evet haklısınız  , hep bi korku / huzursuzluk  düzeni oluşturmuş bu vw-tr  insanlıkta. 
Bakım Yoklaması yaptırmazsam bakaya duruma düşermiyim??? . Askeri  Trafik inzibat yolda çeviirirse  bakımı geçmiş aracı bağlayıp en yakın vw servisine çeker mi? 
Dsg bozulursa vw sahip çıkmazsa ? aracı hurdaya ayırmak daha mı mantıklı olur? ( İyi niyet harçları ödenmediği  durumlarda)
İnsan şöyle olmasını istiyor !  Kardeşim işim gücüm vardı şehir dışındaydım , acil düğüne gittim diyarbakıra + 3 bin yol yaptım . Sanayideki 30 yıllık  ustama gösterdim yağın durumu iyi İstanbul-diyarbakır yapar gelirsin ama çokta fazla zorlama . ben bunu ölçüp biçtiysem 17800 de de giderim 18.800 de doğuş servisine.
Ama bu korku düzeninde  içeri giripte , servis yetkilisinin maalesef garanti dışı kalmışsınız ! +1358 km fazladan yol yapmışsınız sınırımız 1357 km ne yazıkki  !!! 1 km ile garantiden atıldınız ! 
 bu garantiden atılma korkusunu  yenmemiz lazım. (iyi niyet harçlarını ömür boyu ödedikten sonra  ne edeyim iyi niyeti)
Daha öncede konusu geçmişti. Fabrikasyon aracın genlerinde gizli defolar aksaklıklar  özellikle elektrik -elektronik aksam ilk 1,5 yılda (30.000 km) zaten kendini gösteriyor.  
kabakulak su çiçeği kızamık olacak çocuk 3-5 yaşına kadar zaten olur   17 yaşında kabakulak olanı pek görmedim.
1,5 yıl araca binerim varsa bir sıkıntı garantiden çözümlenir . bundan sonrası aracın fabrikada sağlıklı doğduğuna işaret eder ki  . geriye kalan periyotta  benim garantim sanayideki 30 yıllık işi bilen ustamdır. 
manuel vites relax lığı ile yazdım tabi.
DSG korkusu ayrı konu ! tek tedavisi  iyi niyet isimli ilaçtır  (ssk karşılamaz cepten gider)