Goodyear Vector Gen2 4-Season


ilkerozturk

Yeni Üye
Katılım
5 Ara 2016
Mesajlar
29
Tepkime puanı
12
İsim
ilker
Selamlar Arkadaşlar,

Uzun süreli araştırmalarımdan sonra; sök tak derdinden de kurtulmak için, 4mevsim lastiğe geçme kararı verdim. Verdim ancak, sahnede bir çok alternatif olunca seçenekleri daraltmak için karşılaştırmalara koyuldum. Öncelikle; akustik konfor, ıslak zemin ve yol tutuş performansını degerlendirdim. Fren mesafesi çok önemli ama kötü olanı neredeyse yok diyebilirim. Birçok marka günümüz iyi markalarının alt markaları. Michelin Crossclimate kullanan arkadaşlarımın olumsuz yorumları: lastiğin çabuk parçalanması ve yol tutuşunun kötü olmasıydı. Ben de olumlu yorum alan ve görece daha iyi değerlere sahip Goodyear Vector Gen2 4-Seasons marka ve modelini tercih ettim. Çoğu kişinin söyledi şu: bu tür lastikleri kışın denedikten sonra bir de yazın dene, hatta her mevsim denemeden kimseye çok iyi çok kötü deme... Demem o ki ben lastiği yeni aldığımdan henüz kış performansını denemedim. Şu ana kadar 20-22 derecede kuru zemin, 4-10 derece ıslak zemin performansını test ettim. Oldukça tatmin oldum. Hatta aracımın üstünde gelen Michelin Energy Saver lardan sonra vay be lastik buymuş dedim. Bunu söyleme nedenim akustik konfor takıntım. Enerjy saverlar 70db, Vector ise 68db inanın hiç abartmıyorum, Golfun içi kütüphane kadar sessiz. Bu hafta sonu yağış olursa karda da test edicem. Bu lastik hakkında bilgisi olan ve paylaşan olursa sevinirim. 

Ve bugün (07.01.2017) lastikleri 10cm taze karda, egimli bir yolda test ettim. Çok başarıydı. Herkese tavsiye ederim. Selamlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
gen 2 değilde, geçen yıl vector 4seasons kullandım (2015'te 4 seasons diye çıktı, 2016'da gen-2 diye yeni versiyonu çıktı). çok aşırı buzlu, karlı yolda denemedim ama gayet tatminkardı. yaz performansı da iyiydi. daha önceki bridgestone turanza er300 ve goodyear efficentgripten iyiydi. tavsiye ederim güzel bir lastik. 

 
Bu Goodyear VECTOR Gen 2 yi kullanan tecrübe eden bir arkadaş var mı acaba? Almayı düşünüyorum kararsız kaldım Michelin crossclimate ile.. Ya da 15  inç için önerebileceğiniz bir 4 mevsim var mı?

 

Geri
Üst Alt