Start-Stop Sorunu


ravendi

Üye
Katılım
12 Tem 2016
Mesajlar
261
Tepkime puanı
28
İsim
Batuhan
Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz hafta salı yıkamaya vermiştim aracı. Geçen haftadan beri araç toplamda 3 kere yerinden hareket etti ve toplamda 2 saat süreyle kullanıldı. Yalnız bu süreçte start-stop sistemi hiç bir şekilde aktif olmadı. Çin'den gelen ekranı taktığım içinde hata ekranını göremiyorum. MFA ekranında da herhangi bir hata almıyorum. Sadece MFA'da sağ üstte gözüken üzeri çizgili A harfi yanıyor durduğumda ki o da olması gereken durum. Vitesin oradaki tuş ile kapatıp açıyorum ancak çalışmıyor. Hava sıcaklığı, eğim, kemer vb durumlar normal. Aracın sürüşünde farkeden hiç bir şey yok. Bu durumda ne yapabilirim?

 
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Aklıma gelen şu. Araç kaç yaşında veya akü kaç yıllık bilmiyorum ama akü zayıflaması start stopun devreye girmesini engelliyor olabilir mi. Sonuçta araç çok hareket de etmemiş. Konu hakkinda bilgi veya fikir sahibi arkadaşlar mutlaka alternatif öneriler getirecektir.

 
Hocam araç 2015 ağustos çıkışlı, aküyü zorlayacak herhangi bir şey yapmadım (farları, orta ekranı vs açık bırakmak gibi). Çalıştırmada da herhangi bir problem göremedim. 

 
Aku durumuna bak kardesim normal ise eger sanayide bilgisayara baglatman lazim bnmki de ayni oldu hata kodlarini sildiler duzelti frende bile hata kodu verse startstop etkileniyor

 
İyi akşamlar hocam. Dediğiniz şartlar normalse geriye iki ihtimal kalıyor.

 DÜZENLEME : ARACINIZ TSI'MIŞ GÖREMEDİM. BU ADIMI ATLAYIP ARACINIZI DİREK SERVİSE GÖTÜRÜN EN İYİSİ  :) YİNEDE DİZEL ARACI OLANLARIN YAŞAMA İHTİMALİNE KARŞI YORUMU KALDIRMIYORUM. 1- DPF Temizliği  : Dizel partikül filtresi zamanla doluyor malum. Araç temizlik yapmayınca da start/stop u devre dışı bırakıyor. DPF uyarı lambasını yakmaya yakın bu durumu bende birkaç kere yaşadım. Çözüm olarak aracınızı düz bir yola çıkarıp 4. viteste 2500-2600 devir aralığında sabit hızla 10-15 dk kadar kullanın. Eğer problem dpf ten dolayıysa start/stop sorunu bu şekilde çözülecektir.

 2- Start/stop arızası  : Daha önce forumda açılan konularda şoför kapısı tarafından su tutulduğunda bu arızanın olduğu söylenmişti. Nasıl çözüm bulundu inanın hatırlamıyorum ama size servis yolu gözüktü demektir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam araç 2015 ağustos çıkışlı, aküyü zorlayacak herhangi bir şey yapmadım (farları, orta ekranı vs açık bırakmak gibi). Çalıştırmada da herhangi bir problem göremedim. 
Kliman (iklimlendirme fan vs)  Açık olabilirmi hocam acaba ? O zaman da Araç Start*.stop devre dışı bırakır. :'(

 
@silverknight hocam az önce bir arkadaşı duraktan almaya gittim 1 km içinde devreye girmedi gene ama dönüş yolunda ışıklarda devreye girdi. Sanırım yıkamada kontak açık yıkadılar, belkide far açık akü anca güvenli şarj seviyesine ulaştı. Teşekkürler cevaplarınız için :)  

 
Start stop bende kış aylarında hiç çalışmıyor. Havalar ısınmaya başlayınca normale dönüyor. Kışın çalışmazken ki klasik çalışmama nedeni ise "Aracın enerji ihtiyacı yüksek" oluyor. Bence sizinkinin çalışmama sebebi de aynı. 

 
Eren tekrardan çalışmamaya başladı sanırım o kritik eşiğin altına bi iniyo bi çıkıyor. Acaba başka bir akü'den takviye yapsak ne olur?

 
Eren tekrardan çalışmamaya başladı sanırım o kritik eşiğin altına bi iniyo bi çıkıyor. Acaba başka bir akü'den takviye yapsak ne olur?
Akünün ömrü bitiyor demektir. Benimde öyle bir süredir.
 
22.000 km'de aküsü hor kullanılmamış araçta normal midir @yusuf hocam bu durum? 

 
Merhabalar,aracım 54.700 km'ye geldi çok şükür bu veya buna benzer sorunlar yaşatmadı :)

1.4 Tsi 125 hp Dsg Bluemotion 2016/3

 

Bakalım bugün bende Kadıköy'den Gebze'ye gideceğim akü bi şarj etsin kendini adam akıllı. 

 

Geri
Üst Alt