Sıfır Araç Hararet ve Servis Avek Vol.3


asturias

Üye
Katılım
13 Ağu 2015
Mesajlar
180
Tepkime puanı
0
İsim
ARİF
Merhaba değerli dostlar.

Yine bir Avek macerası ile karşınızdayım :)  

Hafta sonu kayın biraderin aldığı Jetta'yı teslim alma sırasında her şey çok güzeldi. Önce araçta ikaz ışığı yandı hararet göstergesi birşeyler ima etmeye çalışır gibiydi. Riske atmayalım dedik döndük hemen servise. Tabi ki servis konusunda ütopik uzmanlığa sahip servis yetkililerimiz aracın her şeyinin normal olduğunu arada böyle yaptığını soğutma sıvısı ilave ettiklerini söyleyip geri yolladılar.

Evin önünde arabanın sağını solunu karıştırırken aynaların otomatik kapanmadığını fark ettik. Hadi kitapçıktan bakalım derken o da ne kitapçık yanlış. Hadi gidelim değiştirelim dedik. Sinir seviyesi  git gide yükseliyordu aynı arabanın harareti gibi. Ve kaçınılmaz son 3 km'lik yolda maalesef sağ şeritte dumanlar içinde kaldık. Telefonlar kavgalar gürültüler araç çekiciyle servise alındı. Sonuç soğutma hortumu kopmuş!!! 

Birde ikame araç mevzusu var ki zaten alıştık artık. Sanki lütufta bulunurcasına aslında verilmiyor ama mağduriyetinizi karşılamak için veriyoruz açıklaması. Sanki 5 dk öncesinde vermemek için türlü taklalar atan başkasıydı karşımızda. Ah Avek aaaah....

Bu arada değerli hocalarımızdan da bilgi almak isterim bu hararet mevzusu bize başka türlü sorunlar çıkartır mı? Motorda ne gibi riskler oluşabilir daha sonrasında başımız ağrır mı?

 
hocam geçmiş olsun büyük bir sıkıntıdan şansınız sayesinde atlatmışsınız inşallah tez zamanda halledilir be başka sorunlar çıkmaz 

 
Çok geçmiş olsun hocam. Servisler bir kez daha rezalet olduğunu kanıtladı


 
Pişkinliğin bir diğer boyutu yolda kalan araç için biz çekici istiyoruz arkadaşlar VW yol yardımı arasınlar diye bize talimat veriyorlar.

Ama en büyük fiyasko tabiki ikaz ışığına rağmen kontrol etmeden aracı teslim etmeleri! 

 
@asturias Değerli hocam; önce hayırlı olsun, sonrasında is geçmiş olsun. Binbir emek ile alınan sıfır araçların bu şekilde sıkıntı çıkartması çok can sıkıcı. Lakin daha da sıkıntılı olan ise, araç teslim edilmeden önce açık garajdan getiriliyor. Test sürüşüne çıkılıyor ve sonrasında yıkanıyor. Tüm bu işleri yapanların gözü o ara nereye bakıyormuş çok enteresan doğrusu.

İnşallah başka bir sıkıntı çıkarmadan, kazasız belasız keyfile binmeniz nasip olur. 

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla...

 
Hocam geçmiş olsun uzun süre hararete maruz kaldıysa motorda yağ eksiltme etrafında terleme varsa üst kapak contası zarar görmüş olabilir bir zaman aracı gözlemlemek gerek

 

Geri
Üst Alt