Aracım fazla mı yakıyor ?


Bir depoyla 495km gidebildi 1.4 tsi dsg 122hp, 280tl depo doluyor. Normalde şehir içi yoğun trafik sürüşlerinde bir depoyla 600-650km yol gidebiliyordum. Uzun yolda 730-800km gidiyor. Gelen zamlar ve soğuk hava koşulları birleşince tüketim 10lt lere fırladı :mellow:  Dizel benzinli arası yakıt aynı sürüşle 10krş fark eder,bu benim hesabım tabiki. Sürüş keyfi tsi tdi farkı var,bana göre tabikş s=sofor

 

Forumdaki Son 4 aylık bilinç kaybı nedeniyle 1.6 tdi manuel aracım için yazdığım tecrübelerde silinip gitti tabi.

Derdim aracı aldığım 13 ocaktan beri şuydu?

1000 cc tüy sıklet tsi lardan yakıt anlamında dayak mı yiycez diyerek başlayan serüvende ev-iş her sabah sıfır trafikte çevre yolu 35 km lik güzergah genelde 4,4-4-6 bazen dpf devreye girince 5,5 oluyordu ilk başlarda

Rodaj yok diyene aşk olsun.

6700 km ye geldim . Artık sabah akşam aşağıdaki veriyle yol almak keyif veriyor.

Yakıt testi değil tabi(30 küsür km de yakıt testi mi olurmus??)

Ben her gün litre/km hesabından ev iş bana kaca mal oluyor ona bakıyorum

@Adv_Dbl hocamada selam ederim. Onun verilerden kopya çekerek şevkle tdi araca hak helal ettik

Ha tabi tsi motora göre amorti süresi halen yüksek

Ama tsi dan farkta olmalı yani

IMG_20180327_194418.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Savatage hocam yakıt verileri harika ötesi sanırım sizin highline benimkini kıskandı o yapar da ben yapamaz mıyım diyerek. :)) Bugun bende ilk bakıma girdim ve size ilk başlarda da pek kabul ettiremesekte yakıtınız özellikle 5000 km den sonra düşecektir demiştik :9 Ben demiştim demeyi hiç sevmem ama demiştik hocam bunu. Ben yıllarca benzinli araç kullandım asıl fark uzun yol verilerinde değil sıkısık trafiğe girdiğinizde ortaya çıkacak. Ne yaparsanız yapın dizel aracınıza ortalama da 7 litre üzerini yaktırmanız neredeyse imkansız ama bir tsi dur kalk trafikte emın olun 10 litreleri çok rahat görecektir ki bu konuda canlı örneğim var benim 4.7 yaktığım trafikte ve yohun kar yağısında 2017 6-7 ocak gecesi 1.4 tsi 125 hp aracın ortalaması 17 litreydi :)  

 
@GUL hocam nasıl bir depo var sizde :D   ben en son sıfırın,sıfırın altında dizel yakıt aldım ve 54,5lt yazdı :)  

 
Akşam işten eve 2,9 olurmu?

Biraz arkamıza lodos poyraz alsak birde 16 janta düşsek bi ihtimal?

Yakıt testi değil tabi bu? Cebimden dün akşam kaç lira para çıktı işten eve bunun hesabı !

100 km de 3,1 yakan araç 34 km de 1,05 litre yakıt tüketmiş (masraf 5,35 lira)

5 lira 35 kuruşa bu mesafeleri metrobüsle aşmak vardı her sabah ayakta.

Bunada şükür bu konfora

IMG_20180405_194142.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar, yorumlar çok eski olmasına rağmen aynı başlıkta konu açacağım için buraya yazmayı uygun buldum. Aracım 1.6tdi 2012 DSG, km bilgisi göründüğü üzere 133k yakıt tüketimim tam yol bilgisayarımdaki gibi yani 130km' yi 11lt motorin ile tamamladım. Ortalama 8.6 gibi olduğunu varsayıyorum. Belki normal karşılarsınız; aracım hep kısa mesafe kullanıldı. DPF olabilir mi, yoksa bu araçların doğası gereği kısa mesafe tüketim verileri böyle midir? Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var, teşekkür ederim.

WhatsApp Image 2020-05-06 at 00.18.02.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar, yorumlar çok eski olmasına rağmen aynı başlıkta konu açacağım için buraya yazmayı uygun buldum. Aracım 1.6tdi 2012 DSG, km bilgisi göründüğü üzere 133k yakıt tüketimim tam yol bilgisayarımdaki gibi yani 130km' yi 11lt motorin ile tamamladım. Ortalama 8.6 gibi olduğunu varsayıyorum. Belki normal karşılarsınız; aracım hep kısa mesafe kullanıldı. DPF olabilir mi, yoksa bu araçların doğası gereği kısa mesafe tüketim verileri böyle midir? Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var, teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 31816
Kısa mesafeler 2-3 km civarlarında mı?

Yükselti farkı var mı güzergahınızda yokuş tırmanmalar?

Trafik ışıkları ve dur kalklar sık mı?

StartStop sisteminiz kapalı mı?

Aracın Dpf temizliğine girdiğini sık sık hissettiniz mi?

Gaza dolu dolu mu basıyorsunuz?

Fren kullanım sıklığınız fazla mı ?

Aracı ısıtmak amaçlı ilk çalıştırmada 3-5 dk yı bulan rölanti beklemeleri yapıyor musunuz?

Lastik basınçlarınız düşük mü?

Yukarıdaki soruların birçoğuna cevabınız evet ise yakıt tüketiminizin yüksek olması normal.

 
Çok teşekkür ederim, gaza dolu dolu basmak dışında hepsine cevabım evet, o halde daha fazla kurcalamıyorum ancak aracı ısıtmak için rölanti beklemeleri olumsuz mu etkiliyor. Bu kısmı anlayamadım beklemekle hata mı yapıyorum?

 
Rölanti beklemeleri hem yakıt arttırır, hem emisyon oranlarını çok yükseltir, hem de arac yüksüz olduğu için motoru da ısıtmaz. 

Kısacası araç çalıştıktan sonra hemen harekete geçebilirsiniz.

 
Media ekranında eko öneriler adı altında bir seçenek açıkken rölanti beklemelerinde uyarı verir aracınız,  camlar açıkken hızlanınca dahi camları kapatmanızı tavsiye ediyor.

Hatta manuel araçlarda vites atma önerisine uymadığınızda dahi uyarı veriyor.

İlk zamanlar açıktı sonra kapattım herşeye uyarı veriyor diye. Ancak hepsine de dikkat ediyorum artık.

 
@gn461 Hocam bu durumun aynısı bendede var aracım golf7 1.6 dsg sorunu çözdünüz mü?

 
Sakin kullanımda aracınız çok yakıt tüketiyorsa filtrelerinizi değiştirin, dizelse dpf doluluğunu kontrol edin km yüksekse egr ye ayrıca maf sensörüne bakılabilir, çoğu zamanda bir şey çıkmaz fazlalık aslında beklentilerin düşüklüğünden kaynaklıdır. Benim gözlemim 1.6 tdi golf 6.5 7 lt şehir içi dur kalk düşük hızda normaldir. Şehirlerarası çevreyolu vs 4.5 5.5 arası normaldir. 8,9 hatta 10lt de sıkıntı var demektir. Çünkü bu rakamlar tsi rakamları.

 
@enver_19 evet nispeten çözdüm.

VCDS ile yapılanlar

ACT modu açıktı, kapattım.

Sürüş modu default ayarına döndü. (Driving profile selection button)

DPF temizliği yaptım. VCDS üzerinden

Şu an ortalama 7.5 diyebilirim. Zaman içerisinde MAF sensörü temizliğine de bakacağım. Önceki aracım 1.6 Golf (MK4) benzinlide MAF temizliğinin çok faydasını gördüm. Bunda bakmamıştım, deneyimlerimizi paylaşalım çünkü halen bana mantıklı gelmiyor. Dizel şirket aracım var 1.3 multijet2 Egea gerçekten çok spor kullanıyorum araç daha 7lt demedi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt