan katıyor ya da motul koymuyor.

Yakın zamanda bakım yaptırmayı planlıyorum. Avek’ten 2004 model goşf 5 aracım için aldığım fiyat bilgisi;
Hava filtresi,
Yağ filtresi,
Polen filtresi,
Buji değişimi,
Karter tapası,
Sıvı conta,
Motor yağı değişim,
Triger seti zincirli (rulman,dişli falan dedi)
Fren hidroliği değişimi
Toplam 89 binTL. İndirim ile 69 bin TL fiyat verildi. Triger değişimi olmazsa 17 bin tl. Bu triger konusunu bir anlayamadım. Zincirli sizin aracınız , zincirli olduğu için çok değişim önermiyoruz. Bir şikayetiniz , bir probleminiz mi var ? Ön takımdan ses geliyordur, motor çok gürültülüdür bu tarz şeyler var mı diye sordu yok dedim. Kayışlı olsa 4/5 yılda bir değişim öneriyoruz. Zincirde böyle bir durum söz konusu değil dediler. Şimdi sorum şu olacak. 224 binde şuan aracım. Ben riske atmak istemiyorum trigere bakılmasını ve değişimini istiyorum. O bölgede değişen parça ne oluyor? Çünkü 17 binden fiyat 69 bine çıktı. Arkadaşımın c kasa mercedes’i dişli kırdı trigeri dişli kırıldığı için 69 bine değiştirdi. Acaba yanlış mı anlıyorlar beni triger seti değişecek dediğimde.

Ate veya Hella-Pagid öneririm, Textar ‘da iyi balatadır,

Ancak Ate marka balatalar (serviste satılan orjinal balatalar) kadar pahalıdır.,

Hella-Pagid fiyat/performans ürünüdür.

Ate ayrı bir kategori ama Textar ile Hella Pagid aynı firmaya aitti bir kaç ay öncesine kadar. Birbirlerine üretmeye devam gerçi. Hella ayrıldı, Pagid ise Textar sahibinde kaldı.

Hella Pagid ile Textar çok büyük olasılıkla bire bir aynı ürünler.

Ate marka oluklu arka disk ve balatadan hiç memnun değilim, işinizi garantiye alın ate alıncaya kadar yetkili servisten orjinal disk balata alıp taktırın daha ucuza geliyor. Textar pagid konusunda yorumum yok kullanmadığım için.

Yukarıdaki servis çıktısında hidrolik ve işçilik dahil komple fren bakımı 20.300 tutmuş, otosupermarkette komple ate disk balata ve hidrolik neredeyse 17.000 tutuyor. Bence servis işçilik ve parça garantisi varken bu paralar verilmez. Benim gibi yarın bir gün ötme yaşarsanız Ate'nin ses konusunda bir garantisi yok cevabıyla karşılaşmazsınız...

Son düzenleme:

Geri