Golfer

Üye
Katılım
9 Haz 2015
Mesajlar
44
Tepkime puanı
1
İsim
TİMUÇİN
Merhaba arkadaşlar, bilindiği gibi severek aldığımız araçlarımız için her yıl zorunlu birçok gidere maruz kalıyoruz. 06/2015'te aldığım aracıma 3. yılında ne masraflar edecem/ediyorum diye düşünürken forumda başlık açayım dedim.

1*öncelikle en muzdarip olduğum konu aynı araçları avrupada kullanan insanların sürekli daha uzun km kullandıktan sonra bakıma gittiğini duyuyorum. Bizim golflerde o durum nedir bileniniz varmı ? 15 bin km ye bir bakıma gitmekten çok bakımda göz göre göre başta azda olsa cam suyuna, yağa fazladan verdiğim ücret beni deli ediyor. Nitekim 3. yılında 45 bin bakımı 700 lira civarına mal olur bana.

2*mtv derdi başa bela %40 artış derken sonrasında bizi %20 ye mi ne razı ettiler...

3*Sigorta fiyatları kısmen düştü ama 700 tl civarı sigorta gideri var yine.

4*kasko 1000 tl civarı

5*lastik yıpranma payı kalitesine göre değişiyor ama en az 500 tl yıllık 

6*yıllık 15-20 bin km yakıt gideri= yıllık 5-6 bin tl civarı

7*araç yıkatma gideri yılda 20-30 kez 25 tl den 500-750 tl arası

8*aracı alırken garantisini uzatmıştım onunda tam hatırlamamakla birlikte 3. yıla düşen payı 700 tl civarı

9*3.yılda muayene yapılmaya başlanıyormuş ne kadar masrafı bilen var mı ?

10* Yine 3.yılda egzoz emisyon ölçümü yapılmaya başlanıyormuş ne kadar masrafı bilen var mı ?

11*Şehirdışı kullanımına bağlı olarak otoban ücretleri-HGS-OGS VB. YILLIK 200-300 TL CİVARI DİYORUM KENDİ ADIMA 

12* Trafik cezaları konusu da var kişiye göre değişmekle birlikte ben 2.5 yılda 3 kez park cezası ödemişim. büyük şehirde yaşıyorsanız park cezası opsiyonel olmuyor :)  3 kezde radar cezası ödemişim yıl bazında 300-400 tl lik bir ceza bütçesi de ayarlamak gerekiyor.

13*Çocuğunuz var ise opsiyonel olmakla birlikte araç için koltuk kılıfı ve bebek oto koltuğu maliyetinizde oluyor bunlarda 1000 tl ile 3000 tl arasında değişen bütçe gerektiriyor. 

14*Aracı ilk aldığınızda cam filmi, boya koruma, motor koruma vb harcamalar yapıyoruz bunuda 5 yıla bölersek yıllık ortalama 250-500 TL arasında bir maliyet var

15*Kazasız belasız sürüş hepimizin ilk isteği ama gerçek hayatta ufak tefek göçük vb durumlar olabılıyor ben yaşadığım için yazıyorum duran arabaya 2 kez vurup gitmişler(dikkat kaçmamışlar.... gitmişler çarpanlardan biri Murat131 diğeri renault spring kameradan tespit ettik)

*****Arabanızın GOLF olması kaynaklı seyahat sayınız ve harcadığınız para miktarı da artıyor :)  bende aveo varken golfün yarısı kadar km yapıyordum ama şimdi Adanadan günübirlik antep-hatay-mersin-osmaniye, niğde gibi çevre illere hiç düşünmeden atlayıp gidebiliyorum. :)  keyif harcaması olduğu için bu harcamaları arabamıza yüklemiyoruz tabikide :)

rakamları netleştiremedim ama orta sınıf bir aracın aylık giderlerinin tümü asgari ücreti buluyor gibi... MAAŞLI ÇALIŞAN MÜBAREK :)  HEM YIL SONUNDA ASGARİ ÜCRETİ VERGİDEN DOLAYI DA DÜŞMÜYOR ARTIYOR :)

Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar orta sınıf bir araç kullanmanın maliyetinin bu kadar çok olmasını o kadar kanıksadık ki...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt