Golf'ten A3'e geçtik, bıraktığı izler...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    a3 golf

Çok güzel bir konu olmuş
Okudukça a3 e olan hevesim daha da arttı
Ancak arka yaşam alanı konusu düşündürdü
Golfün baş mesafesinin daha iyi olduğu aşikar ancak diz mesafesi için sanırım benim de bi teste ihtiyacım var
Golf 7 den sonra a3 ün hangi kasasına geçeceğiniz önemli. Şimdi Golf 7 ile aynı yıl olan 8V ye geçerseniz dolu dolu bir a3 almadıktan sonra geçmenin manası olmuyor. Attraction paket için mesela. Ek olarak bildiğiniz aracınızdan bilmediğiniz bir araca ve şanzımana geçmek pek mantıklı değil. Sorunlu bir DSG için ekstra masraf yapmak zor iştir, ben böyle bir riski almam.

Ama 8Y kasa için diyorsanız geçilebilir araçtır. Arka diz mesafesi Golf 8.5 ile birebir aynı gibi geldi bana. İri yarı ve 180 üstü 2 adamsanız önlü arkalı uzun yolda seyahat etmek biraz zorluyor. Ancak kullanımı aşırı keyifli bir araç.

Golf 7 den sonra a3 ün hangi kasasına geçeceğiniz önemli. Şimdi Golf 7 ile aynı yıl olan 8V ye geçerseniz dolu dolu bir a3 almadıktan sonra geçmenin manası olmuyor. Attraction paket için mesela. Ek olarak bildiğiniz aracınızdan bilmediğiniz bir araca ve şanzımana geçmek pek mantıklı değil. Sorunlu bir DSG için ekstra masraf yapmak zor iştir, ben böyle bir riski almam.

Ama 8Y kasa için diyorsanız geçilebilir araçtır. Arka diz mesafesi Golf 8.5 ile birebir aynı gibi geldi bana. İri yarı ve 180 üstü 2 adamsanız önlü arkalı uzun yolda seyahat etmek biraz zorluyor. Ancak kullanımı aşırı keyifli bir araç.
Türkiye ‘de erkeklerin boy ortlaması
1.70 -1.75 cm

Kadınların 1.60 - 165 cm

Ama bizim youtube kanallarımız ve sosyal medyada araba inceleyen tanınmış kişiler aracı test ederken ön koltuğu 1.85 adama göre ayarlayıp arkaya da yine 1.85 oturup, sonra da yok bu aracın arka yaşam alanı dar diyorlar,

Hatta ön koltuğu 1.90 cm adama göre ayarlayıp arka yaşam alanını da ona göre değerlendirenler bile var,

Ya benim geri-zekalı youtuber kardeşim ülkede böyle bir insan yapısı yok,

Hadi sen 1.85 - 1.90 cm boyunda olabilirsin ama arkada oturacak kişinin de senin gibi uzun boylu olma ihtimali % kaç..? Çok düşük ihtimal benim süper ileri zekalı youtuber kardeşim,

Hadi farz edelim böyle bir durum oluştu hem önde hem de arkada yolculuk boyunca uzun boylu insanların oturması gerekti, Ne yaparsın sürücünün arkasına kısa boylu olan oturur, ön yolcu koltuğunun arkasına da uzun boylu olan insan oturur, yada 2’si de uzun boylu olan insan ön koltuklara oturur,

Bir araba da 4 kişinin de uzun boylu olma ihtimali bu ülkede %10 mu %5 mi ne kadar benim süper zekaya sahip “araba gurusu” kardeşim,

Basketbolculara mı araba tanıtıyorsun yoksa ne içtiğinin farkında mı değilsin,

Kafasına huni takıp gezdireceksin bu tipleri..

@forzaGilles

Merak ettim AI 'a hesaplattım.

Türkiye'de rastgele seçilen 4 yetişkin erkeğin dördünün de 180 cm'den uzun olma ihtimali yaklaşık %0.4'tür (binde 4).

Türkiyede rastgele sokaktan çevrilen 4 yetişkin erkeğin dördünün de 190 cm'den uzun olma ihtimali yaklaşık 100 milyonda 1'dir (\%0.00000096).

Bu arada makyajlı 8v düşünüyorum hocam 8yler hem pahalı hemde malum alternatör…

Aklımda iki tür a3 var
Ya alabileceğim en uygun temiz boş paket 2016
(Mesela Kayseride bi tane araç vardı kavrama dahil değişmiş hatasız boyasız 1370 e yeni satıldı)
Ya da cam tavanlı bir iki boya veya değişenli 2017-2020
(Meraklısına ilan no 1309766263 )

Son düzenleme:
Bu arada makyajlı 8v düşünüyorum hocam 8yler hem pahalı hemde malum alternatör…

Aklımda iki tür a3 var
Ya alabileceğim en uygun temiz boş paket 2016
(Mesela Kayseride bi tane araç vardı kavrama dahil değişmiş hatasız boyasız 1370 e yeni satıldı)
Ya da cam tavanlı bir iki boya veya değişenli 2017-2020
(Meraklısına ilan no 1309766263 )
Arka çamurluğu değişmemiş olsa gerçekten güzel fiyatı var aracın. Arka çamurluk değişeni çok mide bulandırıyor. Sebebi de ekspertizler maalesef.

8V FL fiyatları çok çok şişti hocam bu aralar. En çok tercih edilen versiyon 2019-20 arası 35TFSI Prestij paket opsiyonlu araçlar. Bunların da 80.000 Kilometre altı 1750'den kapı açıyor. Neredeyse 1.0 style zorlasanız r line mk8 parası...

Bu arada hocam A3 ün sedanı, golfe kıyasla dar. Hem tavandan hem diz mesafesinden. Sportback yine hemen hemen aynı golf ile.

Arka çamurluğu değişmemiş olsa gerçekten güzel fiyatı var aracın. Arka çamurluk değişeni çok mide bulandırıyor. Sebebi de ekspertizler maalesef.

8V FL fiyatları çok çok şişti hocam bu aralar. En çok tercih edilen versiyon 2019-20 arası 35TFSI Prestij paket opsiyonlu araçlar. Bunların da 80.000 Kilometre altı 1750'den kapı açıyor. Neredeyse 1.0 style zorlasanız r line mk8 parası...

Bu arada hocam A3 ün sedanı, golfe kıyasla dar. Hem tavandan hem diz mesafesinden. Sportback yine hemen hemen aynı golf ile.
Aynen öyle
Bende o yüzden a3 e çok para vermeyi mantıklı bulmuyorum
Rakam 1.5m üstüne çıkıldığında alternatifler çoğalıyor
Benim niyetim şöyle üste 100-200 (ya da 300 🤠) neyse vereyim hem hevesimi alırım hemde şu an golfün sunduklarını üç aşağı beş yukarı sağlar diye düşünüyorum

Geri